Ηλεία

Δ. Κωνσταντόπουλος: «Επιδιώκω την αλλαγή πορείας στον τόπο μας, με όλες και όλους τους συμπολίτες μου και όχι κομματικά χρίσματα»

«Αφουγκράζομαι τις ανάγκες των πολιτών κατανοώντας τα προβλήματά τους και στηρίζομαι στις προσωπικές μου δυνάμεις»
Ακούστε το άρθρο

«Η απόφασή μου να αναλάβω επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στο Δήμο Ήλιδας και συνάμα να δεχθώ την ύψιστη ευθύνη να είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας προ διετίας περίπου, ήταν μια απόφαση δύσκολη που απαιτούσε πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα η οποία όμως στηριζόταν και στηρίζεται στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Ήλιδας, την οποία βιώνουμε όλοι μας καθώς και στο τέλμα της καθημερινότητάς μας.

Παντού εγκατάλειψη και αδιαφορία.  Η υπομονή των πολιτών του Δήμου μας ξεπέρασε κάθε όριο και ελπίδα δεν φαίνεται πουθενά…

Προσωπικά δεν διαπραγματεύομαι και δεν επιτρέπω εκπτώσεις όπως δεν έκανα ποτέ  για όλη την πορεία της ζωής μου σε εκπαιδευτικό, επαγγελματικό κοινωνικό και πολιτικό τομέα. Πόσο μάλλον στο βωμό της μικροπολιτικής συμφερόντων και αντιζηλίας, φθόνου και κακεντρέχειας, λασπολογίας και αμφισβητήσεων κυρίως δε από ανίδεους και «ανθρωπάκια».

Πορεύτηκα στην πορεία της ζωής μου σε όλους τους τομείς με σεβασμό και τράβηξα «γερό κουπί»  χωρίς να μου χαριστεί οτιδήποτε και κυρίως σε πολιτικό πεδίο όπου ουδέποτε επεδίωξα να εκμεταλλευτώ οτιδήποτε για ίδιον όφελος.

Ούτε κατάγομαι από κανένα «τζάκι», ούτε στηρίχτηκα σε κάποια οικογενειακή φήμη ή οικονομική ευρωστία, ούτε η οικογένειά μου είχε κανένα ιδιαίτερο κοινωνικό ή πολιτικό στάτους. Οι γονείς μου είναι απλοί άνθρωποι όπως πιστεύω και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Στηρίζομαι στις προσωπικές μου δυνάμεις και για αυτό το λόγο μπορώ να καταλάβω, να νιώσω και να αφουγκραστώ τις ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών μου που για μένα είναι όλοι ίσοι και άξιοι μιας καλύτερης αντιμετώπισης και ποιότητας ζωής.

Ο  καθένας μας στην πορεία της ζωής του φυσικά πορεύτηκε ιδεολογικά με κάποιο πολιτικό κόμμα υποστηρίζοντας κάποια πολιτική ιδεολογία. Αυτό δεν μας κάνει διαφορετικούς ούτε είναι κριτήριο διαχωρισμού των πολιτών. Για μένα πάντως σίγουρα δεν είναι και το έχω αποδείξει έμπρακτα προσφέροντας τη βοήθειά μου αδιάκριτα σε κάθε συμπολίτη μου που μου το ζήτησε και μου το ζητάει.

ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ

Λόγω προσωπικής μου σχέσης και φιλίας μου με πολιτική οικογένεια της χώρας προ 30ετιας, βρέθηκα και πορεύτηκα στο χώρο της φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έχω μία πολύχρονη προσφορά και παρουσία πάντα όμως με σεβασμό, διακριτικότητα χωρίς ποτέ να προκαλέσω οτιδήποτε ή να εκμεταλλευτώ οτιδήποτε.

Παρόλα αυτά ουδέποτε έθεσα κομματικές ταμπέλες σε συμπολίτες μου, κάτι που τήρησα πιστά έως και σήμερα και φυσικά θα το τηρήσω απαρέγκλιτα όσο βρίσκομαι στη ζωή , γιατί για μένα είναι ιερός κανόνας και βασική μου αρχή. 

Είναι θλιβερό που σήμερα παρουσιάζονται κάποιοι ουρανοκατέβατοι με μηδενική προσφορά στη Νέα Δημοκρατία, κομματικά ανύπαρκτοι ως χθες για το κόμμα που σήμερα έχουν αυτοχρηστεί μεγάλοι κομματάρχες που θέλουν να καθορίσουν και τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο της Ηλείας και στον Δήμο Ήλιδας και θέλουν να ελέγξουν το ποιοι θα είναι υποψήφιοι και ποιοι όχι.

Διεκδικούν ρόλο κομματικού εντολοδόχου ( που πήραν από τη σημαία…!) που θα αποφασίζουν και θα μοιράζουν χρίσματα κατά την κρίση τους ή μάλλον κατά τα συμφέροντά τους. Με ποιόν θα στήσουν τα καλύτερα deals για αύριο.. Ντροπή! 

