Life

Χρειάζονται μαλακτική τα κοντά ανδρικά μαλλιά;

Ακόμα και τα κοντά ή πολύ κοντά ανδρικά μαλλιά έχουν ανάγκη από ένα προϊόν που θα τα ενυδατώνει και θα τα τιθασεύει. Αυτός είναι ο ρόλος της μαλακτικής κρέμας, που μέχρι τώρα ίσως δεν είχες σκεφτεί να χρησιμοποιείς!
Ακούστε το άρθρο

Μπαίνεις στο ντους, λούζεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν ή –για να κάνεις γρήγορα– με ένα all-in-one προϊόν που σε καθαρίζει από την κορυφή μέχρι τα νύχια και ξεμπερδεύεις. Βγαίνοντας όμως από το ντους κάποιες φορές νιώθεις τα μαλλιά σου σκληρά και ατίθασα. Έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιείς μαλακτική κρέμα μετά το λούσιμο;

Οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη χρήση της μαλακτικής κρέμας είναι πολλοί. Καταρχάς, υπάρχει η λαθεμένη αντίληψη ότι η μαλακτική κρέμα πέφτει βαριά και λαδώνει τα μαλλιά, ειδικά τα λεπτά. Επίσης, ακούγεται συχνά ότι δεν την έχουν ανάγκη όσοι άντρες έχουν κοντά μαλλιά.

Επειδή, λοιπόν, ακούς πολλά και μπερδεύεσαι, ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να σου δώσουμε συμβουλές για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου με τον καλύτερο τρόπο. Παρόλο που το σαμπουάν απομακρύνει τους ρύπους και το σμήγμα από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, η μαλακτική κρέμα ή, αλλιώς, conditioner, προσφέρει ενυδάτωση στα μαλλιά, όπως κάνει η ενυδατική κρέμα στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Σε πείσαμε μέχρι εδώ να την εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα της περιποίησής σου; Συνέχισε και θα βρεις περισσότερα επιχειρήματα!

Τι κάνει η μαλακτική κρέμα στα μαλλιά σου

-Στη σύνθεσή της βρίσκεις βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενδυναμώνουν την τρίχα και κατ’ επέκταση αποτρέπουν και προλαμβάνουν το σπάσιμο.
-Είναι εμπλουτισμένη με μαλακτικά συστατικά που λειαίνουν την τρίχα και διευκολύνουν στο χτένισμα. -Επιπλέον, μειώνουν το φριζάρισμα.
-Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα και την κάνει πιο ανθεκτική και υγιή βοηθώντας στη διατήρηση της υγρασίας. Έτσι, προσφέρει άμεση ενυδάτωση χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.
-Αφήνει τα μαλλιά απαλά, ανάλαφρα και πειθαρχημένα.
μαλακτική για κοντά μαλλιά

Χρειάζεται να εφαρμόζεις μαλακτική κρέμα ανεξαρτήτως τύπου, υφής και μήκους μαλλιών! Αν έχεις κοντά ή πολύ κοντά μαλλιά, μπορείς απλώς να αποφεύγεις την πολλή ποσότητα, δηλαδή όση θα έβαζες αν είχες μακριά μαλλιά. Ακόμα και οι άντρες με λεπτά μαλλιά χρειάζεται να έχουν το conditioner στη ρουτίνα περιποίησής τους. Το μυστικό, λοιπόν, είναι στην ποσότητα, που ισοδυναμεί με ένα μπιζέλι.

Σου υπενθυμίζουμε επίσης να την εφαρμόζεις μετά το σαμπουάν, ή ακόμα και μόνη της, αν δεν θέλεις να λούζεσαι κάθε μέρα. Μπορεί να μη χρησιμοποιείς σαμπουάν κάθε μέρα, όμως η τρίχα θέλει λίγη ενυδάτωση. Αν πάλι τη νιώθεις πολύ βαριά, περιόρισε τη χρήση της κρέμας σε μία με δύο φορές την εβδομάδα. Γενικά, προτίμησε προϊόντα που δεν περιέχουν χημικά συστατικά, όπως θειικά άλατα και σιλικόνη. Η σιλικόνη συσσωρεύεται πάνω στην τρίχα, βαραίνει και δείχνει τα μαλλιά θαμπά.

Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς το conditioner

Ρίξε ελάχιστη ποσότητα στα χέρια σου, τρίψε το με τις παλάμες σου και άπλωσέ το στις άκρες των μαλλιών. Άφησε το για ένα λεπτό και στη συνέχεια ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό. Αν το τριχωτό της κεφαλής είναι αφυδατωμένο, τότε μπορείς να απλώσεις τη μαλακτική από τη ρίζα ως τις άκρες. Στην περίπτωση που έχεις ξηροδερμία ή κάποιο άλλο δερματικό πρόβλημα, μίλησε με τον δερματολόγο σου.

Πηγή: ow.gr

Όλη η επικαιρότητα