Ηλεία

Χρ. Βαλιανάτος: «Μπήκε» το 10% των αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ…

Ακούστε το άρθρο

Η καταβολή του υπολειπόμενου 10% των αποζημιώσεων για τις ζημιές που έγιναν την περασμένη χρονιά, αλλά και για εκείνες που αφορούν στο πρώτο δίμηνο του 2019 στην φυτική παραγωγή έγινε κατά τη χθεσινή ημέρα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Βαλιανάτου με τον νέο πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά την οποία θα τεθούν τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού, όπως την μη αποδοχή των αιτήσεων για αποζημιώσεις από καύσωνα και βροχοπτώσεις.

«Οι ζημιές που έπαθαν οι παραγωγοί φέτος είναι μεγάλες. Έχουμε στοιχεία για την βιομηχανική τομάτα και για τα άλλα προϊόντα, τα οποία θα τα  θέσουμε στη συνάντηση και αναλόγως τις απαντήσεις, θα πράξουμε. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις…», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Πάντως, η Ομάδα Παραγωγών προγραμματίζει για τις 18 του μήνα γενική συνέλευση, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις επαφές όλο αυτό το διάστημα και δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί  η «οδός» των κινητοποιήσεων ή η προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με τον τελευταίο λόγο να έχουν οι παραγωγοί.

Σχετικά με την καταβολή του υπολειπόμενου 10%, ο κ. Βαλιανάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών, τονίζοντας παράλληλα ότι η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ θα πρέπει να ενσκύψει στα μεγάλη και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, κάτι που θα επισημάνει και στη σημερινή συνάντηση.

Για την καταβολή του 10%, ο κ. Λυκουρέντζος είχε ενημερώσει τον βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο κατά την συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή.

Όλη η επικαιρότητα