Ηλεία

Covid-19: Εισέβαλε στο Λύκειο Γαστούνης

Ακούστε το άρθρο

Θετικός στον κορονοϊό έχει βρεθεί μαθητής του Λυκείου Γαστούνης ενώ έγινε επανέλεγχος σε άλλον ένα μαθητή του ίδιου Λυκείου τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σήμερα.

Με αφορμή το κρούσμα τμήμα της Γ τάξης του Λυκείου θα παραμένει κλειστή για 14 ημέρες ενώ αν επιβεβαιωθεί και δεύτερο κρούσμα θα παραμείνει κλειστό και το τμήμα της Γ Θετικών σπουδών.

ΚY Βάρδας – Rapid Test

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει τους Δημότες ότι το Κέντρο Υγείας Βάρδας, διενεργεί καθημερινά τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

  1. Εάν δεν έχετε συμπτώματα συμπληρώνετε την φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID-19 https://testing.gov.gr/#/

Στη συνέχεια θα συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία για να κλείσετε το ραντεβού.

  1. Εάν έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα όπως βήχας, πυρετός, δύσπνοια παρακαλείστε όπως απευθυνθείτε στον οικογενειακό ιατρό σας, ή στο Κέντρο Υγείας Βάρδα στο τηλ.2623360000, ώστε να κλειστεί άμεσα ραντεβού για τεστ με τη μέθοδο της μοριακής ανάλυσης (PCR).

Test σε όλο τον Δήμο

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την  καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα rapid test θα πραγματοποιηθούν στους ακόλουθους κλειστούς χώρους για την προστασία των Δημοτών.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά από τις 09:30 έως τις 13:30.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Βάρδας από τις 09:30 έως τις 13:30.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι, στο Καφενείο της Ψυχογιού Χρυσούλας (απέναντι από την εκκλησιά),  από τις 09:30 έως τις 13:30

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).

Όλη η επικαιρότητα