 Τέτοιες καταστάσεις δεν συνάδουν ούτε με την πολιτική διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας ούτε με την ηθική και τις αξίες που πρεσβεύει ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλοντας να εξυγιάνει την πολιτική ζωή του τόπου και να εξαλείψει τέτοιες μικροπολιτικές νοοτροπίες που αμαυρώνουν το κύρος και δυναμιτίζουν την ενότητα του κόμματος, απομακρύνθηκε από την πάγια πολιτική επιλογή των χρισμάτων ιδιαίτερα στους δήμους όπου το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα οξύτερο , αποκηρύσσοντας  και ο ίδιος πιστεύω ως κριτήριο τις κομματικές ταμπέλες σε επίπεδο διοίκησης δήμων, ιδιαίτερα των μικρών δήμων, των μικρών κοινωνιών όπως η δική μας.  

ΧΡΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !

Προσωπικά ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας πορεύομαι και πορευόμαστε με όλες και όλους τους συμπολίτες μας, φίλες και φίλους πέραν από κομματικά χρίσματα χωρίς ταμπέλες, διακρίσεις και αποκλεισμούς για την αλλαγή στο Δήμο Ήλιδας και για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.  Για αυτό προσωπικά δεν επιδιώκω και δεν θα επιδιώξω κανένα κομματικό χρίσμα. 

Σίγουρα όμως η πορεία του καθενός δεν διαγράφεται, είναι γνωστή και τον ακολουθεί. Οποιοσδήποτε άνθρωπος από τον απλό πολίτη, το εκάστοτε πολιτικό στέλεχος, τον εκάστοτε αρχηγό κόμματος, έως και τον πρωθυπουργό έχει πάντα το δικαίωμα να στηρίξει με τη θέση του όποιον υποψήφιο σε οποιοδήποτε επίπεδο πολιτικής θεωρεί ότι είναι ικανός να οδηγήσει τον τόπο του στην ανάπτυξη και ευημερία.

Άλλο πράγμα η παλιά νοοτροπία κομματικού χρίσματος που πυροδοτεί πάθη και εντάσεις, έριδες και αποκλεισμούς και άλλο πράγμα μία υγιής στήριξη που βασίζεται στην αναγνώριση της διαδρομής και της προσωπικότητας κάποιου υποψηφίου.

Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα απευθυνόμενος σε όσους φίλους και φίλες σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα Δημάρχου στο Δήμο Ήλιδας, να τους ενθαρρύνω να μην προσβλέπουν σε διεκδίκηση πολιτικού χρίσματος, έχοντας πανικοβληθεί και έχοντας δημιουργήσει εσωκομματικές αναταράξεις σε μία περίοδο όπου η χώρα και η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνών κόμμα έχει να αντιμετωπίσει τόσα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας ώστε να μην μπορεί να ασχοληθεί με ανοησίες και τους ευσεβείς πόθους κάθε φιλόδοξου εγωπαθή υποψήφιου.  

Κυρίες και κύριοι, στηριχτείτε στην προσωπικότητά σας την όποια έχετε, στην πορεία σας όποια έχετε, στην προσφορά σας στον τόπο σας αν έχετε, στις γνώσεις σας αν έχετε και γενικότερα στις δυνάμεις σας.  Ένα χρίσμα δεν μπορεί να σας σώσει από μόνο του.

Όσα σχόλια του δρόμου κι αν κάνετε, όσες επιστολές αμφισβητήσεων κι αν συντάξετε, όσες δήθεν διαρροές και να κάνετε, το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να εξεφτελιζεστε και να δείχνετε το επίπεδο σας και το πραγματικό σας πρόσωπο. Είναι οδυνηρό για την κοινωνία μας σήμερα, απευθυνόμενοι σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας να προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε καταστάσεις για την προσωπική σας δημοσιότητα και την επαγγελματική σας προβολή και να προβαίνετε σε τέτοιες αναξιοπρεπείς κινήσεις.

Ορισμένοι μάλιστα γυρνούν γύρω γύρω ψάχνοντας απεγνωσμένα καμιά ομαδούλα μπας και κουμπώσουν κάπου, σε κανέναν «υποψήφιο» για υποψήφιο Δήμαρχο , πάνε από δω πάνε από κει, διαπραγματεύονται από δω διαπραγματεύονται από κει και τελικώς καταλήγουν να τους δείχνουν όλοι με το δάχτυλο, να τους βλέπουν και να γελάνε. 

Λυπάμαι γιατί κάποιους και κάποιες τους γνωρίζω προσωπικά και φτάνω σε σημείο να αναρωτιέμαι πώς καταντάει ο άνθρωπος όταν υποκινείται μόνο από το συμφέρον του..  Όταν προσπαθείς να επιβάλεις το εγώ σου για να πετύχεις χωρίς να ξέρεις μέχρι πού φτάνουν τα πόδια σου και να έχεις αυτογνωσία, είναι βέβαιο ότι όλα θα σου γυρίσουν μπούμερανγκ. 

Εγώ πάντως τους προκαλώ. 

Όποιος θέλει να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ήλιδας, ας ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και να σταματήσει τα μαγειρέματα, τις αλχημείες και τα «σούρτα φέρτα» από δω κι από  εκεί, με ποιον θα τα βρει, από ποιον θα χρηματοδοτηθεί, από ποιον θα στηριχθεί, παίζοντας με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.. Λίγη αξιοπρέπεια και λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. 

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα..  »

Όλη η επικαιρότητα