Κόσμος

Δείτε φωτογραφίες από την εκτόξευση του Soyuz

b37c06fc4c47e1944a850095788d48b1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την προηγούμενη Πέμπτη το ρωσικό διαστημικό σκάφος Soyuz εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ μεταφέροντας τρεις κοσμοναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στις φωτογραφίες βλέπετε την εκτόξευση του διαστημόπλοιου Soyuz TMA – 13M που μετέφερε τρεις κοσμοναύτες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS. 
Το ταξίδι ξεκίνησε από τον διαστημικό σταθμό στο Μπαϊκονούρ.

Το Soyuz, όπου επιβαίνουν ο Reid Wiseman της NASA, ο Ρώσος κοσμοναύτης Max Surayev και ο Γερμανός  Alexander Gerst του European Space Agency έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σταθμό στις 05:44 π.μ., περίπου έξι ώρες μετά την απογείωσή του από το Μπαϊκονούρ.

Οι ρωσικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες του διαστήματος συνέχισαν να συνεργάζονται παρά την τριβή μεταξύ των δύο χωρών λόγω  Ουκρανίας. 

Η NASA εξαρτάται άμεσα από το ρωσικό διαστημόπλοιο για να μεταφέρει πλήρωμα στον διαστημικό σταθμό και πληρώνει στη Ρωσία σχεδόν 71.000.000 δολάρια ανά θέση.

Μέχρι πέρυσι, το ρωσικό διαστημόπλοιο έκανε δύο ημέρες για να φτάσει στο σταθμό και αυτή ήταν μόλις η πέμπτη φορά που χρειάστηκαν μόλις έξι ώρες για να φτάσουν.


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα