Δ. Αυγερινοπούλου: Άμεση παρέμβαση από τα αρμόδια Υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημίων από τον ανεμοστρόβιλο

Share

Διαρκής είναι η επικοινωνία της Βουλευτού Ηλείας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με τα αρμόδια Υπουργεία, μετά τις σοβαρές ζημίες που προκλήθηκαν στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή από την κακοκαιρία, το βράδυ της Κυριακής. Αμέσως μετά την εκδήλωση του ανεμοστρόβιλου που ξεκίνησε από την Σπιάντζα και κατέληξε στην περιοχή Κριθερέικα του Πύργου, σε επικοινωνία της με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηλείας Αριστοτέλη Οικονομόπουλο, ενημερώθηκε για τις σοβαρές ζημίες που έχουν σημειωθεί στις εγκαταστάσεις του, καθώς ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγαστρα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημίες.

Άμεσα, η Ηλεία Βουλευτής επικοινώνησε με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, τονίζοντας την αναγκαιότητα αποκατάστασης των ζημιών με την στήριξη της Πολιτείας.

Ταυτόχρονα, μετέφερε το αίτημα για άμεση στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής που επλήγησαν και στον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, σε συνομιλία που είχαν στον Πύργο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του κ. Παπαθανάση στην σύσκεψη του ΕΒΕ Ηλείας για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Η ίδια είχε επικοινωνία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο οποίος και την ενημέρωσε για την έκταση των ζημιών στην Σπιάντζα, το Κατσικάρι και την πόλη του Πύργου, όπου κρίνεται αναγκαία η στήριξη από το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ παράλληλα είναι σε διαρκή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο για τις ζημιές που καταγράφονται στο φυτικό κεφάλαιο.

Η κα. Αυγερινοπούλου, έχοντας εικόνα των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις και δίκτυα, μετέφερε στην Κυβέρνηση και στα αρμόδια Υπουργεία τα αιτήματα και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων και την λήψη μέτρων για την αποκατάσταση αλλά και την στήριξη των πληγέντων πολιτών.