Ηλεία

Δασαρχείο Πύργου: «Χτύπημα» στη λαθροθηρία

Ακούστε το άρθρο

Στοπ στην παραβατικότητα συνεχίζει να θέτει η υπηρεσία του Δασαρχείου Πύργου, που χθες κατάφερε με συντονισμένες προσπάθειες και τη συνδρομή θηροφυλάκων του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου να συλλάβει μια ομάδα λαθροκυνηγών αγριογούρουνου στην ορεινή Ηλεία που είχαν πιάσει θήραμα εκτός κυνηγετικής περιόδου όπου είναι επιτρεπτό.

Ειδικότερα, μετά από πληροφορίες που έλαβε η υπηρεσία για παράνομο κυνήγι, κατάφερε να συλλάβει επ’ αυτοφώρω με τη συνεργασία και ανθρώπων του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου μια ομάδα λαθροκυνηγών που είχαν παράνομα σκοτώσει ένα αγριογούρουνο εκτός κυνηγετικής περιόδου που προσφέρεται αυτή η σχετική ελευθερία. Τη στιγμή της σύλληψής τους, οι εν λόγω λαθροκυνηγοί έγδερναν το δέρμα του ζώου. Το θήραμα κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε ίδρυμα της Μητρόπολης Ηλείας, ενώ ξεκίνησε η προανάκριση προκειμένου να σχηματισθεί δικογραφία που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

«Η παραβατικότητα θα τιμωρείται»

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας θέλησε να γνωστοποιήσει στους πολίτες πως ο κορονοϊός και τα μέτρα περιορισμού της διασποράς εμφάνισαν το τελευταίο διάστημα αυξημένα φαινόμενα παραβατικότητας, κυρίως παράνομη υλοτομία και θήρα. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε πως η υπηρεσία δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία της και κάθε υπόθεση που υποπίπτει στην αντίληψή τους θα οδηγείται στη δικαιοσύνη, άσχετα από τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Επιπλέον, υποστήριξε πως παρότι η υπηρεσία δε δέχεται φυσική παρουσία των ατόμων παρά μόνο σε υποθέσεις που κρίνεται αναγκαία και πάντα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, τα καθήκοντα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του θηραματικού πλούτου εκτελούνται κανονικά και προσωπικό της υπηρεσίας είναι καθημερινά έξω για να προλαμβάνει ή να αναχαιτίζει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Όλη η επικαιρότητα