Αθλητισμός

«ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»: Τερματισμός στην Αρχαία Ολυμπία!

Θα περάσει από Κρήτη, Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Ακούστε το άρθρο

Από τις 2 έως και τις 6 Μαΐου, με έναν πρόλογο και τέσσερα ετάπ (που φέτος καλύπτουν και την Πελοπόννησο), συνεχίζει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας το όμορφο «ταξίδι» του στα διεθνή μονοπάτια της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου με την Ηλεία να μπαίνει στην εξίσωση του μεγάλου αυτού αγώνα, αφού εκτός των άλλων, ο τερματισμός θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία!

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που ξεκίνησε πέρυσι μετά από απουσία 10 ετών, και μάλιστα αναβαθμισμένος σε 2,1 στο καλεντάρι της UCI, εντάσσει φέτος νέες διαδρομές και υπόσχεται πως κάθε χρόνο θα συμπεριλαμβάνει και ένα νέο κομμάτι της Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγένακης, ο άνθρωπος που υλοποίησε την αναβίωση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, υποδέχτηκαν χθες στο ΔΕΗ ΑΗΣ Φαλήρου τους συντελεστές του Αγώνα, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών απ’ όπου διέρχονται τα φετινά ετάπ (διαδρομές), αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και πλήθος φίλων του ποδηλάτου.

Πέντε αγωνιστικές ημέρες, 660,6 χλμ (7.174 υψομετρικά), τρεις Περιφέρειες (Κρήτη, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα), 13 Δήμοι και συνολικά 23 πόλεις και κωμοπόλεις, 20 ομάδες (6 ProTour, 11 Continental και 3 Εθνικές), 120 αθλητές θα ριχτούν στη «μάχη» του φετινού Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος ο οποίος θα έχει τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και περάσματα από Ζαχάρω και Σαμικό.

Νεκτάριος Φαρμάκης, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
«Ο τόπος που γέννησε τις αξίες του Ολυμπισμού υποδέχεται ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός»

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που η Δυτική Ελλάδα, η Ολυμπιακή Περιφέρεια γίνεται φέτος μέρος του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Με την συμβολή των διοργανωτών και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο τόπος που γέννησε τις αξίες του Ολυμπισμού υποδέχεται ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός και θα έχει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να αναδείξει την ομορφιά και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Πολιτισμός και αθλητισμός αποτελούν για την Δυτική Ελλάδα, τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε έναν σύγχρονο και εξωστρεφή τόπο με περηφάνια για την ιστορία μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
«Μήτρα του αθλητισμού και αποθετήριο αξιών»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για την πολύπλευρη υποστήριξη και αγάπη του για την Αρχαία Ολυμπία. Ευχαριστώ επίσης του διοργανωτές που επέλεξαν την Ολυμπία για τον τερματισμό αυτού του σπουδαίου αγώνα. Η Ολυμπία είναι η αφετηρία στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και ταυτόχρονα εκτός από μήτρα του αθλητισμού είναι και αποθετήριο αξιών. Ένα αποθετήριο αξιών που έρχεται εδώ και 2800 χρόνια με αξίες όχι μόνο όπως το Ευ Αγωνίζεσθαι αλλά και σύγχρονες αξίες, της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης και της υψηλής αξίας του αγώνα στην ανθρώπινη ζωή. Αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους οι αθλητές του οποίους θα καλοδεχτούμε στην Ολυμπία και θα έχουν την τιμή να τερματίσουν αυτό το μεγάλο αγώνα και να βραβευτούν λίγα μέτρα από το αρχαίο στάδιο».

Όλη η επικαιρότητα