Lifestyle

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Λαμπερές παρουσίες στην τελετή απονομής

Ακούστε το άρθρο

Η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2020 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου σε μεγάλο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας! Στην λαμπερή τελετή απονεμήθηκαν 70 βραβεύσεις ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό dinner δια χειρός του καλύτερου σεφ στον κόσμο, Mauro Colagreco, ο οποίος τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Tην τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας με άνεση, χιούμορ, εύστοχα σχόλια και φανερή γνώση του αντικειμένου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιστορία του θεσμού, αποκαλύπτοντας πως οι Χρυσοί Σκούφοι που έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι 488 (και έγιναν 516 με τα φετινά βραβεία), ενώ τα βραβευμένα εστιατόρια είναι 96 (100 πλέον με τις 4 νέες εισόδους).

Και για όσους πιστεύουν ότι είναι λίγα για 27 χρόνια, ο παρουσιαστής έδωσε και την απάντηση: «Όχι, δεν είναι λίγα! Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε δυο βασικά στοιχεία: ότι στους Χρυσούς Σκούφους αξιολογείται και βραβεύεται η υψηλή γαστρονομία και ότι τα κριτήρια αυτής της αξιολόγησης είναι αυστηρότατα και ευθυγραμμισμένα με τα διεθνή πρότυπα. Η βαθμολογική βάση των Χρυσών Σκούφων, το 15/20 δηλαδή, είναι ουσιαστικά αντίστοιχη του ενός αστεριού Michelin. Οπότε καταλαβαίνετε ότι εδώ τα βραβεία δεν μοιράζονται αλλά κατακτώνται!»

Στην γαστρονομική βραδιά έδωσαν το παρών και πολλά πρόσωπα από την showbiz, που αγαπούν ιδιαίτερα τόσο το θεσμό όσο και το καλό φαγητό. Μεταξύ αυτών η Μαρία Ναυπλιώτου, η Κατερίνα Λέχου, η Σμαράγδα Καρύδη, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Χάρης Ρώμας, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Στέλιος Μάινας, ο Μάξιμος Μουμούρης μαζί με τη σύζυγό του Νάντια Γιαννακοπούλου.

Δες φωτογραφίες:

Χάρης Ρώμας, Σμαράγδα Καρύδη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Έλλη Μπουμπουρή
Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Στέλιος Μάινας, Λόλα Νταϊφά
Στέλιος Καφαντάρης, Χριστίνα Πολίτη
Φώτης Σεργουλόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Έλενα Σκουλά
Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Λέχου
Άλκηστις Μαραγκουδάκη, Τραϊανός Χατζηδημητρίου
Κατερίνα Ευαγγελάτου, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Μαρία Ναυπλιώτου, Αλέξανδρος Θάνος, Δημήτρης Ηλιόπουλος
Μαρία Ναυπλιώτου, Κατερίνα Μισιχρόνη
Μάξιμος Μουμούρης, Νάντια Γιαννακοπούλου
Άννη Ηλιοπούλου, Κώστας Σκρέκας, Ειρήνη Καραγκούνη
Κώστας Μπακογιάννης, Άννυ Ηλιοπούλου
Νίκος Μπίλης, Έκτορας Μποτρίνι, Δημήτρης Ηλιόπουλος

via

Όλη η επικαιρότητα