Ευρώπη

Δανία: Του κατέσχεσαν τη Lamborghini για υπερβολική ταχύτητα

Ακούστε το άρθρο

Οι δανέζικες αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση μιας ολοκαίνουριας Lamborghini Huracan, αξίας 267 χιλιάδων Ευρώ, όταν συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της να κινείται με 236 km/h.

Σύμφωνα με έναν καινούριο Νόμο στη Δανία, η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην κατάσχεση ενός αυτοκινήτου για σοβαρά αδικήματα και έπειτα να προχωρήσει στη δημοπράτησή του. Τα χρήματα από τη δημοπρασία καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.

Ένας Ιρακινός, κάτοικος της Νορβηγίας, πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά αυτόν τον νέο Νόμο – για την ακρίβεια, του κόστισε 2 εκατομμύρια δανέζικες κορόνες, ήτοι 267 χιλιάδες Ευρώ, που ήταν η αξία της καινούριας του Lamborghini Huracan.

Ο εν λόγω οδηγός, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία της Δανίας, είχε μόλις αγοράσει το supercar από τη Γερμανία και επέστρεφε στο σπίτι του, στη Νορβηγία. Ωστόσο, δεν πέρασε ποτέ τα σύνορα, διότι συνελήφθη να κινείται με ταχύτητα 236 km/h σε αυτοκινητόδρομο με όριο 130 km/h και, βάσει του νέου Νόμου, το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, σύντομα θα λάβει και το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας! Δεν προκαλεί, συνεπώς, μεγάλη εντύπωση ότι ο Ιρακινός, σύμφωνα με τον αστυνομικό υπηρεσίας της Βόρειας Δανίας Jess Falberg, ήταν «λιγάκι εκνευρισμένος» όταν η Lamborghini του κατασχέθηκε.

Πηγή: carandmotor.gr

Όλη η επικαιρότητα