Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκαν τρία αιτήματα χρυσαυγιτών για αναστολή της ποινής τους

Ακούστε το άρθρο

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τρία αιτήματα χρυσαυγιτών για την αναστολή της ποινής τους.

Στην απόρριψη τριών αιτημάτων καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, οι οποίοι ζητούσαν την αναστολή της εκτέλεσης ποινής έως το εφετείο, προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.Το αίτημα του πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή απορρίφθηκε από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, καθώς ένα μέλος είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό.

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» υποστήριξε η εισαγγελέας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης του Αναστάσιος Πανταζή.

Ο πυρηνάρχης Περάματος, που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, επικαλείται μέσω του συνηγόρου του αλλά και της συζύγου του που κατέθεσε ως μάρτυρας, προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

«Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο» κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός ζητώντας την απόρριψη της αίτησης.

Ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου συζητήθηκε και η αίτηση του Αν. Αναδιώτη, η οποία επίσης απορρίφθηκε. Ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε μέσω της μητέρας του ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτό. Τέλος, η αίτηση του Αρ. Χρυσαφίτη, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα