Ηλεία

Χρήστος Χριστόπουλος: Να μην «διώξουμε» άλλα χρήματα από την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Εμπιστευτείτε – Συνεργαστείτε με τους Ηλείου επαγγελματίες

Η ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚ. ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΗΛΕΙΑΣ – ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ…

Την ανάγκη της στήριξης του επιχειρηματικού και επαγγελματικού τομέα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της παρατεταμένης ύφεσης επισημαίνει ο επόπτης του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Χρήστος Χριστόπουλος στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΕΒΕ και υποψ. δημάρχου Πύργου Κώστα Νικολούτσου.

Είναι γνωστό –τονίζει- ο κ. Χριστόπουλος, ότι πολλοί επαγγελματικοί τομείς και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν σχέση και εξαρτώνται από τον οικοδομικό και κατασκευαστικό τομέα έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και βρίσκονται σε τεράστιο αδιέξοδο. Αρκετοί μάλιστα υπερχρεωμένοι έχουν εγκαταλείψει τους συγκεκριμένους τομείς, προσπαθούν και διασώσουν τις περιουσίες τους που βρίσκονται στο στόχαστρο των τραπεζών, ενώ μαζί με αυτή την αρνητική εξέλιξη χάνονται και αναρίθμητες θέσεις εργασίας για Ηλείους συμπολίτες μας που απασχολούνται εκεί, αλλά εδώ και καιρό έχουν μείνει χωρίς δουλειά…

Ο κ. Χριστόπουλος συνεχίζοντας, εκφράζει και την δυσαρέσκειά του γιατί σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να βρουν δουλειά αρκετοί εκ των επαγγελματιών μας, σε έργα και παρεμβάσεις του Νομού, επιλέγονται δυστυχώς εταιρίες και πρόσωπα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ηλεία!

Είναι μια συνήθως πρακτική που ακολουθείτε είτε στο δημόσιο, είτε στις ΔΕΚΟ είτε και σε επίπεδο ιδιωτών, οι οποίοι περιορίζονται στο τοπικό σκέλος κάποιων διαγωνισμών μέσω των οποίων οι εγχώριοι επαγγελματίες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.

Οφείλουμε όμως να σκεφθούμε και να λάβουμε υπ’ όψιν τόσο την ποιότητα της δουλειάς τους την φερεγγυότητά τους, την εντοπιότητά τους, αλλά και το γεγονός της έμμεσης στήριξης τους τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας με την επιλογή τους.

Είναι κρίμα –καταλήγει ο κ. Χριστόπουλος- να αγνοούμε αυτούς τους ανθρώπους ενώ θα έπρεπε να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη για την παραγόμενη δουλειά τους. Και είναι ακόμη πιο κρίμα να αφήνουμε έτσι, έστω και τα λίγα χρήματα από διάφορες αναθέσεις κ.λπ. να δίνονται εκτός Νομού  και όχι στον ίδιο μας τον τόπο.

Κάνει λοιπόν έκκληση, να σταματήσει αυτή η διαδικασία προκρίματος σε άτομα ή «ετικέτες επιχειρηματικές» που η μόνη σχέση τους με την Ηλεία είναι το έργο που θα πάρουν και να υπάρξει αν μη τι άλλο συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις…

Όλη η επικαιρότητα