Ηλεία

Δ. Πηνειού: «Καίγονται» στα χωράφια τα καρπούζια

Ακούστε το άρθρο

Στα χωράφια παραμένει το καρπούζι Ηλείας με τους παραγωγούς να μιλάνε για καταστροφή τα αίτια της οποίας αποδίδονται στην κατάσταση που επέβαλε ο κορονοϊός αλλά και ο καιρός.

Μπορεί τα θερμοκηπιακά να ξεκίνησαν με καλές τιμές αλλά αυτά δεν καθορίζουν την πορεία του καρπουζιού. Σήμερα τα υπαίθρια βρίσκονται στα χωράφια αφού δεν υπάρχουν αγοραστές, δεν υπάρχουν εξαγωγές.  «Σε δύο τρείς μέρες θα καρπούζια θα είναι για πέταμα» λένε αγρότες.

Σήμερα η τιμή του υπαίθριου έχει πέσει κάτω από τα δέκα λεπτά, όταν το κόστος ανά στρέμμα αγγίζει τα 800 ευρώ!

«Σε δύο τρείς μέρες θα καρπούζια θα είναι για πέταμα» λένε αγρότες. Σήμερα η τιμή του υπαίθριου έχει πέσει κάτωαπό τα δέκα λεπτά, όταν το κόστος ανά στρέμμα αγγίζει τα 800 ευρώ!

Ο 35χρονος παραγωγός Γεωργιόπουλος Ευάγγελος που καλλιεργεί στην περιοχή του Βαρθολομιού περίπου 200 στρέμματα, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Κορωνοϊός και καιρός κατέστρεψαν το καρπούζι και εμάς τους παραγωγούς. Ενώ λέγαμε ότιξεκινήσαμε καλά, φθάσαμε να λέμε ότι το καρπούζι είναι στα αζήτητα. Τέτοια εποχή έφευγαν δεκάδες φορτηγά για Ιταλία. Τώρα κανένα. Τα καρπούζια «καίγονται» στα χωράφια λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Μιλάμε για ολική καταστροφή. Όλοι ξέρουν ότι το καρπούζι Ηλείας είναι το ποιοτικότερο της Ευρώπης. Καμία σχέση με του Μαρόκου. Δυστυχώς φέτος το καρπούζι Ηλείας μένει και σαπίζει στα χωράφια. Η πολιτεία πρέπει να δει σοβαρά και υπεύθυνα το πρόβλημά μας. Οι καρπουζοπαραγωγοί καταστραφήκαμε…»

Όλη η επικαιρότητα