Αφιερώματα Υγεία

Dark web: Ψεύτικα εμβόλια για κορωνοϊό από 80 ευρώ (Βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Ενώ οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει ανά τον κόσμο, ορισμένοι επιτήδειοι επιδιώκουν να πουλήσουν στο Dark Web επικίνδυνα σκευάσματα, δήθεν εμβόλια, στο όνομα της Pfizer και της Moderna. Το OPEN TV και η Ευλαμπία Ρέβη πραγματοποίησαν έρευνα στο σκοτεινό Διαδίκτυο και τα ντοκουμέντα είναι αποκαλυπτικά.

Στις Αρχές έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμός για τη δράση εγκληματιών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι επωφελούμενοι από το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, πωλούν ψεύτικες ελπίδες και επικίνδυνα σκευάσματα στο σκοτεινό Διαδίκτυο.

Τον Δεκέμβριο και λίγο πριν ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων, Interpol και Europol εξέδωσαν αυστηρές προειδοποιήσεις. Σήμερα, βάσει επίσημων στοιχείων η ζήτηση για αγορά εμβολίων στο dark web έχει αυξηθεί κατά 400%. Οι τιμές μάλιστα ποικίλουν. Οπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη, οι τιμές των εμβολίων ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν έως και τα 800 ευρώ με την πληρωμή να γίνεται αυστηρά μέσω κρυπτονομισμάτων.

Στην έρευνα του OPEN στα σκοτεινά μονοπάτια του dark web τα αποτέλεσμα είναι αποκαλυπτικά. Ιστοσελίδες υπόσχονται ότι διαθέτουν το αληθινό εμβόλιο της Moderna με τους κακοποιούς να διαφημίζουν ότι μπορεί κανείς να αποκτήσει και τις δύο δόσεις του πολυπόθητου εμβολίου για το ποσό των 199 δολαρίων. Έτσι, όπως ενημερώνουν τους υποψήφιους αγοραστές, δεν θα είναι από τους τελευταίους πολίτες που θα καταφέρουν να εμβολιαστούν, αλλά από τους πρώτους.

via

Όλη η επικαιρότητα