Ηλεία

ΔΕΕΠ Ηλείας: Μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη με τον Ν. Παπαθανάση

Η ενίσχυση επιχειρηματικότητας ζητούμενο στις αναπτυξιακές προσπάθειες
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της ΔΕΕΠ Ηλείας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου Γιώργου Λαμπρόπουλου και των μελών της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ με τα κυβερνητικά στελέχη που ήρθαν τελευταία στο Νομό μας και ειδικότερα του Αναπλ. Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου.

Η συνάντηση που είχε ιδιαίτερη συμμετοχή έγινε παρουσία και των βουλευτών της ΝΔ Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου, και έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκομένους να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τις απόψεις τους γύρω από σημαντικά θέματα του Νομού με τον κ. Παπαθανάση για να γίνεται ουσιαστικός αποδέκτης των επισημανσέων τους. 

Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναπτυξιακής ώθησης του Νομού, μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα ενισχύσουν την «πληγωμένη» από την κρίση επιχειρηματικότητα.

Άλλωστε όπως τονίσθηκε και στη διάρκεια της συνάντησης ζητούμενο για την Ηλεία είναι οι θέσεις απασχόλησης που είναι δυνατόν να προκύψουν τόσο από την εκτέλεση δημοσίων έργων όσο και από ιδιωτικές επενδύσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία του Αναπλ. Υπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης που δήλωσε ότι η Ηλεία βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος με στόχο να κερδηθεί το «χαμένο έδαφος» και να αναληφθούν σχετικές πρωτουβουλίες.

Άκουσε εξ’ άλλου και από τα υπόλοιπα στελέχη της ΔΕΕΠ να τοποθετούνται για την ανάγκη αποκατάστασης αδικιών που είχε υποστεί ο τόπος τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος είναι ένα μεγάλο έργο που τους αφήνει ικανοποιημένους ωστόσο θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις στον τομέα των υποδομών που συνδυαστικά με τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΔΕΕΠ συνόδευσε τον κ. Παπαθανάση στην περιοδεία του και στις συσκέψεις που είχε τόσο σε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο Πύργου και Επιμελητήριο όσο και σε εργασιακούς χώρους με εκπροσώπους επιχειρηματιών του τόπου. 

Όλη η επικαιρότητα