Ηλεία

Click Away: Υποτονική η κίνηση σε Γαστούνη, Βαρθολομιό, Τραγανό και Λεχαινά

Ακούστε το άρθρο

Απογοητευμένοι αλλά και επιφυλακτικοί εμφανίσθηκαν οι ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων στον Κάμπο την πρώτη μέρα λειτουργίας της μεθόδου πωλήσεων click away.

Υπάρχει μεγάλη μερίδα μικρομεσαίων που θεωρεί πως «η αγορά με αυτό το σύστημα δεν θα λειτουργήσει γιατί τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι έμποροι δεν είναι εξοικειωμένοι και από την άλλη ο έλληνας καταναλωτής έχει συνδυάσει την αγορά με επισκέψεις σε δύο και τρία μαγαζιά μέχρι να καταλήξει. Κάτι τέτοιο με τη μέθοδο αυτή δεν γίνεται…». Όμως υπάρχει και μια άλλη –μικρότερη σίγουρα-μερίδα εμπόρων που θεωρεί ότι « είναι μια καλή ευκαιρία να εκσυγχρονισθούμε, να εκμεταλλευθούμε εμπορικά το facebook και το instagram αλλά και το τηλέφωνο. Σίγουρα η αγορά θα ήταν καλύτερο να είχε ανοίξει με το κανονικό σύστημα και με μέτρα, αλλά θα το προσπαθήσουμε…»

Στους δρόμους των Λεχαινών, του Βαρθολομιού, της Γαστούνης και του Τραγανού υπήρχε κίνηση  αλλά στα εμπορικά καταστήματα η κίνηση ήταν από μηδενική έως ελάχιστη. Η είσοδος στα καταστήματα απαγορευόταν και οι πωλήσεις γίνονταν με τον πελάτη εκτός καταστήματος.

Γαστούνη

Η κ. Βάσω Λούρμπα σύζυγος του ιδιοκτήτη καταστήματος υποδημάτων στη Γαστούνη δήλωσε: «Μέσω facebook , instagram, ή τηλεφωνικά γίνονται οι παραγγελίες και στη συνέχεια κλείνονται τα ραντεβού. Ανεβάζουμε φωτογραφίες με κωδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπουν  και να επιλέγουν οι καταναλωτές. Δεν θα λειτουργήσει η αγορά όπως θα έπρεπε με αυτή τη μέθοδο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα υπάρχουν και αλλαγές σε προϊόντα και ο κόσμος θα δυσαρεστηθεί, γιατί δεν μπορεί να δοκιμάσει αυτό που θέλει. Θα πρέπει να πάει σπίτι του, να το δοκιμάσει και αν δεν του κάνει να ξαναστείλει μήνυμα για να ξαναέρθει. Είναι ταλαιπωρία για τον καταναλωτή. Και εδώ στην περιοχή δεν έχουμε εξοικειωθεί με την τεχνολογία.»

Βαρθολομιό

Ο καταστηματάρχης και πρ. πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού κ.Γιώργος Τσερεμές δήλωσε στην «Πατρίς»: «Η αγορά ξεκίνησε υποτονικά με όλες τις δυσκολίες και μη ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι τα καταστήματα μας παραμένουν κλειστά κι έτσι απολαμβάνουμε τα προνόμια των κλειστών καταστημάτων. Σαφώς ο τζίρος είναι πάρα πολύ χαμηλός δεν υπάρχει αναμενόμενη μεγάλη κίνηση. Ευελπιστώ τις επόμενες μέρες να μπορέσει να κινηθεί η πολύ καλύτερα η αγορά. Το click away θα λειτουργήσει στις μεγάλες πόλεις στις μικρές όπως το Βαρθολομιό θα λειτουργήσει μέσω της τηλεφωνικής παραγγελίας. Προτείνω στους άλλους συναδέλφους να δουλέψουν με σταθερό, να δίνουν το ΑΦΜ της επιχείρησης να παίρνουν τον κωδικό του προϊόντος και να κλείνουν ραντεβού στον πελάτη. Ας προχωρήσουμε λίγα βήματα, ας εκσυγχρονιστούμε, μην περιμένουμε πως κάποιος άλλος θα το κάνει για μας. Να ανεβάζουμε επίσης φωτογραφίες προιόντων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε σε «πόλεμο» και πρέπει να παλέψουμε με όποιο όπλο μπορούμε»

Τραγανό

Ο καταστηματάρχης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τραγανού κ.  Νίκος Τσάκωνας δήλωσε: «Είναι μια κοροϊδία. Δεν έχει περάσει από το πρωί ούτε ένας πελάτης. Το ίδιο και στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα του Τραγανού.  Η αγορά στην επαρχία θα έπρεπε να είχε ανοίξει και να υπήρχαν μέτρα. Το σύστημα του click away δεν θα λειτουργήσει. Πλήρης αποτυχία και απογοήτευση. Είμαστε ένα κλικ πριν το λουκέτο…»

Λεχαινά

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος στα Λεχαινά κ. Νικολοπούλου Αγγελική δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το click away από τα μικρά καταστήματα που δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές. Αυστηρότερα μέτρα προστασίας μέσα στα μαγαζιά και ραντεβού θα είχαν σίγουρα πιο επιθυμητά αποτελέσματα για τους καταστηματάρχες»

Όλη η επικαιρότητα