Ηλεία

Δ. Πηνειού: Οι παραλίες με τις Γαλάζιες σημαίες

Οι παραλίες του δήμου Πηνειού ειδικά αυτό το καλοκαίρι του περιορισμού λόγω κορονοϊού, θα τύχουν μεγάλης επισκεψιμότητας από λουόμενους με αυτονόητες απαιτήσεις.

Οι τρεις Γαλάζιες σημαίες δεν είναι τυχαίες. Καθαρά νερά και παροχή υπηρεσιών. Ξεκινάμε λοιπόν από το Παλαιοχώρι. Τεράστια αμμώδης παραλία δίπλα στη μπούκα, στην εκβολή δηλαδή του ποταμού Πηνειού. Παραλία για την οικογένεια και όχι μόνο. Με δύο τρείς ποιοτικές ταβέρνες για όλα τα βαλάντια και δυνατότητα περιπάτου στη μικρή σιδερένια γέφυρα για να απολαύσετε τον Πηνειό.

Υπέροχη και η παραλία στα Καλύβια Βαρθολομιού. Κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες ελεύθεροι κατασκηνωτές βρίσκονται στην περιοχή και απολαμβάνουν τη θάλασσα ενώ στα νώτα τους έχουν το μοναδικό δάσος Θινών. Αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά αλλά οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν προνοήσει για νερό κρύο και κολατσιό. Φεύγοντας παρακαλούνται να πάρουν τα απορρίμματα μαζί τους.

Η παραλία  των Θινών στο Βαρθολομιού είναι διάσημη και δεν χρειάζεται συστάσεις. Όμως παρά την ευρωπαϊκή προβολή της σέβεται τη φύση. Η θάλασσα με θέα την Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά σε αποζημιώνει. Απολαμβάνεις το ούζο ή το απεριτίφ σου στις υπέροχες βεράντες των καφέ της παραλίας. Οι ναυαγοσώστες αναλαμβάνουν την προστασία σας.

Γλύφα και Αρκούδι: Παραλίες χωρίς συστάσεις αφού είναι πασίγνωστες. Θυμίζουν νησί χωρίς να είναι, η θάλασσα πεντακάθαρη, οι παραλίες με την φροντίδα του δήμου Πηνειού όπως και οι προαναφερόμενες καθαρές με σεβασμό στον λουόμενο. Ταβέρνες και καφέ, ξαπλώστρες και ομπρέλες και καλές βουτιές. Ο δήμος Πηνειού  κρατά τα σκήπτρα της πρωτιάς με τις Γαλάζιες Σημαίες.

Όλη η επικαιρότητα