Categories: Ηλεία

Δ. Κωνσταντόπουλος: Στον Δήμο Ήλιδας οι πολίτες αναλαμβάνουν την ευθύνη για το μέλλον τους

Share

«Στη ζωή μου, έχω μάθει να πορεύομαι με ΑΛΗΘΕΙΑ και όρους αξιοπρέπειας. Λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων και συγκυριών την τελευταία τουλάχιστον 15ετία, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία και ανιδιοτελώς με σθένος και με κάθε τρόπο, προσφέρω βοήθεια είτε στον τόπο μου, είτε στον Δήμο μου και το χωριό μου, είτε γενικότερα στην Ηλεία.

Κυρίως όμως, κάνω ότι είναι δυνατόν από την πλευρά μου, για οποιονδήποτε συμπολίτη μου, ακόμη και χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, ζητά τη βοήθειά μου και τη συνδρομή μου, στην επίλυση του προβλήματος που τον απασχολεί.

Πρόκειται για στάση ζωής, και δεν αποτελεί μια ευκαιριακή αντίληψη που σκοπό έχει τα πολιτικά ή οποιαδήποτε άλλα οφέλη.

Γεννήθηκα στο μικρό μου χωριό, την Ανάληψη. Πήγα στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και ακολούθως στο Τεχνικό Λύκειο της ίδιας πόλης. Η μεγάλη μου αγάπη για την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ με έφερε μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων στη Σχολή Ικάρων!

Ναι, είμαι τοπικιστής με την καλή όμως έννοια του όρου, έχω πολύ αγάπη για τον τόπο μου, τον Δήμο μου και το χωριό μου την Ανάληψη.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σήμερα έχοντας πλήρη γνώση της εικόνας και του Νομού, και του Δήμου Ήλιδας, διαπιστώνοντας και την επικρατούσα απογοήτευση, αποφάσισα με αίσθημα υψίστης ευθύνης, ζήλο και πείσμα, απέναντι στην αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αφάνεια να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Ήλιδας.

Δεν επιδιώκω – και δεν το έχω ανάγκη – να προβληθώ ή να αναδειχθώ πολιτικά μέσω αυτής της υποψηφιότητάς μου και πολύ περισσότερο αν εκλεγώ Δήμαρχος.

Δεν επιδιώκω επίσης – και δεν το έχω ανάγκη – να αποκατασταθώ επαγγελματικά ή οικονομικά. Είμαι ευγνώμων από όσα μου έχει προσφέρει η ζωή. Μπορεί να είμαι αυτάρκης με τα αναγκαία γι’ αυτό και πάντα στέκομαι με διακριτικότητα και σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπό μου.

Επιδιώκω ωστόσο και επιμένω ότι ο τόπος μας απαιτεί αλλαγή προσώπων, ιδεών και προτεραιοτήτων. Αξίζουμε κάτι καλύτερο, όλοι εμείς που ζούμε στην Ηλεία και τον Δήμο Ήλιδας. Αυτό λοιπόν, έχω τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, να το πράξω. Και αυτό θα κάνω, ως Δήμαρχος Ήλιδας!

Θέλω να ενημερώσω και δημόσια όλους, ότι είμαι, κινούμαι αταλάντευτα σε δύο βασικές μου αρχές πολιτικής αξιοπρέπειας.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι πολιτικός και δεν πράττω ως πολιτικός. Και αυτό γιατί έχω βιώσει την πολιτική επί 30ετίας σε κεντρικό επίπεδο, και έχω αποκρυσταλλώσει προσωπική άποψη και γνώμη. Σέβομαι βεβαίως την πολιτική αλλά δεν την ασκώ.

Ειδικότερα:

α) Διεκδικώ την εκλογή μου ως Δήμαρχος Ήλιδας για ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις επερχόμενες εκλογές. Δεν πρόκειται αν οι συμπολίτες μου, δεν στηρίξουν την εκλογή μου, να θέσω και πάλι υποψηφιότητα στο μέλλον.

Όπως ο κ. Λυμπέρης το 2019 παρά τις τέσσερις προηγούμενες θητείες του ζήτησε μία ευκαιρία ακόμη και του δόθηκε ή όπως ο κ. Χριστοδουλόπουλος, που παρά τις θητείες του ως Αντιδήμαρχος, το 2014 ζήτησε επίσης μία ευκαιρία και του δόθηκε.

Τους στήριξα και τους δύο στις αντίστοιχες περιόδους προσωπικά και ενεργά. Σήμερα όμως, ζητάω τη στήριξη όλων των συμπολιτών μου, για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στον ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ και μία ευκαιρία για νέα πρόσωπα, με νέα νοοτροπία για το μέλλον του Δήμου μας.

β) Ενημερώνω ακόμη, με πλήρη ευθύνη που δεν χωρά παρερμηνείες, ότι, στην περίπτωση που οι συμπολίτες μου στηρίξουν την υποψηφιότητά μου και εκλεγώ Δήμαρχος Ήλιδας, θα διεκδικήσω ακόμη ΜΙΑ ΦΟΡΑ την επανεκλογή μου στον Δήμο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ένα πρόσωπο θα πρέπει να θέτει υποψηφιότητα το μέγιστο δύο (2) θητείες και να αποχωρεί δίνοντας βήμα σε άλλον δημότη που θέλει και αυτός να προσφέρει.

ΔΥΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που προσωπικά αποτελούν για εμένα πολιτική συνειδητή ιδεολογία και θέση που θα τηρήσω στο έπακρον με μηδενική παρέκκλιση…