Ηλεία

Δασαρχείο Πύργου: Ξέμειναν από… καύσιμα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Με τα δικά τους αυτοκίνητα εκτελούν την εργασία τους εδώ και τρεις μήνες οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Πύργου, αφού το κράτος έχει «παγώσει» τις πιστώσεις και δεν χορηγεί χρήματα ούτε για τις απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες της υπηρεσίας. Η τελευταία φορά που πήραν χρήματα, όπως δηλώνει στην εφ. «Πατρίς» ο δασάρχης Πύργου, Π.Λάττας, ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο για καύσιμα, ενώ για την εκτέλεση άλλων εργασιών δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ από τον Οκτώβριο του 2016!

«Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά η φετινή, από πλευράς οικονομικών πιστώσεων. Δόθηκαν ελάχιστα καύσιμα στην Υπηρεσία, με αποτέλεσμα και εδώ και τρεις μήνες κινούμαστε με τα δικά μας αυτοκίνητα  για να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο Αντιπυρικής Προστασίας. Υπάρχει μια εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί λύση και θα μπορέσουν όλα τα οχήματα της υπηρεσίας να κινηθούν χωρίς πρόβλημα», επισήμανε ο κΛάττας, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κατάσταση που δυσκολεύει το έργο του Δασαρχείου.

«Λόγω αλλαγών στην οικονομική διαχείριση, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διανομή των χρημάτων σε όλους τους κωδικούς της υπηρεσίας μας, όπως οι επισκευές δεξαμενών, οι συντηρήσεις δρόμων κλπ. Πιστώσεις έχουν να δοθούν από τον Οκτώβριο με εξαίρεση κάποια λίγα χρήματα που δόθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Λειτουργούμε με δάνεια και χορηγίες», εξήγησε ο δασάρχης  Πύργου, προσθέτοντας ότι οι ανάγκες της υπηρεσίας, ενόψει της ανάρτησης των δασικών χαρτών, για διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με την αλλαγή χρήσης γης,  έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

«Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο τη φετινή χρονιά. Αναγκάζονται οι υπάλληλοι να πηγαίνουν στη Φολόη και στο Πανόπουλο με τα αυτοκίνητά τους, Ελπίζουμε ότι ως τις 15 Ιουλίου θα έχει λυθεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Λάττας.

Όλη η επικαιρότητα