Σάρωσε στα βραβεία Regional Media Awards ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή (VIDEO – PHOTOS)

20161017104546-16470dad-me.jpg

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης την πρώτη διοργάνωση των Regional Media Awards. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο Gazarte, παρουσία ιδιοκτητών και στελεχών μέσων από όλη την Ελλάδα. Τα Regional Media Awards διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) της Ελλάδας. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, ο οποίος επεσήμανε ότι στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν υπήρχαν εξαιρετικές δουλειές, χαρακτηρίζοντας τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ως «ευρηματικά και ποιοτικά παρά τους πενιχρούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως η ποιότητα και η δυναμική των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελούν καθρέπτη της υπόστασης και των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών. Ευτυχώς, παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα που λειτουργούν ως κοιτίδες ελπίδας και αισιοδοξίας. Ώρα να αναδειχθούν, ώρα να βραβευθούν». Από την πλευρά της, η Ξένια Κούρτογλου, μέλος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε: «Τα μέσα της περιφέρειας ξεχωρίζουν για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: Για την αποκλειστικότητα και ανταγωνιστικότητα που διαθέτουν έναντι των εθνικών μέσων όσον αφορά στην τοπική θεματολογία, και για την αγάπη με την οποία τα περιβάλλει η εκάστοτε τοπική κοινωνία , καθώς τα νιώθει “δικά” της».

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Ο Γ. Πατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι άκρως απαραίτητο να στηριχθούν τα τοπικά και περιφερειακά μέσα, καθώς «είναι αυτά που σε καθημερινή βάση αναδεικνύουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και πολιτών». Με τη σειρά του ο Γ.Μώραλης τόνισε ότι το πλήθος των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν στα βραβεία φανερώνει την αύξηση και τη δυναμική των τοπικών μέσων, ενώ επεσήμανε ότι τα Regional Media Awards θα πρέπει να γίνουν θεσμός. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς για τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Βαρουξή, ήταν η απονομή Grand βραβείου για την εφημερίδα Πατρίς .

Σε αυτή τη λαμπρή βραδιά, αποκλειστικά αφιερωμένη στα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα και στις καλύτερες πρακτικές τους, με τις οποίες διεκδίκησαν δυναμικά τη θέση που τους αρμόζει στο ευρύτερο οικοσύστημα της Επικοινωνίας, η εφ. «Πατρίς», το Patris News, η ΟΡΤ ΤV και η ΟΡΤ FM 92.3 του Δημοσιογραφικού Ομίλου Βαρουξή, απέσπασαν τις περισσότερες βραβεύσεις, με συνολικά 22 απονομές!


Τα βραβεία Regional Media Awards 2016 απονεμήθηκαν σε Περιφερειακά και Τοπικά ΜΜΕ, το απόγευμα της Παρασκευής στο Gazarte στην Αθήνα.


(Τα 22 βραβεία που απέσπασε ο ΔΟΒ)

Δείτε ξανά την Τελετή Απονομής:


Αναλυτικά τα βραβεία που απέσπασαν τα Μέσα του Ομίλου:

 

Α. Press (ΥΠΟΨΗΦΙΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ  . ΣΥΝΟΛΟ 7 ΒΡΑΒΕΙΑ)

Α1. Content

 • Vertical Content – Έντυπες Εκδόσεις SILVER 

ΠΑΤΡΙΣ Πύργου:  «Επιλογές» Ειδική ένθετη έκδοση που  κυκλοφορεί εδώ και 25 χρόνια κάθε Κυριακή μαζί με την εφημ. «Πατρίς» 

 • Βest Public Interst BRONZE

ΠΑΤΡΙΣ Πύργου: Εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

 • Best Column GOLD

ΠΑΤΡΙΣ Πύργου: Σταθερή στήλη “Οδοιπορικό” στα χωριά της Ηλείας –  κάθε εβδομάδα στην Κυριακάτικη έκδοση της ΠΑΤΡΙΣ

 

Α2. Design / Production & Advertising

 • Design BRONZE

ΠΑΤΡΙΣ Πύργου

 • Product Quality / Printing Quality GOLD
ΠΑΤΡΙΣ Πύργου: Ιδιόκτητο υπερσύγχρονο πιεστήριο 
 • Product Placement GOLD

