Ψυχαγωγία

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το «Maestro» είναι μια ιστορία δραματική με πολλές δόσεις αυτοσαρκασμού και χιούμορ

Maestro, ένα ερωτικό δράμα, με φόντο τη σκληρή σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και ήρωες που βιώνουν ανθρώπινες, συγκινητικές, ρεαλιστικές ιστορίες της καθημερινότητας τους, στο φόντο των πανέμορφων Παξών.
Ακούστε το άρθρο

Έρωτες, πάθη, μυστήριο, αγωνία, ενδοοικογενειακή βία, συγκρούσεις, ανατροπές, συναίσθημα, συγκίνηση αλλά και χιούμορ είναι κάποια από τα συστατικά που συνθέτουν την υπέροχη ιστορία του «Maestro», που υπογράφει ο μοναδικός στο είδος του Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Η δραματική σειρά του MEGA, θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, μισή ώρα μετά τις 10 το βράδυ και περιμένουμε με αγωνία να ταξιδέψουμε μαζί με τους ήρωες του στον μοναδικό κόσμο και στις ιστορίες τους.

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από την τελευταία τηλεοπτική δουλειά του, και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στο MEGA, με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, κινηματογραφικού ύφους αντάξια διεθνών του είδους της.

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι συντελεστές της σειράς παραχώρησαν συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους των media ένα μεγάλο τρέιλερ από τον «Maestro» που ενθουσίασε από την αισθητική του, την πλοκή και στις συγκλονιστικές ιστορίες, τις οποίες θα βιώσουν οι πρωταγωνιστές στους όμορφους Παξούς, όπου γυρίστηκε η πολυαναμενόμενη σειρά.

Στο Μουσείο Μπενάκη, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μαζί με την τηλεοπτική ομάδα του, τους Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνη Μουρατίδη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοο Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστη Χαλκιάς, Γιώργο Μπένο, Δημήτρη Κίτσο, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργο Μπινιάρη (απουσίαζε ο Γιάννης Τσορτέκης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) ιδιαίτερα συγκινημένοι μίλησαν για τον «Maestro».

Τι είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τον Maestro

Το λόγο αρχικά πήρε ο δημιουργός της σειράς, ο οποίος αποκάλυψε και την ημέρα προβολής της.

«Ξεκίνησα να γράφω την ιστορία, την εποχή του lockdown και η αρχική μου σκέψη, ήταν να γίνει ταινία. Αν και όλες οι δουλειές μου, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο τις θεωρώ παιδιά μου, αυτή είναι η αγαπημένη μου και τη θεωρώ την καλύτερη. Όταν ξεκίνησα να τη γράφω είχα στον μυαλό μου μόνο τη Μαρία Καβογιάννη και τον Φάνη Μουρατίδη, τους οποίους θεωρώ πολύ δικούς μου ανθρώπους και είχα πιο συγκεκριμένα τους ρόλους τους.

Κατόπιν ακούγοντας το τραγούδι «Προσευχή» της Χαρούλας Αλεξίου, σκέφτηκα να της προτείνω έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο. Δεν ήξερα βέβαια αν θα δεχτεί και τελικά της το πρότεινα. Πρόκειται για μια εξαιρετική ηθοποιό και μάλιστα είναι πολύ καλή κωμικός. Δημιούργησα 8 πρωταγωνιστές, 8 μοντέλα ανθρώπων, θέλοντας να δημιουργήσω ένα πίνακα που να συμπεριλαμβάνει όλα τα χρώματα.

Η βία είναι αυτή που πυροδοτεί την ιστορία μας και από εκεί ξεκινούν όλα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, γιατί όλοι οι ηθοποιοί μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα καταφέρνοντας να πάνε τους ήρωες που υποδύονται σε ένα παραπάνω επίπεδο.

Τα γυρίσματα έγιναν στους υπέροχους Παξούς, όπου είναι και τόπος μου και η σειρά θα έχει αρχικά 9 επεισόδια στον πρώτο κύκλο ενώ ήδη αποφασίσαμε και τον δεύτερο κύκλο για την επόμενη σεζόν. Έχω ήδη γράψει το πρώτο επεισόδιο.»

«Είναι μια ιστορία δραματική με πολλές δόσεις αυτοσαρκασμού και χιούμορ», τόνισε ο Παπακαλιάτης εξηγώντας ότι η σειρά περιλαμβάνει πολλές σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, και πώς όταν το 2020 έγραφε το Maestro, δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό του, ότι το σενάριο αυτό θα είναι απάντηση στο ελληνικό #metoo.

Στην ερώτηση, γιατί θα δούμε μόνο 9 επεισόδια αυτή τη σεζόν, ο δημιουργός τόνισε ότι πρόκειται για κινηματογραφικά γυρίσματα, με υψηλές απαιτήσεις που δυσκολεύουν να δημιουργηθεί μια σειρά με μεγάλη διάρκεια και πολλά επεισόδια, διότι θα αποκλείνουν από τον αρχικό στόχο τους που είναι το άρτιο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω φυσικά το MEGA που μου έδωσε την ευκαιρία και την ελευθερία να πω αυτήν την ιστορία όπως εγώ πιστεύω, την FOSS PRODUCTIONS που παραγωγικά κατάφερε να φέρουμε εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο και τον ΕΚΟΜΕ που έκανε εφικτή όλη αυτή την προσπάθεια.  

 Τέλος, αφήνω το νησί των Παξών και τους κατοίκους του, που χωρίς την καθημερινή τους παρουσία και συμμετοχή δεν θα ήταν τίποτα εφικτό. 

Για μένα το «Maestro»  είναι ίσως η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει, αλλά σίγουρα και η πιο καλή». 

Οι υπόλοιποι συντελεστές

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε ότι γίνονται συζητήσεις, ώστε η σειρά να ταξιδέψει και εκτός της χώρας μας.

Το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι συντελεστές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για τη νέα σειρά.

Η Χαρούλα Αλεξίου μιλώντας για το ρόλο της είπε: «Ήταν μια πολύ ωραία περιπέτεια για μένα και ήθελα να δικαιώσω τον Χριστόφορο που με επέλεξε για τον ρόλο αυτής της γυναίκας που την έχω αγαπήσει. Μιας περσόνας που δεν κατάφερε ούτε να ζήσει τον μεγάλο της έρωτα, ούτε και να γίνει μουσικός, όπως ονειρεύονταν.»

Η Μαρία Καβογιάννη, στενή συνεργάτης του Παπακαλιάτη στις τελευταίες δουλειές μίλησε για την πολύ ιδιαίτερη σχέση που έχουν μεταξύ τους και πόσο της αρέσει να δουλεύουν μαζί. Η νεαρή ηθοποιός Κλέλια Ανδριολάτου χαρακτήρισε το κλίμα των γυρισμάτων πολύ «ερωτικό», αφού όλοι έχουν ερωτευτεί τη σειρά και το κλίμα που μεταφέρει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ενώ ο Φάνης Μουρατίδης και ο Αντίνοος Αλμπάντης δήλωσαν ιδιαίτερα τυχεροί που συνεργάζονται σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.

H υπόθεση

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα