Ηλεία Πολιτισμός

«Χρώματα της Ήλιδας»: Μοναδική Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Όποιος δεν έχει ακούσει τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μουσικούς των Χρωμάτων της Ήλιδας να τραγουδούν, δεν ξέρει τι χάνει. Κι όποιος δεν τους έχει ακούσει να παρουσιάζουν τα ξεχωριστά τους αφιερώματα στις Βραδιές Πανσελήνου στην Αρχαία Ολυμπία, τότε σίγουρα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσο «μαγική» ήταν η συναυλία που έδωσαν στο αίθριο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Ολυμπίας, το βράδυ της Δευτέρας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας με τη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, διοργάνωσαν μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων και επισκεπτών της Ηλείας, που για μια ακόμα φορά επέλεξαν την Αρχαία Ολυμπία για να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.

«Ταξίδεψαν» το κοινό

«Τα χρώματα της Ήλιδας», παρουσίασε στο κοινό το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία, που αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμα, ακόμα και από τους νεότερους. Ο Γιώργος Γκιντζίρης, στο πιάνο, το ακορντεόν και τη διεύθυνση, ο Παύλος Αυγερινόπουλος και ο Στάθης Δεββές στο μπουζούκι,  η Τασία Κωστοβασίλη και ο Νίκος Στεφανίδης στις κιθάρες, ο Δημήτρης Μαλεβίτης στο μπάσο, ο Θανάσης Πουλακίδας στο μπουζούκι και 2η φωνή, συνόδευσαν άψογα τους Χαρά Σκουλαρίκου και Γιώργο Αδαμόπουλο που για μια ακόμα φορά καθήλωσαν το κοινό με τις μελωδικές φωνές τους, αποδίδοντας άψογα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, μιας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου τραγουδιού και της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα. Ένα κοινό που, πολλές φορές, έγινε η «2η φωνή» και τους χειροκρότησε δυνατά.

Μεταξύ των τραγουδιών, παρεμβάλλονταν αφηγηματικά μέρη από τη Νάνσυ Τζανετοπούλου, για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με συγχαρητήρια και ευχαριστίες από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη – Ίριδα Κόλλια και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπία Θύμιο Κοτζιά οι οποίοι οι οποίοι παρέλαβαν και αναμνηστικά από τα μέλη της Ορχήστρας, μαζί με τις ευχαριστίες τους για την συνεργασία και φιλοξενία στην Αρχαία Ολυμπία.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο

Αρκετοί ωστόσο ήταν και οι επισκέπτες της Ολυμπίας που θέλησαν να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο από τον Αρχαιολογικό Χώρο που παρέμεινε ανοιχτός για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα, με την κα Κόλλια να μην παραλείπει να ευχαριστήσει τους αρχαιοφύλακες για την εθελοντική παρουσία τους.

Όλη η επικαιρότητα