ΠΑΤΡΙΣ Πύργου: Προβολή των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής μέσα από την εβδομαδιαία στήλη «Δυναμική Επιχείρηση»

 

ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ GRAND PRESS AWARD GOLD ΠΑΤΡΙΣ Πύργου

 

Β. Radio (ΥΠΟΨΗΦΙO TO Ort Fm 92,3. ΣΥΝΟΛΟ 1 ΒΡΑΒΕΙΟ)

Β1. Content

 • Best Original Reporting SILVER 

ΟΡΤ fm 92,3: το προσφυγικό και οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας της Ηλειας

Γ. TV (ΥΠΟΨΗΦΙΑ Η ΟΡΤ tv. ΣΥΝΟΛΟ 6 ΒΡΑΒΕΙΑ)

Γ1. Content

 • Best Original Reporting SILVER 

ΟΡΤ tv: “Μετανάστες από τη Συρία στο Κατάκολο”

 • Best Public Interest BRONZE

ΟΡΤ tv: ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

 • Best Broadcast SILVER 

ΟΡΤ tv: «Μεσημέρι Μαζί»  – Το δίωρο καθημερινό μαγκαζίνο  


Γ2. Design / Production & Advertising

 • Product Placement GOLD 

ΟΡΤ tv: Εκπομπή “Προσωπικά” με την Πέλυ Μπεβούδα,  έδωσε επιλεγμένο χώρο σε τοπικά προϊόντα που ξεχώρισαν για την ποιότητα, την κατανάλωση αλλά και την προώθησή τους

 • Creative SILVER 

ΟΡΤ tv: “Ερευνώ και Προτείνω” – Εκπομπές με ρεπορτάζ αγοράς βασισμένα σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες.

 • Below the Line Communication SILVER 

ΟΡΤ tv: “7ος Ολυμπιακός Ποδηλατικός Δρόμος Ειρήνης” που διοργανώθηκε στον Πύργο και επεκτάθηκε και σε άλλους δήμους της Ηλείας

 

Δ. Digital Media (ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟ PATRISNEWS. ΣΥΝΟΛΟ 7 ΒΡΑΒΕΙΑ)

Δ1. Content

 • Integrated Reporting (Text – Photo – Audio) SILVER 

Patrisnews.com: Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

 

Δ2. Design / User Experience

 • Best Home Page BRONZE

Patrisnews.com: Συνδυασμός απλότητας  και συγκροτημένης πληροφόρησης

 

Δ3. Advertising

 • Best Innovative Service BRONZE

Patrisnews.com

 • Best Content Marketing BRONZE

Patrisnews.com

 

Α3. Communication & Marketing

 • Best Online Community GOLD 

ΠΑΤΡΙΣ Πύργου: Ενδυνάμωση της κοινωνικοποίησης της εφημερίδας «Πατρίς» στα social media & μέσω του site

 
Α4. Digital Media
 • Website BRONZE
ΠΑΤΡΙΣ Πύργου: patrisnews.com
 • Tablet & Smartphone GOLD 

ΠΑΤΡΙΣ Πύργου: patrisnews.com


Ε. Press / Radio / TV / Digital Media (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΔΟΒ. ΣΥΝΟΛΟ 1 ΒΡΑΒΕΙΟ)

 • 360o Advertising GOLD 

Δημοσιογραφικος Όμιλος Βαρουξή (Εφημερίδα Πατρίς, patrisnews.com, ΟΡΤ TV, ΟΡΤ fm)

Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications και την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Κωνσταντίνος Καμάρας (Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων), Πέτρος Αλβέρτος (Deputy General Manager, Mindshare Athens), Αντιγόνη Γαλάνη (Deputy General Manager, Zenith Optimedia), Ξένια Κούρτογλου (Founder & Managing Partner, Focus Bari), Τριαντάφυλλος Μαντάνης (Client Service Director, UM), Αλέξης Παπαμάργαρης (Media Director, BGM OMD), Δημήτρης Πεφάνης (Διευθυντής insider.gr), Μπέτυ Τσακαρέστου (Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο International Summer Program του Copenhagen Business) και Μανώλης Χαιρετάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Αθηνών).