Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δέδες: Είκοσι εκατ. ευρώ για την Ε.Ο. Πύργος-Καλό Νερό! – Καθησυχαστικός για το Πάτρα-Πύργος

Ακούστε το άρθρο

Την ουσιαστική αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Πύργος-Καλόνερο με κονδύλι 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ αποκάλυψε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες.

Όπως ανέφερε ο Κορίνθιος γενικός γραμματέας, τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί η παρέμβαση οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα, η οποία θα αμβλύνει σημαντικά την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου και θα βελτιώσει αισθητά την διέλευση των οχημάτων.

«Είναι δέσμευση προσωπική του υπουργού η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού Πύργος-Καλόνερο. Επειδή υπήρξε η γνωστή περιπέτεια στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, αυτή την περίοδο κάνουμε μια προσπάθεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη ΠΕ Ηλείας, καθώς είναι πολύτιμη η βοήθεια των τοπικών τεχνικών υπηρεσιών με τις τεχνικές μελέτες, να υλοποιήσουμε μια παρέμβαση οδικής ασφάλειας, ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό την επικινδυνότητα του δρόμου. Εντός φθινοπώρου υπολογίζουμε ότι θα γίνει η δημοπράτηση του έργου», είπε σχετικά ο κ. Δέδες.

Κατηγορηματικός για το Πάτρα-Πύργος

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, ο γενικό γραμματέας Υποδομών ήταν σαφής και ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται ζήτημα απόρριψης του φακέλου μεγάλου έργου και ότι η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα προχωρήσει κανονικά χωρίς να αλλάξει κάτι στο φυσικό αντικείμενο του έργου.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχία για το αν θα αλλάξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου. Όλα όσα προβλέπονται από τις μελέτες, θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Η Κομισιόν έχει ζητήσει επικαιροποίηση των μελετών για όλα τα έργα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα σε σχέση με τη χρηματοδότηση. Δεν μας έχει αναφερθεί η παραμκρή επιφύλαξη. Η πίστωση των 475 εκατ. ευρώ είναι εγεγραμένη στο ΕΣΠΑ και δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης», ανέφερε ο κ. Δέδες, προσθέτοντας ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου και στη συνέχεια η έναρξη των εργασιών

«Το έργο είχε παραπεμφθεί στις καλένδες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, διότι έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 20 χρόνια. Εμείς το βάλαμε ως προτεραιότητα
και το προχωράμε κανονικά», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών.

Παράλληλα εξήρε την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τόνισε ότι καταρτίζεται ένα ισορροπημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων της Περιφέρειας και ότι μέσα από τους λίγους αλλά αποτελεσματικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα ενισχυθούν οι παρεμβάσεις στη Δυτική Ελλάδα.

Όλη η επικαιρότητα