Ηλεία Πολιτική

Δ. Κωνσταντόπουλος: Απαιτείται με ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε τη νέα κρίση

«Οι Έλληνες υπέστησαν εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα στην ανέχεια και μπροστά στον κίνδυνο της επιβίωσης»

Στήριξη πρωτογενούς τομέα δημιουργία ισχυρού brand name για τον τουρισμό και σταθερότητα στην εργασία δεν πρέπει πλέον  να αγνοούνται

Η διαγραφή χρεών και όχι η αναστολή οφειλών με προσανατολισμό τα νέα δάνεια, αποτελεί τον μονόδρομο για να ορθοποδήσει η οικονομία μας, να «ανασάνουν» οι Έλληνες πολίτες και να ανακάμψει η χώρα μας! Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη συνηθέστερη αλλά και την πιο «εφιαλτική» λέξη των τελευταίων ετών που πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας και λέγεται κρίση!

Τα παραπάνω τονίζει με έμφαση ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πρώην δημ. σύμβουλος Ήλιδας και πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας στις χθεσινές του δηλώσεις τα εξής:

«Η κρίση… που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία 10ετία στην οικονομία με βαρύ κόστος στη ζωή του Έλληνα πολίτη, οικογενειάρχη και τη νέα γενιά των Ελλήνων, όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι είναι κυρίως και επί το πλείστον και κρίση Αξιών και Θεσμών.

Η ζωή μας, η ζωή των Νεοελλήνων κτίστηκε σε σαθρά θεμέλια που διέβρωσαν και έφθειραν τα κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας με αιχμή του δόρατος το λεγόμενο ρουσφέτι, τη συναλλαγή, την αναξιοκρατία.

ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Κυριάρχησε ο εύκολος πλουτισμός και ο ασύστολος δανεισμός χωρίς όρια και σοβαρότητα με τον υπερκαταναλωτισμό στα ύψη.

Και σ’ όλα αυτά πλήρη ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών και τη δικαιοσύνη να τυρβάζει… αδύνατη ναι διαφυλάξει το δίκαιο και να προστατέψει τον πολίτη.

ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ… ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ!

Ενώ η πολιτική και ο πολιτικός κόσμος αρέσκονται στον λαϊκισμό, το ψεύδος και την ισοπέδωση των πάντων στον βωμό της ψηφοθηρίας και της επιβολής του πολιτικού Εγώ!!!

Και η Ελλάδα κρατεί τα σκήπτρα, στην πρώτη θέση των πιο υπερχρεωμένων χωρών στον κόσμο, τόσο από απόψεως διάρκειας των κρίσεων που υπέστη, όσο και από τον αριθμό πτωχεύσεων.

Στο διάστημα από το 1824 μέχρι το 2010, 6 φορές η Ελλάδα βρέθηκε σε καθεστώς αδυναμίας πληρωμών και η συνολική διάρκεια άγγιξε τα 50 έτη.

Η χώρα υπέστη για ακόμη μία φορά παγκόσμιο εξευτελισμό και χλευασμό ικετεύοντας για στήριξη και παρακαλούν για δανεικά… και πάλι, ενώ οι Έλληνες υπέστησαν εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μπροστά στην επιβίωση και ανθρώπινη ύπαρξή τους.

« ΨΕΥΤΙΚΕΣ» ΕΛΠΙΔΕΣ

Στη συνέχεια της αναφοράς του ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος γίνεται πιο «καυστικός» κάνοντας λόγο για τις αναλύσεις που δήθεν εξειδικεύονται σε αυτά τα θέματα αλλά μοιράζουν «ψεύτικες υποσχέσεις» και επισημαίνει τις νέες δυσκολίες από μία «αχαρτογράφητη» κρίση. Ειδικότερα δηλώνει:

«Αδιανόητο και όμως πραγματικό, στην Ελλάδα του 2020 οι Έλληνες οδηγούνται σε φανατικούς τηλεθεατές εκπομπών της ανάλυσης και δήθεν ελπίδας με επίκεντρο και μέσο επιβίωσης ο βαθμός αύξησης ή μείωσης των συντάξεων του Έλληνα και της ύπαρξης ή όχι των επιδομάτων αυτοεξευτελισμού και υποδούλωσης συνειδήσεων.

Και ενώ οδεύουμε το 2020 με τη χώρα ήδη να ξεπερνά τόσο την προσφυγική, όσο και την Υγειονομική κρίση, την πολιτική και τους πολιτικούς να έχουν θέσει νέες αρχές απέναντι στην κοινωνία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και τους πολίτες να τους χαρακτηρίζει η ομοψυχία, ενότητα και πειθαρχία για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία επερχόμενη οικονομική κρίση και αχαρτογράφητη αυτή τη φορά!!!

Η αναζήτηση στήριξης του πρωτογενή τομέα της χώρας, η δημιουργία ενός ισχυρού και ελκυστικού brand name για την ανάδειξη και παροχή υπηρεσιών της Τουριστικής δύναμης της χώρας, η καινοτομία και η εύρεση Μέσων Ανάπτυξης σε συνδυασμό με τη σταθερότητα εργασίας των Ελλήνων, αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση των Ελλήνων και τη στήριξη της Χώρας.

Αντιθέτως, η επιβίωση μέσω συντάξεων επιδομάτων αναστολών πληρωμών κ.λπ. και ο συνεχής αγώνας εύρεσης ρευστότητας της χώρας μέσω ομολόγων, δανείων κ.λπ. θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για τους πολίτες και τη χώρα.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ

Προσωπικά θα συνεχίσω να στηρίζω και να επιμένω προς πάσα κατεύθυνση ότι εδώ που βρίσκεται η χώρα και οι Έλληνες σήμερα δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε θαύματα.

Απαιτείται η πολιτική βούληση με πλήρη ομοψυχία και συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων να προχωρήσει σε διαγραφή οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων και να τεθεί μία νέα αρχή επανεκκίνησης του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Σ’ όλα τα επίπεδα η οικονομία έχει καταρρεύσει και όλοι σέρνονται μέρα με τη μέρα χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει!!!

Όλη η επικαιρότητα