Categories: Πολιτική

Χριστιάνα Καλογήρου: «Εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάδειξη και προβολή των οινικών μας θησαυρών»

Share

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφθηκε σήμερα μαζί με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη και τον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου κ. Κώστα Ευσταθίου, το Κτήμα «Οινότρια Γη» της οικογένειας Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής

Ενημερωθήκαν για τα κρασιά του φετινού τρύγου και είδαν από κοντά τους χώρους ωρίμανσης και παλαίωσης.

Ο αμπελώνας της «Οινότριας Γης», έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων, αναπτύσσεται σε πλαγιές που αντικρίζουν τη λίμνη του Μαραθώνα, καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και παράγει εξαιρετικής ποιότητας οινοποιήσιμα σταφύλια.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου. Πρόκειται για χώρο- αναφορά στον αμπελουργό και στο κρασί και στην άρρηκτη σχέση τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που δέχεται περισσοτέρους από 10.000 επισκέπτες το χρόνο.

Με τον διευθυντή της μονάδας Χρήστο Φωτιάδη συζήτησαν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης του Οινοτουρισμού στη Χώρα μας.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τους “Αμπελώνες Μάρκου” στην Παιανία, όπου παράγονται περισσότερες από 160 φιάλες ετησίως. Γευθήκαν υπέροχο σαββατιανό και συζήτησαν τις μεγάλες προοπτικές της σημαντικής αυτής ποικιλίας της Αττικής γης.

«Εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάδειξη και προβολή των οινικών μας θησαυρών, που αναπόσπαστα συνδεδεμένοι με τον τόπο της παραγωγής τους, αποτελούν κυρίαρχο μέρος της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.