Κόσμος Ποδόσφαιρο

Copa America: Κινδυνεύει με «παράλυση», πριν καν ξεκινήσει

Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Βραζιλία, αφού μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη του Copa America συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να «παραλύσουν» τη χώρα.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση της έχει ακόμα έναν πονοκέφαλο αφού ίσως κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό, τη στιγμή που όλα τα φώτα του διεθνούς αθλητισμού θα είναι στραμμένα στη χώρα, ενώ εκατοντάδες οπαδοί θα βρίσκονται εκεί για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους.

Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο Βραζιλίας ο γενικός διευθυντής της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, Αγκμπέρτο Γκιμαράες σχολίασε ότι «οι περιοχές επιχείρησης και ασφάλειας έχουν συνεργαστεί μαζί με τις κρατικές αρχές. Οι δράσεις θα συντονιστούν από τις δημόσιες αρχές και δεν έχουμε αρμοδιότητα να εμποδίσουμε τίποτα (…) ελπίζω όλα να γίνουν με ειρηνικό τρόπο και χωρίς πρόβλημα».

Ο λόγος της «έκρηξης» αυτής είναι οι διαμαρτυρίες σε όλη τη Βραζιλία με αφορμή τις αλλαγές που προτείνονται στο συνταξιοδοτικό σύστημα από την κυβέρνηση του Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρεμιέρα της 14ης Ιουνίου η οικοδέσποινα Βραζιλία παίζει με τη Βολιβία στο «Μορούμπι» και η διαφαινόμενη απεργία θα σταθεί εμπόδιο στους φιλάθλους που θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ.

via 

Όλη η επικαιρότητα