Ηλεία

Δασαρχείο Πύργου: Επικοινωνία μόνο με τηλέφωνο…

Ακούστε το άρθρο

Παράδειγμα προς μίμηση θα έπρεπε να αποτελεί η περίπτωση της υπηρεσίας του Δασαρχείου Πύργου που από σήμερα αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της, με το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα να καλεί τον κόσμο να επικοινωνεί είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία τυχόν εκκρεμότητες που έχει ή να κάνει καταγγελία και να βοηθήσει παράλληλα στον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός που το τελευταίο διάστημα έχει πλήξει σημαντικά το νομό μας, αποτέλεσε την αφορμή η υπηρεσία του Δασαρχείου να λάβει αυτά τα αν μη τι άλλο σημαντικά μέτρα προκειμένου να βοηθήσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό τη διακοπή του ιού. Βασικός σκοπός είναι η προστασία πολιτών και εργαζομένων, καθώς και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργία της υπηρεσίας που πέρα από το διοικητικό έργο επιτελεί και αστυνομικό έργο στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τον κ. Λάττα, θα υπάρξει περιορισμός των συναλλαγών με τους πολίτες μέσω επισκέψεων στην υπηρεσία, καλώντας όσους έχουν κάποια εκκρεμότητα να έρχονται σε επικοινωνία στα τηλέφωνα της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στο 26210-22966 (τηλεφωνικό κέντρο), στο 26210-26746 (για θέματα προστασίας δασών), στο 26210-31003 (τηλέφωνο δασάρχη), ενώ υπάρχουν και δυο γραμμές φαξ που είναι το 26210-31073 και το 26210-26744, καθώς και το email daspyrg@4943.syzefxis.gov.gr. Με αυτό τον τρόπο, η παρουσία των πολιτών στην υπηρεσία θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις που άπτονται της άμεσης επίλυσης και κατόπιν συνεννοήσεως με συγκεκριμένους υπαλλήλους που μπορούν να ανταποκριθούν στο ζήτημα. Όσον αφορά την αστυνόμευση, ο κ. Λάττας τόνισε πως θα συνεχιστεί χωρίς καμία διακοπή και με καθημερινή παρουσία στην ύπαιθρο, με το μοναδικό που αλλάζει να είναι η επαφή με τους πολίτες.

Τεράστιος κίνδυνος

Δε θα μπορούσε όμως να μη σχολιάσει και την καθημερινότητα της πόλης και της χώρας πλέον υπό την παρουσία του κορονοϊού, εκτιμώντας πως τα μέτρα της κυβέρνησης αποδεικνύουν πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος που διατρέχουμε στην καθημερινότητά μας, ενώ προέτρεψε όλοι οι συμπολίτες του να ακολουθούν πιστά τα μέτρα της κυβέρνησης μέχρι να περάσει και αυτό το πρόβλημα.

Βασικός στόχος η ασφάλεια

Το θέμα της ασφάλειας ήταν το επόμενο ζήτημα που τέθηκε, με τον κ. Λάττα να τονίζει πως βασικός στόχος της υπηρεσίας είναι να προσφέρει το αίσθημα ασφάλειας και στους υπαλλήλους της που έχουν οικογένειες και ανθρώπους με τους οποίους έχουν επαφή καθημερινά. Την περασμένη Παρασκευή να σημειωθεί πως η υπηρεσία παρέμεινε κλειστή, με το δασάρχη να ευχαριστεί το δήμο Πύργου που διέθεσε συνεργείο προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους των γραφείων και των οχημάτων της υπηρεσίας. Βέβαια, σημείωσε πως η εισροή του κόσμου στο κτίριο είναι μεγάλη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη συνέχεια της διασποράς.

Κατόπιν εντολής που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, σήμερα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας με το κλείσιμο της κεντρικής πόρτας και την επικοινωνία με τους πολίτες μέσω email ή τηλεφώνου.

Αρνητικές επιπτώσεις του ιού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η υπηρεσία από την ύπαρξη του ιού και το οποίο θεωρεί ο κ. Λάττας πως θα είναι πρόσκαιρο, είναι η επαφή που θα έχει πλέον με τους πολίτες με τους οποίους υπήρχε αμεσότητα. Τέλος, έδωσε την υπόσχεσή του πως παρά το γεγονός αυτό θα συνεχιστεί ακόμα και εξ αποστάσεως να υπάρχει ανταπόκριση στα θέλω του κόσμου με το ίδιο σθένος και τον ίδιο τρόπο.

Όλη η επικαιρότητα