Ηλεία Πολιτική

ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας: Πως είδαν την απόφαση Τζαβάρα

Η απόφαση του Κώστα Τζαβάρα να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές «ταράζει» τα πολιτικά νερά της Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του Κώστα Τζαβάρα να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, σίγουρα «ταράζει» τα πολιτικά νερά της Ηλείας (αν και είχε φανεί και από παλαιότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού ότι ήταν στη σκέψη του αυτή η κίνηση), και ήδη έχει ξεκινήσει μία κούρσα διαδοχής, για το ποιος δηλαδή θα πάρει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.

Πολλά σίγουρα θα εξαρτηθούν και από τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, αν δηλαδή θα γίνουν σύντομα, ή – κόντρα στις φήμες – η κυβέρνηση θα θελήσει να εξαντλήσει την θητεία της και να πάμε για εκλογές το καλοκαίρι του 2023.

Την απόφαση του κ. Κώστα Τζαβάρα σχολίασαν ωστόσο στελέχη της ΔΕΕΠ (π. ΝΟΔΕ) Ηλείας εξάροντας την προσωπικότητά του και την πολιτική του προσφορά.

Γιάννης Χριστόπουλος γραμματέας ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας

«Την θέση του θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να την καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Ο κ. Γιάννης Χριστόπουλος γραμματέας της ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Την θέση που μένει κενή μετά την απόφαση του κ. Τζαβάρα να μην συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να την καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσον αφορά την συγκεκριμένη απόφαση του κ. Τζαβάρα, πρόκειται για μία προσωπική απόφαση του. Θεωρώ ότι υπήρξε ένα πολύτιμο στέλεχος στο νομό Ηλείας, ήταν ένας μορφωμένος άνθρωπος, καλλιεργημένος, έδωσε τον αγώνα του και ενδεχομένως εκτιμά ο ίδιος ότι είναι ώρα να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, για να ανοίξει το δρόμο σε κάποια νέα στελέχη, που και αυτά με τη σειρά τους θα βοηθήσουν το κόμμα. Ο κ. Τζαβάρας είναι ένας άνθρωπος άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, με καίριες παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή και εκτιμώ προσωπικά, ότι ανέδειξε το θέμα ως αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και άνοιξε το δρόμο και για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη».

Μενέλαος Παπασωτηρίου Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας

«Παραμένει ενεργός γιατί θέλει το καλό του τόπου μας»

Από την πλευρά του ο κ. Μενέλαος Παπασωτηρίου Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας ανέφερε:

«Ο Κώστας Τζαβάρας πρόσφερε επί μεγάλο χρονικό διάστημα στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την παρουσία και τις παρεμβάσεις του για όλα τα σοβαρά θέματα με πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Διακρίνεται για το ήθος, το κύρος, την επιστημονική του κατάρτιση και είναι αγαπητός, δίκαιος και φιλότιμος, ένας αγωνιστής που πάντα διεκδικεί για τον τόπο μας. Ασφαλώς και στηρίζουμε τις επιλογές του πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Η απόφασή του κ. Τζαβάρα είναι απολύτως σεβαστή, εκτιμώ ωστόσο ότι είναι χρήσιμος και ουσιαστικός για τον τόπο μας, είμαι δε σίγουρος ότι παραμένοντας ενεργός, θα προσφέρει πολύ περισσότερα ακόμη στην τοπική κοινωνία μας. Άλλωστε η κοινωνία μας είχε ανάγκη σήμερα τέτοιων προσώπων».

Χρήστος Γαβράς Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας

Με τίμησε με την φιλία και τη συνεργασία του!

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Χρήστος Γαβράς τόνισε για την απόφαση του πρώην υπουργού:

«Πολιτική φυσιογνωμία που ξεχωρίζει και πάντα συμβάλλει όχι μόνο στα τοπικά αλλά και τα πανελλαδικά δρώμενα είναι ο Κώστας Τζαβάρας.

Όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στη «μάχιμη» πλευρά της πολιτικής ζωής και προσέθεσε με χαρακτηριστικά στοιχεία στην ποιότητα του κοινοβουλευτικού βίου. Προσωπικά είτε ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ, είτε ως απλό κομματικό στέλεχος, συνεργάστηκα άψογα, ουσιαστικά και με αποτελεσματικό τρόπο μαζί του για τα θέματα του νομού. Και γνώρισα έναν άνθρωπο που είχε την «δίψα» να βοηθήσει όσο μπορούσε καλύτερα την εκλογική του περιφέρεια όντας χρήσιμος και για τη χώρα μας.  Περιμένω να συμβάλει και περαιτέρω από όποια θέση ο ίδιος κρίνει και επιλέξει στη συνέχεια στεκόμενος σε αυτό που είπε, ότι παραμένει ενεργός».

Γιώργος Καρβουνιάρης β’ Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ

«Η χώρα και ο τόπος μας έχει ανάγκη πολιτικούς σαν τον Κ. Τζαβάρα»

Ο κ. Γιώργος Καρβουνιάρης β’ Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ από την πλευρά του ανέφερε:  

«Ο κ. Τζαβάρας ήταν πάντα στον λόγο του ακριβής και σταθερός στις απόψεις του, έτσι λοιπόν η απόφαση του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής ήταν κάτι που το περίμενα. Ο κ. Τζαβάρας είναι  στρατηγός στην τέχνη του λόγου και αυτή η χειμαρρώδης ομιλία που είχε θα μας λείψει. Η χώρα και ο τόπος μας έχει ανάγκη πολιτικούς σαν τον κ Τζαβάρα, εύχομαι να έχει υγεία και δύναμη σε ότι αποφασίσει να κάνει, τον ευχαριστούμε πολύ!

Είναι πολύ πρόσφατη η απόφαση αυτή, σύντομα θα γίνει επαφή των μελών της ΔΕΕΠ και θα δούμε πως μπορεί το κενό του κ. Τζαβάρα να καλυφθεί.

Όλη η επικαιρότητα