Ηλεία Πολιτισμός

Δ. Πύργου: Αποκριάτικες εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά!

Ακούστε το άρθρο

Παράσταση δρόμου με το καταξιωμένο τσίρκο “Cachivache” στην κεντρική πλατεία Πύργου το Σάββατο και Αποκριάτικος χορός στον πολυχώρο Ξυστρή την Κυριακή

Στις επικείμενες Αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά που θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου του ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού (ΔΟΠ) Πύργου Νίκος Λαϊνόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Νίκος Χιώνης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λαϊνόπουλος ανέφερε πως «Ο ΔΟΠ Πύργου, συνεχίζοντας τις δράσεις του διοργανώνει ένα διήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου θα εμφανιστεί το καταξιωμένο τσίρκο “Cachivache”. Πρόκειται για μια παράσταση δρόμου με τη συμμετοχή ζογκλέρ και ακροβατών, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική ομάδα η οποία έχει κατά καιρούς παρουσιάσει αξιόλογα δείγματα δουλειάς με παραστάσεις που έχουν δοθεί στην Αθήνα και μάλιστα σε πολύ κεντρικά  θέατρα όπως είναι το Παλλάς. Την Κυριακή, στις 5 μμ,  διοργανώνουμε τον μεγάλο αποκριάτικο χορό που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Πάρκου Ξυστρή και θα απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων του δήμου. Θα περιέχει πλούσιο θέαμα, με μουσική, χορό, ταχυδακτυλουργό, ξυλοπόδαρους, μασκότ, ανιματέρ, εργαστήριο face painting καθώς και κυνήγι κρυμμένου θησαυρού».

Δωρεάν συμμετοχή,
απαραίτητες οι προσκλήσεις

Ο κ. Λαινόπουλος διευκρίνισε πως η συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής θα είναι δωρεάν, πλην όμως, θα είναι απαραίτητη η κατοχή των σχετικών προσκλήσεων, διευκρινίζοντας πως «Η διάθεση των προσκλήσεων θα γίνεται την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) και την Παρασκευή (σ.σ. αύριο), στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού μεγάρου, εργάσιμες πρωινές ώρες. Η πρόσκληση είναι απαραίτητη για την είσοδο των παιδιών στην εκδήλωση. Απαιτείται η συνοδεία τους από γονέα ή κηδεμόνα. Για κάποιους που δε θα προλάβουν να προμηθευτούν προσκλήσεις, θα πρέπει να διευκρινιστεί πω θα διατίθενται και στο χώρο της εκδήλωσης. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή των παιδιών στο χώρο και θα θέλαμε και οι γονείς να βοηθήσουν με την επίβλεψη τους. Ελπίζουμε να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση και να είναι μια μέρα χαράς και κεφιού για τα μικρά παιδιά».

Ο κ. Χιώνης τόνισε πως «Η ΔΕΠ είναι αρωγός σε κάθε διοργάνωση που πραγματοποιεί ο δήμος μας και συμμετέχουμε με την παραχώρηση της αίθουσας του πολυχώρου που έχει ήδη φανερώσει τις δυνατότητες του μέσα από επιτυχημένες εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει. Προσκαλώ και εγώ όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση».

Όλη η επικαιρότητα