Δ. Κωνσταντόπουλος στην ΟΡΤ: «Από τους πολίτες με Δήμο ισχυρό-συγκροτημένο για τους πολίτες!»

Share

«Απευθυνόμενος σε όλους τους συμπολίτες μου στο Δήμο Ήλιδας, θέλω να πω ότι αυτό που πράττω τόσο εγώ όσο και τα στελέχη μου στην παράταξή μας από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ για τον τόπο μας.

Δεν είμαστε άνθρωποι που κοιτάζουμε την αποκατάσταση μας, επαγγελματικά, οικονομικά και πολιτικά. Δεν έχουμε τέτοια ανάγκη.

Θα σας ενημερώνω όλες και όλους για ΟΛΑ τα θέματά μας και θα επιδιώκω να συζητήσω προσωπικά με τον καθένα για να ακούω το πρόβλημα και την άποψή του που για μένα είναι σημαντική. Ακόμη και τι σκέφτεται – και το πιο καλό πράγμα – για το Δήμο, γιατί με ενδιαφέρει.

Καλώ τους συμπατριώτες μου να συστρατευθούν με την Κίνησή μας, γιατί ο Δήμος έχει φτάσει σε τέτοιο τέλμα που μόνο μία ΑΛΛΑΓΗ και σε πρόσωπα και σε ιδέες και κυρίως ΑΛΛΑΓΗ για να μπει ένα τέλος σε κατεστημένο 25 ετών».

Τα παραπάνω τόνισε με μήνυμα του που έστειλε στους συμπατριώτες του μέσω της τηλεόρασης ΟΡΤ TV και σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξή του χθες το βράδυ, ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε με τον αυθόρμητο και πραγματικό λόγο που τον διακρίνει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως αυτά σε σχέση με τις παρεμβάσεις του για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, την ύδρευση, την «καυστική» κριτική σε Λυμπέρη – Χριστοδουλόπουλο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση μεγάλης εκλογικής νίκης στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Είπε χαρακτηριστικά:

«Ευελπιστώ ότι από την πρώτη Κυριακή θα είμαστε οι Νικητές. Για αυτό το λόγο δεν συζητώ τι γίνεται τη δεύτερη Κυριακή.

Έχω ακόμη τονίσει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: Επειδή δεν είμαι πολιτικός, κατεβαίνω στις επερχόμενες εκλογές του Δήμου Ήλιδας μία φορά. Αν οι συμπολίτες δεν στηρίξουν την υποψηφιότητά της παράταξής μας να αναλάβει το μέλλον του Δήμου, δεν θα επανέλθω ως υποψήφιος στη συνέχεια.

Δεν θέτω κανένα απολύτως δίλημμα με αυτό που λέω. Είναι όμως το προσωπικό μου «πιστεύω», η δική μου ιδεολογία. Για αυτό και κάνω τα πάντα νωρίτερα και έγκαιρα.

Όπως επίσης δεσμεύομαι ότι αν εκλέγω, θα διεκδικήσω μόνο άλλη ΜΙΑ ΦΟΡΑ το Δήμο. Μετά θα απομακρυνθώ να αναλάβει ένα νέο πρόσωπο! Δεν μπορεί ένας να είναι… 20 χρόνια Δήμαρχος. Σήμερα οι εποχές αλλάζουν γρήγορα και οι νέες γενιές πρέπει να αποφασίζουν για τους εκπροσώπους και το μέλλον τους».

Θα σταματήσω το «μαρτύριο» με το νερό σε πόλη και κοινότητες

«Καταπέλτης» για όσα συμβαίνουν με τα συχνά προβλήματα της ύδρευσης ήταν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Κωνσταντόπουλος. Είπε μάλιστα ότι ως Δήμαρχος θα επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία τη ΔΕΥΑΑ.

«Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα ή κάθε είκοσι ημέρες να σπάει ο αγωγός και να μένει η πόλη χωρίς νερό. Δεν μπορεί τα χωριά να μην έχουν νερό και να μην φροντίζει κανένας να δίνει μία οριστική λύση!…
Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνω σε σπίτια και να ανοίγουν τη βρύση και να τρέχει λάσπη στο έτος 2022. Και παρ’ όλα αυτά ο Δήμος να αποστέλλει λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ σε συμπολίτες μου, όταν δεν έχουν νερό να πιούν και να κάνουν μπάνιο…

Πρώτα προσφέρεις ως Δήμος τις υπηρεσίες σου και μετά ζητάς από τον πολίτη να «βάλει πλάτη» και να στηρίξει την οποιαδήποτε προσπάθειά σου. Εδώ ο Δήμος Ήλιδας δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και μόνο ζητά από τους συμπολίτες μου.

