Ηλεία

Δ.Δ.Ε. Ηλείας: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ «Καινοτ(λ)μώ»

Υποδοχή Ιταλών Εκπαιδευτικών
Ακούστε το άρθρο

Η Δ.Δ.Ε. Ηλείας, μέσω του προγράμματος Erasmus+ «Καινοτ(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε. Ηλείας», υποδέχθηκε ομάδα τριών Ιταλών εκπαιδευτικών από 11/10/2021 έως 15/10/2021.

Η παραμονή τους περιελάμβανε επιτόπια παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) σε σχολεία της Δ.Δ.Ε. Ηλείας, συγκεκριμένα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Πύργου, στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τρόπο διδασκαλίας μαθημάτων και να γνωρίσουν την οργάνωση και λειτουργία των ελληνικών σχολείων. Παράλληλα, η επικοινωνία τους με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς τους έδωσε τη δυνατότητα να βιώσουν την ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματός τους επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ηλείας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Φωτεινόπουλος Γεώργιος και τους παρουσίασε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Κατά την αναχώρησή τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για την εμπειρία που αποκόμισαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για μια μελλοντική συνεργασία.

Όλη η επικαιρότητα