Προγνωστικά

Cleverbet: Το πρώτο ντέρμπι της Super League είναι ανάμεσα στους δικεφάλους

Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ερχόμενη Κυριακή (23/09) την ΑΕΚ για την τέταρτη αγωνιστική της Super League στην Τούμπα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι και το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Ένα ματς, στο οποίο οι δύο ομάδες επιθυμούν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για την τέταρτη αγωνιστική της Super League ξεχωρίζει το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, δύο ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου, θα κοντραριστούν μεταξύ τους και θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη.

Να θυμίσουμε ότι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ, προέρχονται από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις σε Champions League και Europa League, οπότε η κούραση μπορεί να παίξει ρόλο στην έκβαση του ματς. Τέλος, σύμφωνα με το κουπόνι του στοιχήματος, φαβορί για τη νίκη είναι ο ΠΑΟΚ, ενώ αουτσάιντερ η ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο γηπεδούχος της αναμέτρησης και αυτό το γεγονός σίγουρα του δίνει ένα αβαντάζ για να φτάσει στους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο κόσμος θα γεμίσει την Τούμπα και θα προσπαθήσει να ωθήσει την ομάδα του προς τη νίκη.

Όλοι οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» περιμένουν με τεράστια ανυπομονησία το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κάτι που φάνηκε και στο ματς της Πέμπτης κόντρα στην Τσέλσι (ήττα με 1-0), καθώς οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας είχαν το μυαλό τους στο ματς της Κυριακής.

Για τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο ματς είναι πολύ σημαντικό και η νίκη αποτελεί μονόδρομο τόσο για αγωνιστικούς όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 7 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει πετύχει το απόλυτο (3/3) στο πρωτάθλημα, ωστόσο ξεκίνησε με τιμωρία (-2 βάση περσινών γεγονότων) και αυτό του έχει στοιχίσει, καθώς βρίσκεται πίσω από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη που έχουν επίσης το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τους παίκτες και την ποιότητα να χτυπήσει και να κερδίσει το παιχνίδι. Σε περίπτωση που τα καταφέρει, ουσιαστικά θα περάσει στη βαθμολογία την ΑΕΚ, ενώ έπειτα θα ελπίζει σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού ή του Άρη για να ανέβει κι άλλο στην κατάταξη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να ελέγξει το παιχνίδι, κερδίζοντας τη μάχη στο χώρο του κέντρου και από εκεί και πέρα θα μεταφέρει την πίεση στην εστία της ΑΕΚ, προκειμένου να σκοράρει και να πάρει τον αγώνα.

Επιπλέον να αναφέρουμε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ, σε τρία παιχνίδια, έχει πετύχει πέντε γκολ και έχει δεχθεί μόλις ένα. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη όντας το αουτσάιντερ στις στοιχηματικές εταιρείες. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα εμποδίσει τους πρωταθλητές Ελλάδος, προκειμένου να πάνε στην Τούμπα και να διεκδικήσουν τη νίκη, η οποία θα τους βάλει από πολύ νωρίς σε τροχιά τίτλου για δεύτερη σερί χρονιά.

Η ΑΕΚ αν και πάλεψε μεσοβδόμαδα με τον Άγιαξ (ήττα με 3-0), είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Δείτε το εδώ Live

Για την Ένωση το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικό και σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα στείλει σε όλους τους ανταγωνιστές της ένα σημαντικό μήνυμα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ΑΕΚ μοιράζεται την πρώτη θέση με τους Ολυμπιακό και Άρη.

Η Ένωση θα λέγαμε ότι ξεκίνησε αρκετά καλά τη σεζόν, καθώς μετράει δύο καθαρές νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και Πανιώνιο (4-0) και μια νίκη σε μια έδρα που είχε να πάρει διπλό από το 2011, δηλαδή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (0-1).

Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ διαθέτει εννέα βαθμούς, ενώ παράλληλα έχει πετύχει επτά γκολ και δεν έχει δεχθεί κανένα. Συνεπώς έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μαζί με τον Άρη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα προσπαθήσει να κατεβάσει μια συμπαγής αμυντικά ομάδα, η οποία θα έχει ως πρώτο πλάνο να περιορίσει τις επιθετικές ενέργειες των παικτών του ΠΑΟΚ, ενώ έπειτα θα χτυπήσει στο ανοικτό γήπεδο και από τις στημένες φάσεις, με μοναδικό στόχο να πάρει το παιχνίδι.

Προφανώς θα υπάρξουν και στιγμές που θα κρατήσει την κατοχή της μπάλας και θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι, όμως δεν θα είναι το βασικό της πλάνο αυτό. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά ούτε και θα κλειστεί στην περιοχή της. Θα προσπαθήσει με έξυπνο τρόπο να πάρει μια σημαντική για εκείνη νίκη.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, καταφέρει και φύγει με το διπλό από την Τούμπα, τότε θα φτάσει στους 12 βαθμούς, έχοντας περάσει αλώβητη από έδρες όπως αυτή του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης. Σίγουρα η αποστολή είναι δύσκολη αλλά η πρόκληση παραμένει τεράστια για την πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Τέλος, ελπίζουμε να δούμε ένα πολύ όμορφο και θεαματικό παιχνίδι χωρίς επεισόδια και διακοπές. Μη ξεχνάμε ότι την περασμένη σεζόν, το ματς στην Τούμπα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε σαν μαινόμενος ταύρος με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αισθάνθηκε ότι αδικήθηκε η ομάδα του.

Ελπίζουμε φέτος να επικρατήσει η ηρεμία και η λογική και το ματς να κριθεί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Διαβάστε στο cleverbet.eu αναλύσεις πρωταθλημάτων, προγνωστικά για το κουπόνι πάμε στοίχημα, δείτε τα στατιστικά και τις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων, πάρτε τα bonus εγγραφής των εταιρειών στοιχήματος.     

Όλη η επικαιρότητα