Δ. Κωνσταντόπουλος σε Γ. Λυμπέρη : «Αφήσατε για μήνες μικρά παιδιά να ζουν μέσα στη βρωμιά»

Share

Σύρατε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα πρόβλημα χωρίς να το λύσετε και έρχεστε τώρα να μας …. Σώσετε ! Και δεν ντρέπεστε ;

«Η αναλγησία σας κύριε Λυμπέρη δεν έχει όρια» δήλωσε σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ήλιδας αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες με τις σχολικές καθαρίστριες ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αφορμή των δηλώσεων ήταν το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ήλιδας, σύμφωνα με το οποίο «εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι για την κάλυψη της δαπάνης προκειμένου οι καθαρίστριες να εργάζονται με πλήρες και όχι μειωμένο ωράριο».

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος : «Αφήσατε για αρκετούς μήνες μικρά παιδιά να ζουν μέσα στη βρώμια αλλά και δεκάδες οικογένειες που βασίζονταν στα χρήματα που έπαιρναν οι καθαρίστριες, να ζουν στην ανασφάλεια και την πολιτική ομηρία. Και όλα αυτά γιατί Κύριε Λυμπέρη; Για να βγείτε μετά και να «παίξετε» το ρόλο του σωτήρα; Άλλο ένα μικροπολιτικό παιχνίδι σε βάρος των κατοίκων αυτού του Δήμου. Σε βάρος των μικρών μαθητών».

Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο δεν σεβαστήκατε!!!

Το πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες, συνέχισε ο κ. Κωνσταντόπουλος : «δεν εμφανίστηκε τώρα. Είναι κάτι που ταλαιπωρεί το Δήμο εδώ και 6 τουλάχιστον μήνες. Είναι ένα πρόβλημα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και με ομόφωνη απόφασή του ο Δήμος είχε δεσμευτεί – πολύ πριν τα περασμένα Χριστούγεννα – να βρει τα χρήματα για να καλύψει το κενό που θα άφηνε η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί.

Τότε εσείς μετά τις πιέσεις που σας ασκήθηκαν, είπατε πως θα βρείτε αυτές τις λίγες χιλιάδες ευρώ για να καλύψετε το κενό υπήρχε και οι σχολικές καθαρίστριες να ζουν με ένα αξιοπρεπή μισθό. Ακόμα και αυτή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Λυμπέρη την «γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας».

Και δεν μείνατε εκεί. Μόλις πριν δυο μέρες και υπό το βάρος των αντιδράσεων από τους αγανακτισμένους γονείς – Γενική Συνέλευση Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας – εκδώσατε ένα δελτίο τύπου που λέει πως το πρόβλημα λύθηκε. Ντροπή».

Η επί μήνες απάθειά σας, συνέχισε ο κ. Κωσνταντόπουλος : «μπορεί να εξηγηθεί με δυο τρόπους. Ή δεν μπορείτε να λύσετε άμεσα τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Ήλιδας οπότε είστε ανίκανος ή έχετε θέσει άλλες προτεραιότητες σε ότι αφορά τις πληρωμές οπότε είστε επικίνδυνος για τους πολίτες !!! Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν μπορείτε πλέον να είστε Δήμαρχος.

Ευτυχώς ο χρόνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση του Οκτώβρη είναι λίγος. Η πολιτικής σας κλεψύδρα έχει ευτυχώς τελειώσει. Έχει φτάσει ο καιρός ο Δήμος Ήλιδας να αλλάξει πορεία. Να βγει από το λήθαργο που εσείς τον έχετε ρίξει, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσετε τα προσωπικά σας συμφέροντα, και να βγει στο φως.

Τόσο εγώ όσο και τα μέλη της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» δεσμευόμαστε πως τέτοιες καταστάσεις δεν πρόκειται να εμφανιστούν από τις 8 Οκτώβρη και μετά όταν με τη στήριξη των συμπολιτών μας θα αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου. Δεν θα το επιτρέψουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε ποτέ ξανά και κανέναν να παίξει με την υγεία των παιδιών.

Είναι ντροπή σας που ένα τέτοιο πρόβλημα που ακουμπά όλες και όλους στο Δήμο Ήλιδας, σύρθηκε με δική σας ευθύνη για τόσους μήνες.

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, σου επαναλαμβάνουμε πως δεν ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Η περίοδος της κοροϊδίας σου τελείωσε. Ο καιρός να φύγεις έφτασε. Τουλάχιστον αποχώρησε με αξιοπρέπεια.