Categories: LifestyleΕλλάδα

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Έχω κάνει δοκιμαστικό για τον Τιτανικό»

Share

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο ηθοποιός που φέτος έκανε την τηλεοπτική επιστροφή του, με τη δραματική σειρά «Maestro», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αμφισβήτηση που ένιωσε από την ιδιωτική τηλεόραση, στην αρχή της καριέρας του και μίλησε για τις ακρότητες των σεναρίων του. Επιπλέον ο ίδιος προχώρησε σε μία αποκάλυψη και τόνισε πως έχει περάσει από δοκιμαστικό για τον «Τιτανικό».

«Από τα κανάλια στην αρχή φυσικά είχα και αμφισβήτηση και άρνηση και “εσύ από που και ως που θα κάνεις δική σου δουλειά”. Δεν με επηρέασαν όμως. Είχα όλη την ορμή, το πείσμα. Όταν είσαι 24 χρονών και κάνεις αυτό που αγαπάς, νιώθεις ότι έχεις πιάσει τον κόσμο και θες να τον κατακτήσεις. Είχα ταχύτητα, είχα αυτό που έχουν όλα τα νέα παιδιά» ανέφερε αρχικά.

«Η σχέση μου με την δουλειά είναι ερωτική. Όχι μόνο για μένα, νομίζω όλοι όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναφέρθηκε στις πρώτες του τηλεοπτικές δουλειές: «Σήμερα λόγω και ηλικίας σε κάποια πράγματα νομίζω, όπως σε όλους μέσα μας, ένα κομμάτι έχει ωριμάσει και ένα κομμάτι έχει ηρεμήσει. Ένα κομμάτι μας έχει, όχι κατασταλάξει, συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα και είσαι πιο ήσυχος με αυτό. Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση ήταν στους “Φρουρούς της Αχαϊας” αν και οι “Απαράδεκτοι” προβλήθηκαν πρώτοι. Σαν γυρίσματα δηλαδή έκανα ήδη έναν χρόνο στους “Φρουρούς της Αχαϊας” και απλά ζήτησαν στους “Απαράσεκτους” έναν πιτσιρικά από το διπλανό πλατό».

Μιλώντας για τη δημιουργία και για τα σενάρια που έχει κατασκευάσει σε ολόκληρη την πορεία της καριέρας του: «Μέσα από όλες αυτές τις σεναριακές ακρότητες, αυτό που δεν καταλάβαινα τότε, ήταν πως ναι μεν λειτουργούσαν σαν ένα όχημα προκειμένου να πω κάποια πράγματα. Πάντα από πίσω υπήρχαν και κοινωνικά θέματα. Μπορεί να μέναμε στο κομμάτι της μάνας και της κόρης ή στη «διαμάχη» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για το παιδί. Όμως δεν καταλάβαινα την ακρότητα τόσο πολύ όταν την έφτιαχνα. Πιο πολύ θα έλεγα ότι υπέρχε κάποιες στιγμές μια νεανική αφέλεια».

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο ο ίδιος επισήμανε: «Η ταινία “Ένας άλλος κόσμος” πήρε διανομή στο εξωτερικό και άρχισα να ταξιδεύω. Όταν πήγα στην Αμερική ήρθαν ατζέντηδες και άνθρωποι και εγώ ήθελα να κατεβάσω ρολά από τα πάντα, ήθελα να μη δουλεύω, ήθελα να φύγω. Είχα κουραστεί πάρα πολύ. Έπαθα burn out. Πήρα αεροπλάνο και έφυγα τρέχοντας. Είχα Έλληνες φίλους στην Αμερική και απέκτησα εκεί μια ζωή. Παράλληλα έγραφα και πήγαινα βόλτες, ήμουν ήρεμος. Δεν ήθελα να δουλέψω. Έγραψα μια ταινία αλλά δεν γυρίστηκε γιατί ήρθε η πανδημία».

Ακόμα έκανε μία αποκάλυψη και τόνισε πως έχει περάσει από δοκιμαστικό για τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Τιτανικός»: «Παίξαμε μια σκηνή με έναν ηθοποιό, αλλά δεν μου έλεγε για ποια ταινία είναι. Μου είπε ότι είναι για ένα πολύ γνωστό πλοίο που βυθίστηκε. Έχω κάνει δοκιμαστικό για τον Τιτανικό! Μετά από δύο χρόνια που είδα την ταινία λέω… “Άι στο δι@ολο! Αυτό θα έκανα;”» τόνισε γελώντας ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Πηγή: πρώτο θέμα