Ηλεία Πολιτική

Δ. Κράλλης: Θανατηφόρος κορονοϊός Καραμανλή στο δρόμο Πάτρα – Πύργος

Ακούστε το άρθρο

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται»

Οι πολίτες του νομού Ηλείας, υπακούοντας στα μέτρα προστασίας , βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα και απαγόρευση  κυκλοφορίας και βιώνουν πρωτόγνωρες δυσμενείς συνθήκες , μετρώντας νεκρούς συμπολίτες από τον ΚΟΡΟΝΟΪΟ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα  πανδημίας , στις 27 Μάρτη 2020, πληροφορήθηκαν άφωνοι οι Ηλείοι την έμπνευση  του Υπουργού Υποδομών , Κώστα Καραμανλή , να διαλύσει τις εργολαβίες και να σταματήσει οριστικά το έργο του ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ.

Η αδιέξοδη αυτή  επιλογή του Υπουργού Υποδομών , αποτελεί απονενοημένο άλμα στο κενό,    γιατί τροφοδοτείται από αυθαίρετη , παράνομη και ανεξήγητη επιμονή.

Ο Υπουργός Υποδομών  επέλεξε εν μέσω πανδημίας  τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο , όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται , για να ανακοινώσει την διάλυση των εργολαβιών, ποντάροντας άστοχα  σε ενδεχόμενη αδυναμία αντίδρασης του Ηλειακού λαού.

Πλανάται  πλάνη  οικτρά.  Του υπενθυμίζουμε ότι το ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ   των 3 Περιφερειών  και των 5 Νομών,  που αγνόησε  επιδεικτικά, θα επαναληφθεί για όσες φορές χρειαστεί  με  μεγαλύτερη ένταση και λαϊκή συμμετοχή.

Η προσφορά του Υπουργού Υποδομών για το έργο  έχει  σήμερα  τον δικό της απολογισμό. Στις 11/7/2019 , αμέσως  μετά την ανάληψη των Υπουργικών του καθηκόντων , ανέστειλε οριστικά την προβλεπόμενη εκ του νόμου χρηματοδότηση του έργου με τις 5 εργολαβίες και εναντιώθηκε με πάθος στην ομαλή εξέλιξη του, αρνούμενος ταυτόχρονα την ανάδειξη και των τριών υπόλοιπων εργολαβιών.

Επί 9 μήνες  περιέφερε το όραμά του  , ότι δηλαδή το έργο θα υλοποιηθεί με την απευθείας ανάθεση των ευρωπαϊκών πόρων των 300 εκατομμυρίων  ευρώ  στην κοινοπραξία της Ολυμπίας οδού , προσχωρώντας   με ενθουσιασμό στο αποικιακό μοντέλο  Δημόσιας  Επιδότησης της κερδοφορίας των κατασκευαστικών ομίλων, χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Εποτροπής.

Σήμερα ο απολογισμός των Υπουργικών  χειρισμών  είναι απόλυτα αρνητικός και κινείται στα όρια της ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ . Η επινόηση  του Υπουργού Υποδομών (σε συνέντευξη του στην  Εφημερίδα  ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ , στις 5-4-2020), να αναθέσει την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για συνέχιση του δρόμου στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  (αλλά πάντα στις ράγες των δικών του επιθυμιών) αποτελεί αδιέξοδη αναζήτηση ενός ΕΝΟΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΛΛΟΘΙ  για τον εαυτό του , καταστροφικό όμως για την ΗΛΕΙΑ.

Ο Υπουργός Υποδομών  οφείλει να μην κρύβεται πίσω από τα ανέξοδα  non papers  που διοχέτευσε στον τύπο στις 31/3/2020 , προβάλλοντας  τη χαμηλής στάθμης προσδοκία  του  περί δήθεν χρηματοδότησης  με  10.000.000 ευρώ για την βελτίωση  του υπάρχοντος δρόμου ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ. Είναι προφανής επιλογή  του αποπροσανατολισμού  και  της  αναχαίτισης  των λαϊκών αντιδράσεων .

Ο Υπουργός  Υποδομών σήμερα έχει καθήκον  να τοποθετηθεί δημόσια , παρουσιάζοντας ενώπιον του λαού  την αιτιολογική βάση ΑΛΗΘΕΙΑΣ  των επιλογών του.

Αυτό που σήμερα είναι απόλυτα ευκρινές, είναι ότι ο χρόνος υλοποίησης και τα εγκαίνια του έργου ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ  ξεπερνούν  οριστικά τα όρια της Υπουργικής θητείας του Υπουργού Υποδομών.

Ειδικότερα η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη  πλήττει ανεπανόρθωτα τον Δήμο  Ήλιδας , γιατί 150  εργαζόμενοι  στο εργοτάξιο ΙNTRAΚΑΤ στο ΓΕΡΑΚΙ  απολύονται και μένουν χωρίς  οικογενειακό εισόδημα. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε  την στρατηγική απώλεια ανάπτυξης  για την Αμαλιάδα από τη μη ολοκλήρωση και ακύρωση της εκπονούμενης ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑ από την ανάδοχη  ΕΤΑΙΡΙΑ  ΙΝΤRΑΚΑΤ  , που εκ του νόμου εκπονούσε την εν λόγω μελέτη , ως έργο προαίρεσης  με εξασφαλισμένη ειδική χρηματοδότηση.

Η Δημοτική μας Παράταξη  αντιλαμβάνεται , ότι το έργο ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ  οδηγείται με αποφασιστικότητα στις καλένδες ματαίωσης και αναπόφευκτη την εξέλιξη το έργο να ενταχθεί ως γέφυρα στην νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 .

Σήμερα είναι δυσάρεστος  Ο ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟΣ  ΕΝΔΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ, ως ένοχη στάση μιας ιδιότυπης  ένοπλης ειρήνης,  από ορισμένους θεσμικούς εκπροσώπους ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ. Αυτοί συνεπικουρούνται   από την φλύαρη σιωπή της Περιφερειακής Αρχής και γίνονται συνοδοιπόροι σε έναν ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΔΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ,    που  χειροκρότησε θερμά την καταστροφική για τον τόπο απόφαση του Υπουργού  Υποδομών , ως αναμενόμενη  και  ρεαλιστική .

Τους επισημαίνουμε ότι αυτή η ενδοτική στάση  τους  καταγράφηκε ιστορικά και οι πολίτες στην ώρα τους θα τους τιμήσουν αναλόγως.

Γιατί πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι να είσαι ταυτόχρονα και με τον ΘΕΟ  και τον  ΜΑΜΩΝΑ.

Αυτό που σήμερα προβάλλει ως αναγκαία επιλογή για το μέλλον της Ηλείας , είναι η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.

Με την λήξη της πανδημίας ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ας γίνουμε σημαιοφόροι οργάνωσης για όσα ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ  χρειαστούν για την ακύρωση και πλήρη ανατροπή  των δυσάρεστων εξελίξεων σε βάρος της ζωής των πολιτών της ΗΛΕΙΑΣ.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών για παρέμβαση στον Πρωθυπουργό της χώρας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού  Κοινοβουλίου αποτελεί κορυφαία πράξη συνείδησης και ελάχιστο καθήκον όλων μας .

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ  ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΡΑΛΛΗΣ

Όλη η επικαιρότητα