Ελλάδα

ΔΕΗ: Θα εκδίδει μηνιαίους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς

Ακούστε το άρθρο

Μηνιαίους λογαριασμούς θα εκδίδει σύντομα η ΔΕΗ σύμφωνα με όσα ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης. Αυτό θα αφορά στους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά (e-bill). Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα είναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατ.

  • Από 16.06.2017 αναβαθμίστηκε η υπηρεσία e-bill έτσι ώστε οι νέοι χρήστες να έχουν αυτόματη πρόσβαση, με ασφάλεια, στους λογαριασμούς ρεύματος όλων των ακινήτων που οι λογαριασμοί εκδίδονται στο όνομά τους και να υπάρχει δυνατότητα λήψης μόνον ηλεκτρονικού λογαριασμού, εφόσον το επιθυμούν.
  • Όλοι οι χρήστες, έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι 31.12.2017, για να ανανεώσουν την εγγραφή τους

Στο επίπεδο της λιανικής, η εκτίμηση της ΔΕΗ είναι πως ο στόχος για περιορισμό του μεριδίου στο 50% ως το 2020 είναι ανέφικτος αλλά και αχρείαστος. Όπως είπε, μόνο το 3,5% των καταναλωτών έχουν μετακινηθεί από τη ΔΕΗ (σε επίπεδο όγκου το μερίδιο της ΔΕΗ είναι 83,5%) και για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να φύγουν 4,5 εκατ. ρολόγια. «Δεν έχω δει κανένα επιχειρηματικό πλάνο γι’ αυτό», είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε επίσης το κόστος του Κοινωνικού Τιμολογίου να καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό και όχι από τους προμηθευτές. Άσκησε εξάλλου κριτική στον τρόπο λειτουργίας του δικτύου διανομής (η σημερινή κατάσταση, όπως είπε, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να αλλάξει), ενώ ανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δημιουργία «έξυπνου νησιού» με αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πηγή: odigostoupoliti.eu

Όλη η επικαιρότητα