Life

Dating με τον καλύτερο σου φίλο: 5 βήματα για να το κάνεις σωστά

5 απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε η μετάβαση από την φιλία στην ερωτική σχέση να γίνει πιο εύκολα!
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα μεγαλύτερα debate στον τομέα των σχέσεων υπήρξε πάντα το αν αξίζει να ρισκάρουν μία γυναίκα και ένας άνδρας την φιλία τους, δοκιμάζοντας να κάνουν μία σχέση. Πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση όταν ξαφνικά ερωτευόμαστε κάποιον φίλο μας; Χρειάζεται να συμβεί μόνο μία φορά για να αναλογιστείς ότι είναι ένα βήμα που μπορεί να χαλάσει μία καλή φιλία σου. Από την άλλη όμως εάν οι συνθήκες είναι σωστές μπορεί να σε οδηγήσει στο να βρεις τον άνθρωπο της ζωής σου και αυτό σημαίνει ότι αξίζει να πάρεις το ρίσκο.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να προχωρήσεις σε ένα τέτοιο βήμα είναι το να έχεις περάσει αρκετό χρόνο μαζί. Αυτό σημαίνει ότι σας συνδέουν πολλά και ότι γνωρίζεις αρκετά πράγματα για εκείνον. Η αγνότητα μιας φιλίας σού επιτρέπει να δεις τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου πριν αναμειχθούν τα ερωτικά συναισθήματα – και αυτό λειτουργεί υπέρ σου. Επίσης το να γνωρίζεις τον άλλον πρώτα σαν φίλο σού δίνει μία αίσθηση ασφάλειας η οποία θα σε βοηθήσει να εξερευνήσεις ελεύθερα μία πιθανή σχέση. 

Για να το πετύχεις αυτό βρες παρακάτω 5 απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε η μετάβαση από την φιλία στην ερωτική σχέση να γίνει πιο εύκολα!

Dating με τον καλύτερο σου φίλο: 5 βήματα για να το κάνεις σωστά

Να είσαι ειλικρινής

Μπορεί η ιδέα του φλερτ να φαντάζει ιδανική για το πρώτο βήμα (καθώς θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν ανταποκρίνεται και ο φίλος σου) όμως πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσεις στον άλλον τα συναισθήματά σου. Το να είσαι ειλικρινής θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις με τον σωστό τρόπο χωρίς να ελπίζεις να καταλάβει ο άλλος από μόνος του.

Κάνε στον εαυτό σου τις σωστές ερωτήσεις

Γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι φίλος σου; Είναι επειδή έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα ή απλώς περνάτε καλά μαζί όταν βγαίνετε έξω; Μερικές φορές μπορεί να είμαστε φίλοι με άτομα που στην πραγματικότητα δεν είναι οι ιδανικοί σύντροφοι. Υπάρχουν πάντα κάποια προειδοποιητικά σημάδια στην συμπεριφορά του άλλου (όπως για παράδειγμα να αλλάζει συχνά συντρόφους) που δεν θα πρέπει να τα αγνοείς. Πριν δοκιμάσεις μία ερωτική σχέση με έναν φίλο σου αναρωτήσου το εξής: “Έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνω σε έναν ερωτικό σύντροφο;”

Προχώρησε αργά

Ίσως χρειαστείς λίγο χρόνο ώστε να συνηθίσεις την νέα πραγματικότητα και να χτίσεις την συναισθηματική σύνδεση η οποία είναι απαραίτητη για το ερωτικό κομμάτι. Το να προηγηθεί πρώτα το σεξ μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα και να μην θέσει τα σωστά θεμέλια στη σχέση σας.

Κράτησε τους κοινούς σας φίλους εκτός

Όπως σε κάθε νέα σχέση, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να θέλεις να μοιραστείς τα πάντα με την κολλητή σου φίλη. Είναι όμως προτιμότερο να αφήσεις “απέξω” τους κοινούς σας φίλους και να πάρεις συμβουλές από εκείνους που δεν γνωρίζουν τον νέο σου σύντροφο. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις χρήσιμες συμβουλές από κάποιον που είναι πράγματι αμερόληπτος.

Μην εξιδανικεύεις την σχέση

Το γεγονός ότι έχεις ξεκινήσει αυτή τη σχέση γνωρίζοντας ήδη τον σύντροφό σου δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαύεσαι. Μία καλή σχέση απαιτεί δουλειά, αφοσίωση και ωριμότητα και από τις δύο πλευρές.

via

Όλη η επικαιρότητα