Ηλεία

ΔΕΔΔΗΕ Πύργου: Εκσυγχρονίζεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Ακούστε το άρθρο

Έθεσε σε λειτουργία σύγχρονο βλαβοληπτικό κέντρο για άμεση δήλωση και ταχύτερη αποκατάσταση κάθε βλάβης

Η προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΕ) να εκσυγχρονίσει τα συστήματά του, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στις εκκλήσεις των καταναλωτών για αποκατάσταση της οποιαδήποτε βλάβης υπάρχει στο ηλεκτρικό δίκτυο, είναι συνεχής και πρόσφατα εγκατέστησε ένα υπερσύγχρονο σύστημα, ένα βλαβοληπτικό κέντρο με τηλεφωνική εξυπηρέτηση και με εξυπηρέτηση μέσω internet, όπου οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν, για να δηλώνουν τη βλάβη που υπάρχει και κατόπιν να υπάρχει η άμεση αποκατάστασή της.

Για το νέο βλαβοληπτικό κέντρο που λειτουργεί στον ΔΕΔΔΗΕ Πύργου ο κ. Βασίλης Σταματόπουλος Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Πύργου τόνισε σχετικά.

“Εκσυγχρονίζοντας την εταιρεία μας και βλέποντας το περιβάλλον που υπάρχει, πάρθηκε μία απόφαση να υπάρξει βλαβοληπτικό κέντρο με τηλεφωνική εξυπηρέτηση και με εξυπηρέτηση μέσω internet. Υπάρχουν δύο τηλέφωνα όπου μπορούμε να δώσουμε τις βλάβες, το 11500 και το 2111900500 που είναι με αστική χρέωση σταθερού τηλεφώνου. Υπάρχει βέβαια και δυνατότητα αναγγελίας της βλάβης στην επίσημη σελίδα του deddie.gr, δηλαδή μια online αναγγελία της βλάβης. Αυτό γίνεται από υπολογιστή ή από το Smartphone. Σε περιπτώσεις που δίνεται ο αριθμός παροχής του κάθε πελάτη η εξυπηρέτηση θα είναι πιο σύντομη, γιατί είναι πιο εύκολο να εντοπίσουμε τον καταναλωτή. Δίνοντας κινητό τηλέφωνο υπάρχει και η δυνατότητα ο καταναλωτής να ενημερώνεται για την πορεία της βλάβης του με sms. Καθώς και για τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης. Αυτό μπορεί να φαίνεται αρχικά λίγο περίεργο στον κόσμο και να μην το καταλαβαίνουν όλοι και ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά είναι κάτι που θα μας δώσει μεγαλύτερη διαφάνεια στη δουλειά μας. Και φυσικά καλύτερη εξυπηρέτηση στον καταναλωτή”.

– Περίπου πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί μία βλάβη φυσικά σε φυσιολογικές συνθήκες;

“Είναι περίπου γύρω στις 2 ώρες αν είναι σε κοντινή περιοχή και φυσικά χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος αν είναι σε ορεινή. Έχουμε μικρύνει τους χρόνους μας, μας παρακολουθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και μπαίνουν δείκτες που έχουν τον αριθμό των βλαβών ανά καταναλωτή και το χρόνο διακοπής ενός καταναλωτή, είτε από βλάβη, είτε από προγραμματισμένες συντηρήσεις. Όλοι αυτοί οι δείκτες παρακολουθούνται, μπαίνουν στόχοι και βελτιωνόμαστε συνεχώς”.

– Αυτούς τους δύο μήνες που είχαμε τα μέτρα λόγω του κορωνοϊού έχει παρατηρηθεί αύξηση ή μείωση των κλήσεων που έρχεται για βλάβες;

“Έχουν μειωθεί οι βλάβες μας αυτή τη στιγμή, γιατί προφανώς τα μαγαζιά δεν δούλευαν, έχει πέσει η κατανάλωση ρεύματος, άρα τα δίκτυα δουλεύουν σε πιο χαμηλά όρια και οι βλάβες ήταν λιγότερες”.

Συνοψίζοντας ο κύριος Σταματόπουλος τόνισε για την προσπάθεια που καταβάλλει ο ΔΕΔΔΗΕ για να είναι πιο κοντά στον καταναλωτή.

“Εμείς προσπαθούμε γενικά να μικραίνουμε το χρόνο που ο τεχνικός θα φτάσει και θα βρει τον καταναλωτή και θα κάνει διάγνωση της βλάβης. Αν είναι απλά σε ένα χωριό και μάλιστα δεν είναι μόνιμος κάτοικος εκεί, θα υπάρχει πρόβλημα να τον βρούμε. Εκεί πάμε ρωτάμε και βρίσκουμε ανάλογα τον καταναλωτή. Τώρα όμως αν μας δώσει τον αριθμό παροχής του και επειδή έχουμε πάρει στίγματα όλων των παροχών, έχουμε πολύ γρήγορη μετάβαση στο κέντρο του προβλήματος. Επίσης προσπαθούμε συνέχεια για τη βελτίωση του συστήματος”.

Επίσης ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε και στους νέους στόχους που έχει η εταιρεία όσον αφορά τον χρόνο αποκατάστασης της οποιασδήποτε βλάβης παρουσιαστεί.

“Στους νέους στόχους που έχει δώσει η εταιρεία, είναι να χρησιμοποιούνται μεγαλύτερα σημεία διακοπής στο δίκτυο, έως ώστε να περιορίζεις τη βλάβη στους καταναλωτές και κυρίως να δημιουργήσουμε δίκτυα βρογχοειδή και όχι ANTΕΝΑ έτσι ώστε όταν κάνουμε εργασίες να περιορίζουμε τα κομμάτια που διακόπτουμε. Γιατί αν είναι ένα δίχτυο ΑΝΤΕΝΑ και θέλουμε να κάνουμε μία εργασία στην αρχή, όλοι πίσω πελάτες θα μείνουν χωρίς ρεύμα σε διακοπή. Εάν όμως μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί από ποια άλλη γραμμή το δίκτυο τότε θα είναι πολύ μικρότερη διακοπή και πολύ λιγότερη η διάρκεια της διακοπής. Οι στόχοι αυτοί που μπαίνουνε για μικρότερους χρόνους εξυπηρέτησης των καταναλωτών μας κάνουνε και εμάς να βλέπουμε την πρόκληση και να βελτιώνουμε τα δίκτυα μας”.

Όλη η επικαιρότητα