Ηλεία

Δασαρχείο Πύργου: Νέες κατασκευές στην περιοχή του Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

Τοποθέτηση νέων τραπεζόπαγκων ίδιων με αυτών που είχαν κλαπεί προ μερικών μηνών πραγματοποίησε χθες το πρωί το δασαρχείο Πύργου στην περιοχή του Κατακόλου, με το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα να απευθύνει έκκληση στον κόσμο προκειμένου να προστατεύσει μια μοναδική θέση θέας που στόχο έχει την αναψυχή του κόσμου.

Από το πρωί παρών στο σημείο που γίνονταν οι εργασίες καλλωπισμού ήταν ο κ. Λάττας, παρακολουθώντας την εξέλιξή τους. Σε δήλωσή του για την αναβάθμιση του σημείου, ο Δασάρχης Πύργου τόνισε πως παρά τα προβλήματα με τις προ μερικών μηνών κλοπές τραπεζόπαγκων που βρίσκονταν στο σημείο, επετεύχθη εκ νέου χορήγηση νέων ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επανατοποθέτησή τους στο ίδιο σημείο με τα προηγούμενα. Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα πως ο κόσμος θα δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στις κατασκευές, τις οποίες απολαμβάνει και φαίνεται από τη μεγάλη επισκεψιμότητα που διαθέτει ο χώρος αυτός.

Στεκούμενος στη μειοψηφία που προκαλεί αυτά τα προβλήματα, ο κ. Λάττας σημείωσε πως η υπηρεσία του έχει επίγνωση της κατάστασης και γνωρίζει τον υπαίτιο, όντας «θέμα χρόνου για τον εντοπισμό του και την επαναφορά του κλεμμένου τραπεζόπαγκου στο σημείο». Ζήτησε ακόμα το σεβασμό και τη διατήρηση του χώρου αυτού καθαρό, διότι καθημερινά παρατηρούνται σκουπίδια παντού, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και καταστροφές, ενώ υποστήριξε πως πλέον θα γίνεται καταγραφή των αυτοκινήτων που σταματούν εντός του συγκεκριμένου χώρου προκειμένου να υπάρχει έλεγχος της κατάστασης και να αποτρέπονται περαιτέρω καταστροφές στο χώρο.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμα μια φορά στη δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στο βουνό του Κατακόλου, προκειμένου η Πυροσβεστική Υπηρεσία να διαθέτει έναν αξιοπρεπή χώρο να κάθονται οι πυροσβέστες και να μπορούν να παρατηρούν με μεγαλύτερη προσοχή τη θωράκιση της περιοχής. «Τέτοιοι χώροι εξυπηρετούν εμάς, τις οικογένειές μας και ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει περίσσιος χρόνος για περπάτημα και ξεκούραση, το σημείο είναι ιδανικό», είπε κλείνοντας.

Όλη η επικαιρότητα