Ηλεία

Δ. Πύργου- Λ. Αριστειδόπουλος: «Θα μπουν κάμερες!»

Στις αυθαίρετες ενέργειες πολιτών που δημιουργούν «χωματερές» απορριμμάτων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Πύργου

Σε αποκομιδή μεγάλου όγκου απορριμμάτων και αποκατάσταση της… χωματερής που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην είσοδο του αεροδρομίου Επιταλίου προχώρησε χθες ο δήμος Πύργου. Μηχανήματα του δήμου και προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης βρέθηκαν στο σημείο όπου έδωσε το παρόν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος, που έθιξε το πρόβλημα της αυθαιρεσίας που παρατηρείται δηλώνοντας παράλληλα την θέληση του να λάβει μέτρα…

«Πραγματοποιούμε παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία του δήμου και πολλές φορές διαπιστώνουμε την αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο. Όσο και να προσπαθεί ο δήμος αν δεν βοηθήσουν οι πολίτες, αν δεν συμμετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια που κάνουμε για να είναι καθαρός ο δήμος, δυστυχώς αυτά τα πράγματα θα συνεχίζονται. Αυτό βέβαια αφορά μία μικρή μειοψηφία πολιτών.

Περιμένουμε μέσα στον Ιούνιο τρία ακόμα απορριμματοφόρα, μεταχειρισμένα, υπολογίζω αρχές Ιουλίου να είναι σε κυκλοφορία. Δυστυχώς όμως ότι υπόβαθρο και να δημιουργήσουμε η κακή νοοτροπία θα συνεχίζει να δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχουν παντού τέτοιες εστίες, προσπαθούμε καθημερινά, το βλέπετε, το ξέρετε, το γνωρίζετε, όμως, δυστυχώς καθαρίζουμε μία εστία και δημιουργείται μία άλλη», τόνισε ο κ. Αριστειδόπουλος.

«Είχαν δίκιο οι πρόεδροι των κοινοτήτων στην διάρκεια της κρίσης των απορριμμάτων που είχε δημιουργήσει έντονα προβλήματα και οι κάδοι έπρεπε να φύγουν μέσα από τις κοινότητες.

Πλέον μια μειοψηφία δημιουργεί το πρόβλημα και έχουμε εντοπίσει αρκετά σημεία όπου δημιουργούνται εστίες απορριμμάτων. Ένα παράδειγμα είναι στο πρώην εργοστάσιο Κεράμικα που πηγαίνει ο καθένας και αδειάζει σκουπίδια του ακόμα και με φορτηγά! Έχω κάνει ήδη μία παρέμβαση ώστε να πάρουμε την έγκριση να τοποθετήσουμε κάμερες, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή! Από κει και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας»…

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Έχουμε καλέσει με τον δήμαρχο τους προέδρους των συλλόγων παραθαλάσσιων περιοχών και συμφωνήσαμε όταν έρθουν καινούργιοι κάδοι να τους τοποθετήσουμε σε σημεία που είναι απαραίτητο ώστε να γίνεται εύκολα η αποκομιδή και να μην είναι μακριά από τις κατοικίες.

Επίσης σαν Υπηρεσία έχουμε καθιερώσει κάθε Παρασκευή να κάνουμε μία δραστηριότητα με τους υπαλλήλους μας και σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού και συλλόγους σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Θέλω να πω ότι όσο και να προσπαθούμε, και η προσπάθεια μας είναι εμφανής, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε με αυτή την αυθαιρεσία και αυτή τη νοοτροπία να πετάμε τα σκουπίδια και τους κάδους όπου βρούμε και όπου μας βολεύει. Αν δεν αλλάξει αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα…».

Όλη η επικαιρότητα