Αθλητισμός Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δ. Νικολακόπουλος: «Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται το Fly Olympia, μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση»

Ακούστε το άρθρο

Εν όψει της μεγάλης επερχόμενης αθλητικής διοργάνωσης που ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Ηλεία, το «Fly Olympia Street Pole Vault» που διοργανώνει η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου με την συμμέτοχη του 4ου Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή και άλλων σπουδαίων αθλητών του συγκεκριμένου αγωνίσματος και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος εκφράζει την χαρά και την ικανοποίησή του για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα διοργανωθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση που πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στον τόπο μας και η αίγλη της οποίας ξεπερνά τα εγχώρια αθλητικά σύνορα. Επίσης ευχήθηκε το event αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός και κάθε χρόνο από δω και το εξής να δίνεται αυτό το ραντεβού στον τόπο που γέννησε τα Ολυμπιακά Ιδεώδη ενισχύοντας την αξία του Ολυμπισμού στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς και τον Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή για την πρωτοβουλία, την άψογη συνεργασία και την μέχρι τώρα οργάνωση και πρόσθεσε: «Το αθλητικό και πολιτιστικό αποτύπωμα που προσπαθούμε να προσδώσουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδίδει καρπούς. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί πια πόλο έλξης για σπουδαία αθλητικά γεγονότα όπως το “Fly Olympia”. Συνεχίζουμε με σχέδιο και πλάνο για να αποκτήσει ξανά η Περιφέρεια μας την παγκόσμια ακτινοβολία που της αρμόζει. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές την ΑΓΕ Πύργου καθώς και τον συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή και υποσχόμαστε ότι η φιλοξενία μας θα είναι αντάξια της ιστορίας του το τόπου μας». 

Όλη η επικαιρότητα