Ηλεία

Δάφνη: 13 μέρες χωρίς νερό είναι πολλές

Ακούστε το άρθρο

Εξοργισμένοι είναι οι περίπου 70 κάτοικοι της Δάφνης του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης γιατί εδώ και 13 μέρες δεν υπάρχει νερό στο χωριό τους.

«Έχει βουλώσει ένας παλιός αγωγός περίπου 100 μέτρα που φέρνει νερό από το φράγμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σταγόνα νερό στο χωριό» λέει ο κάτοικος Γιώργος Διονυσόπουλος.

«Έχει βουλώσει ένας παλιός αγωγός και το νερό δεν φθάνει στον υδατόπυργο. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι απελπιστική και δεν είναι η πρώτη φορά. Περίπου 70 άνθρωποι εδώ δεινοπαθούμε εδώ και δεκατρείς μέρες! Δεν υπάρχει νερό ούτε για την τουαλέτα!» λέει οργισμένη η πρόεδρος της ΤΚ κ. Ελένη Δημητροπούλου. Το πρόβλημα ταλαιπωρεί τους καλοκαιρινούς μήνες τους κατοίκους αλλά τώρα τους ταλαιπωρεί και τους χειμερινούς. «Η δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημά μας και να βρεθεί επιτέλους οριστική λύση», δηλώνουν οι κάτοικοι και το επόμενο βήμα τους όπως μας είπαν είναι να ενημερώσουν τον εισαγγελέα.

«13 μέρες χωρίς νερό είναι πολλές κύριοι» λέει η πρόεδρος της Δάφνης Ελένη Δημητροπούλου

Ο κάτοικος του χωριού κ. Θόδωρος Ανδρικόπουλος ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο f/b: «13 μέρες ένα ολόκληρο χωριό φωνάζει ότι έχει ξεμείνει από νερό και κανείς δεν αναταράζεται πάρα μόνο ακούμε λόγια παρηγοριάς. Θα πρέπει να ενσκήψει χολέρα για να επέμβει ένας Εισαγγελέας;»

«Δηλαδή πρέπει να ενσκήψει χολέρα;» αναρωτιέται ο κ. Θεόδωρος Ανδρικόπουλος

Ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης έχει φυσικά ενημερωθεί και την περασμένη Δευτέρα έστειλε πυροσβεστικό όχημα και γέμισε τον υδατόπυργο της Δάφνης. Φυσικά το νερό τελείωσε σύντομα και οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά όχι μόνο για πόση και μαγείρεμα αλλά και για να πλυθούν «αφού το νερό που στάζει μερικές φορές από την βρύση είναι μαύρο», όπως οι ίδιοι λένε.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το Σάββατο θα βρίσκεται ο καινούργιος αγωγός στο δήμο και την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασής του.

Όλη η επικαιρότητα