Ηλεία

Δασικοί χάρτες στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Ανάρτηση δεκάδων προβλημάτων

Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες προβλήματα και αναστάτωση δημιουργεί η ανάρτηση δασικών χαρτών και στον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Στο Κάστρο, στο χωριά, εκτάσεις  με κτίρια που έχουν ανεγερθεί με το γράμμα του νόμου , χαρακτηρίζονται…δημόσιες, στην Κάτω Παναγιά κληροτεμάχια που είχαν δοθεί από το κράτους με τίτλους στους πρόσφυγες, επίσης χαρακτηρίζονται δημόσια ενώ το ίδιο συμβαίνει στο Κουνουπέλι, τις Ξενιές και άλλες περιοχές του δήμου. Καταστάσεις δηλαδή τραγελαφικές που δημιουργούν αναστάτωση αλλά και οικονομικά προβλήματα.

Τα προβλήματα με την ανάρτηση δασικών χαρτών ξεφυτρώνουν σαν…μανιτάρια.Σύμφωνα με τον κ. Ναμπίλ Μοράντ, η ανάρτηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινότητα Κάτω Παναγιά, στο Κάστρο, στο Κουνουπέλι και στις Ξενιές.

«Εκτάσεις που είχαν δοθεί με τίτλους από το κράτος στους πρόσφυγες που ήρθαν από την Μικρά Ασία και κατοίκησαν στην  περιοχή που ονομάστηκε Κάτω Παναγιά, στην Κυλλήνη, αμφισβητούνται τώρα από το ίδιο το κράτος! Στο Κάστρο υπάρχουν τρεις-τέσσερις περιπτώσεις που ενώ έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί από το δασαρχείο και πράξη χαρακτηρισμού της έκτασης ως μη δασική, το κράτος με την ανάρτηση δασικών χαρτών χαρακτηρίζει την έκταση δασική! Το ίδιο συμβαίνει στο Κουνουπέλι, το ίδιο συμβαίνει και στις Ξενιές, σε μια έκταση που υπάρχει χρόνια τώρα μια εκκλησία.

Αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα που συνοδεύονται και από έξοδα αφού το παράβολο για ενστάσεις έχει υψηλό κόστος. Εμείς ως δήμος ζητάμε πρώτον να δοθεί μια παράταση τουλάχιστον έξι μηνών στις προθεσμίες και να μειωθεί  στο ελάχιστο τα κόστος παραβόλου για τις ενστάσεις».

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα