Ηλεία

ΔΑΚΕ Εφοριακών Ηλείας για το Νόμο περί διαδηλώσεων: Διαφωνούμε με τον Σύλλογο

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΚΕ Εφοριακών νομών Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου τονίζει ότι διαφωνεί και έχει καταψηφίσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου Εφοριακών νομών Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου για το νομοσχέδιο περιστολής των διαδηλώσεων.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, η ΔΑΚΕ πιστεύει στον υγιή και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό και υπηρετεί ένα εξωστρεφή και ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα, μακριά από φοβικές λογικές, πρακτικές περιχαράκωσης και κομματικοποίησης. Η ΔΑΚΕ πιστεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην αναβάθ συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Στις σκέψεις που διατυπώθηκαν χαρακτηρίζοντας το συνδικαλιστικό νόμο «χουντικό» οφείλουμε να τοποθετηθούμε απέναντι σε μια επικίνδυνη ρητορική που έχει επανέλθει στη δημοσιότητα και ως συνήθως με φληναφήματα και πομφόλυγες προκειμένου να τροφοδοτήσουν ακραίους παραλογισμούς. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων όπως έγραψε και ο Καντ. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μην είναι στάσιμο, αλλά να είναι

Ο με το Ευρωπαϊκό κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η παράταξή μας στο Σ/Ν δεν συμφωνεί στο ιδιώνυμο και στον ορισμό υπεύθυνου της διαδήλωσης. Τέλος, καταψηφίζουμε το σχέδιο ανακοίνωσης του Συλλόγου για το Σ/Ν τονίζοντας πως κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης και «καπελώματος» του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Με συναδέλφους Χαιρετισμούς.

Πάτρα 13/7/2020

Ο Πρόεδρος: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Η Γραμματέας: Σοφία Καϊάφα

Όλη η επικαιρότητα