Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Χριστοδουλόπουλος: «Δεν δεχόμαστε σκουπίδια από το Αίγιο στην Τριανταφυλλιά»

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταφοράς σκουπιδιών από την Αιγιάλεια στην Τριανταφυλλιά” ξεκαθάρισε χθες σε όλους τους τόνους ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα η περιοχή της Αιγιάλειας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα απορρίμματα και προ ημερών με Εισαγγελική παρέμβαση ξεκίνησε η αποκομιδή και η μεταφορά σε ΧΥΤΑ άλλων δήμων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ωστόσο, χθεσινά δημοσιεύματα στην Αχαΐα αναφέρουν ότι αντί των πέντε αρχικά ΧΥΤΑ που θα δέχονται τα σκουπίδια της περιοχής του Αιγίου μέχρι το τέλος του 2018 οι ΧΥΤΑ έγιναν έξι και συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ στην Ηλεία.

Τα έξι σημεία

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ξεκίνησε η ενεργοποίηση της υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2018, για την αναγκαστική αποκομιδή των απορριμμάτων από το Αίγιο, την Συμπολιτεία, το Ερινεό και το Διακοπτό, με την μεταφορά 12.000 συνολικά τόνων απορριμμάτων σε 6 αντί 5 ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας.

Το διαθέσιμο κονδύλι ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ και τα απορρίμματα θα φιλοξενηθούν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στους ΧΥΤΑ Φλόκα, Ναυπακτίας, Αγρινίου, Βόνιτσας, Μεσολογγίου και Τριανταφυλλιάς Ηλείας.

Καμία όχληση

Για το θέμα ρωτήθηκε από την ‘Π’ ο κ. Χριστοδουλόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει λάβει σχετική ενημέρωση ούτε και είχε όχληση από κανέναν. Ανάλογο θέμα είχε τεθεί πριν από τρεις μήνες περίπου, όταν είχε ζητηθεί να γίνει μεταφορά σκουπιδιών από το Αίγιο στην ‘Τριανταφυλλιά’, ωστόσο συνεδρίασε αμέσως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ και είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα, καθώς όπως είπε και ο κ. Χριστοδουλόπουλος ο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς δεν μπορεί να ανοίξει για να δεχτεί επιπλέον ανεξέλεγκτα απορρίμματα.

«Δεν δεχτήκαμε το αίτημα εδώ και τρεις μήνες και ούτε πρόκειται να δεχτούμε κάτι σχετικό. Δεν πρόκειται να δεχτούμε στην ‘Τριανταφυλλιά’ ούτε έναν τόνο σκουπίδια» ξεκαθάρισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος δείχνοντας την αποφασιστικότητά του σε ότι αφορά την λειτουργία του ΧΥΤΥ, είπε: «Ας έρθει ο Εισαγγελέας να μου δώσει ‘εντέλλεσθαι’, εγώ θα πάω και θα κλειδώσω το ΧΥΤΥ και δεν θα περάσει κανείς μέσα. Όταν εμείς είχαμε πρόβλημα δεν βρέθηκε κανένας να μας βοηθήσει. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται το θέμα ούτε υπό συζήτηση. Το έχουμε ξεκαθαρίσει, τελεία και παύλα».

Όλη η επικαιρότητα