Δεσμεύομαι ότι αυτό ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ. Και τονίζω ότι θα επαναλειτουργήσει η ΔΕΥΑΑ που εσκεμμένα Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος τα δέκα τελευταία χρόνια την έχουν κλείσει. Δεν υπάρχει καν υπάλληλος να απευθυνθείς, ψάχνεις το Διευθυντή ή ακόμη και αν υπάρχει κάποιος υπάλληλος ψάχνει και εκείνος να βρει το Διευθυντή της υπηρεσίας!».

Όταν πήγα στη δικαιοσύνη για το Νοσοκομείο, «κώφευσαν»

Ξεκάθαρος για το μεγάλο θέμα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο κ. Κωνσταντόπουλος που ήρθε και πάλι τελευταία στην επικαιρότητα, ζήτα από όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν οριστική λύση με μία κατεύθυνση και απόφαση:
«Βλέπω παρά τα «κροκοδείλια» δάκρυα Λυμπέρη ότι συνέχεια κάθε χρόνο λέμε το τι θα συμβεί με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Έχω ακούσει βουλευτές, παράγοντες, ιατρούς που ο καθένας έχει τη δική του άποψη…

Ωστόσο πέρασαν δεκαπέντε χρόνια – και απευθύνομαι κυρίως στον κ. Λυμπέρη- και βλέπω ότι δεν έχει λειτουργήσει η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου. Από το 2014 που έγιναν τα εγκαίνια με τον τότε Υπουργό Υγείας, ξαφνικά την άλλη μέρα έκλεισε!…

Το 2017, πριν πάω και καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, είχα την ανάλογη ενημέρωση όπως και από το ίδιο το προσωπικό πού εργαζόταν στο Νοσοκομείο. Προς τιμήν της μάλιστα η κ. Κοτσαύτη, η οποία σήμερα είναι επικεφαλής στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, μου είχε κάνει διευρυμένη ενημέρωση.

Άκουσα τον κ. Λυμπέρη που είπε «θα διαβώ την πόρτα της δικαιοσύνης». Το 2017 όμως ο κ. Λυμπέρης ως αντιπολίτευση ή ο κ. Χριστοδουλόπουλος ως Δήμαρχος κώφευσαν (!). Δεν στήριξαν τη διαδικασία όταν εγώ πήγα στην Εισαγγελία. Βέβαια και η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα να είχε παρέμβει για να δει τι συμβαίνει με τη Νέα Πτέρυγα αλλά και την υγεία των δημοτών μας.

Εγώ πάντως καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να αποφασισθεί εκεί τι θέλουμε να γίνει με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Προσωπικά και ως νέος Δήμαρχος Ήλιδας δεν θα αφήσω περιθώριο να μη λειτουργεί το Νοσοκομείο, αλλά να είναι πάντα ενεργό προς όφελος των πολιτών».

Ο… ψάχνων του ψάχνοντος!

Όταν έχεις μέσα στο ίδιο το Δημαρχείο ένα Δήμο Ήλιδας διαλυμένο υπηρεσιακά, τι περιμένεις; Να εξυπηρετηθούν οι πολίτες ή να κάνει ένα βήμα παρακάτω ο Δήμος;

Αλλού βρίσκεις υπάλληλο, αλλού είναι ο Δήμαρχος νομίζουν στο νέο κτίριο, … σε στέλνει σε Αντιδήμαρχο τον αναζητάς στο κεντρικό κτίριο και όχι στο νέο… ή δεν ξέρεις που θα εντοπίσεις τον κάθε αρμόδιο… αυτά δεν τα έχουμε ξαναδεί!

Η δημιουργία και η συγκρότηση Δημαρχείου με συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών και των Αντιδημάρχων, δεν είναι απλά δέσμευση. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω.

Όπως επίσης και το να είμαι κοντά στους ανθρώπους του Δημαρχείου. Δεν νοείται να έχει πρόβλημα ο υπάλληλος μέσα στο Δήμο και να μην του συμπαραστεκόμαστε για να βρούμε λύσεις. Γιατί όταν ο υπάλληλος έχει πρόβλημα, είναι δεδομένο ότι δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο πολίτης.