Ψυχαγωγία

Δείτε ποιες είναι οι 53 νέες τηλεοπτικές σειρές (VIDEO)

324074-667856.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι τηλεοπτικές σειρές είναι το νέο μαύρο. Μέσα στους επόμενους 3 μήνες πρόκειται να βγουν νέες αμερικάνικες σειρές από τις οποίες άλλες πρόκειται να συζητηθούν και άλλες να πέσουν στην ανυπαρξία από τον πρώτο κιόλας κύκλο. 
Ακολουθεί ένας μικρός (και μακρύς) οδηγός για το τι πρόκειται να κυκλοφορήσει. Τις επιλογές θα τις κάνετε μόνοι σας:

01. Mary & Jane
 
Ξεκίνησε ήδη, στο MTV. Κωμική σειρά σε ημίωρα επεισόδια γυρισμένα με μονοκάμερο «εμ-τι-βίστικο» ριάλιτι στιλ, με θέμα τα ναρκωτικά (το πιάσατε το υπονοούμενο από τον τίτλο; Mary+Jane = Μαρι+Χουάνα). Η Scout Durwood και η Jessica Rothe είναι δύο φίλες που έχουν υπηρεσία ντελίβερι χόρτου στο Λος Άντζελες. Και τους συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα. Γέλιο και κέφι μέχρι πρωίας με το γνωστό θρασύ στιλ του MTV.

02. Atlanta

Ξεκίνησε στο FX. Το γράφει και πρωταγωνιστεί ο γνωστός από το Community και πολύ δημοφιλής ηθοποιός, σεναριογράφος, μουσικός και ράπερ Donald Glover και περιγράφει λίγο-πολύ τη ζωή του. Αυτός και ο ξάδερφός του προσπαθούν «να τα καταφέρουν» στη σκηνή της ραπ μουσικής στην Ατλάντα. Περιμένετε πολλή μουσική και πολλές νέες λέξεις slang.

03. Queen Sugar

Δραματική σειρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα. Δύο αδερφές, η Nova Bordelon (την υποδύεται η Rutina Wesley), δημοσιογράφος και ακτιβίστρια στη Νέα Ορλεάνη, και η Charley Bordelon (την υποδύεται η Dawn-Lyen Gardner), μία μοντέρνα γυναίκα που ζει με τον έφηβο γιο  της σε μοδάτο προάστιο του Λος Άντζελες, μετακομίζουν στην καρδιά της Λουιζιάνα για να διεκδικήσουν την κληρονομιά του πατέρα τους που πέθανε πρόσφατα – μία φάρμα με ζαχαροκάλαμα. Πίσω από κάτι τέτοιες παραγωγές κρύβεται πάντα η Όπρα Γουίνφρεϊ.

04. Better Things

Με την υπογραφή του αγαπημένου μας Louis C.K. και της μόνιμης σχεδόν συνεργάτιδάς του Pamela Adlon. Πρόκεται για dry κωμωδία, με το γνωστό κυνικό χιούμορ του Louis C.K. για μία ηθοποιό (την υποδύεται η Adlon) που έχει χωρίσει και προσπαθεί μόνη της να μεγαλώσει της τρεις κόρες της ενώ στο απέναντι διαμέρισμα ζει η «επεμβαίνω-σε-όλα» μητέρα της που την υποδύεται η εξαιρετική Celia Imrie. Καμία σχέση με sitcom.

05. Quarry

Βασισμένη στα βιβλία του βραβευμένου Max Allan Collins, η αυτή δραματική σειρά έχει για ήρωα τον Mac Conway, έναν πεζοναύτη του Βιετνάμ που επιστρέφει στην πατρίδα του, το Μέμφις, το 1972, για να αντιμετωπίσει  την αποξένωση από τους αγαπημένους του και τον κοινωνικό περίγυρο. Οι αναμνήσεις του πολέμου τον βασανίζουν και ο ήρωας μπλέκεται όλο και περισσότερο στον υπόκοσμο του εγκλήματος και της διαφθοράς.

06. One Mississippi

Και πάλι ο Louis C.K. πίσω μία νέα σειρά, αυτή τη φορά του Amazon. Kωμωδία και δράμα στο ρεαλιστικό, ανατρεπτικό στιλ του Transparent, με την υπογραφή της αμερικανίδας λεσβίας κωμικού Tig Notaro η οποία και πρωταγωνιστεί. Η ιστορία μίας γυναίκας που επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στον Μισισιπή, μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας, έχοντας να αντιμετωπίσει και η ίδια τους «προσωπικούς της δαίμονες» όπως λένε οι σκηνοθέτες. Οι φήμες λένε ότι πρόκειται για πολύ καλή σειρά.

07. High Maintenance

 
Κι άλλη σειρά με ήρωα έναν ντελιβερά μαριχουάνας (καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή). Διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και ο ήρωας έχει το ψευδώνυμο ‘The Guy’ (τον υποδύεται ο Ben Sinclair ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τη γυναίκα του Katja Blichfeld). Κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές και έχει διαφορετικούς χαρακτήρες οι οποίοι «κάτι θέλουν» από τον ήρωα.

08. Kevin Can Wait

Σειρά του CBS οία πρωταγωνιστεί ο χοντρούλης Kevin James, γνωστός από το πετυχημένο sitcom King Of Queens και τις κακόγουστες κινηματογραφικές κωμωδίες. Εδώ υποδύεται έναν αστυνομικό (πάάάλι;) ο οποίος βγαίνει στη σύνταξη και ενώ ονειρεύεται να ζήσει μία ξέγνοιαστη, ήρεμη ζωή με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά, έχει να αντιμετωπίσει στο σπίτι καταστάσεις και ταλαιπωρίες πολύ πιο δύσκολες από εκείνες που συναντούσε στη δουλειά του. Δεν είναι σαν να το έχεις δει;

09. The Good Place

Σειρά του NBC. Ακούστε ιδέα για κωμωδία: Την Eleanor (Kristen Bell) την χτυπάει και τη σκοτώνει ένα φορτηγό που μεταφέρει διεγερτικά χάπια (εε;). Στον Παράδεισο που πηγαίνει την μπερδεύουν με άλλη και αρχίζει μία σειρά από αστεία επεισόδια ενώ αυτή προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στους ζωντανούς. Ανάμεσα στο καστ είναι και ο Ted Danson, η παρουσία του οποίου δεν εγγυάται πάντα και την ποιότητα της σειράς – αλλά τον συμπαθούμε.

10. Bull

Σειρά του CBS στην οποία πρωταγωνιστεί ο Michael Weatherly με τη φάτσα του καλού παιδιού, στο ρόλο του ‘Dr. Bull’, ενός δαιμόνιου και ικανού δικηγόρου που χρησιμοποιεί ψυχολογικές μεθόδους και κάθε είδους πληροφορία στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση για να καταφέρνει με δεξιοτεχνία να πείθει δικαστές, κατηγορούμενους, εισαγγελείς, μάρτυρες και ενόρκους για αυτό που επιδιώκει. Ο ήρωας βασίζεται σε ένα πραγματικό πρόσωπο, ένα τηλε-σελέμπριτι και παρουσιαστή πρωινής εκπομπής ριάλιτι, τον Dr. Phil. 

11. This Is Us

Σειρά του CBS με πολλούς χαρακτήρες οι ιστορίες των οποίων διασταυρώνονται με περίεργους τρόπους – ένας από αυτούς είναι ότι πολλοί από αυτούς έχουν την ίδια μέρα γενέθλια. Ανάμεσα στο καστ ο Milo Ventimiglia (γνωστός από την αδικο-κομμένη και δημοφιλή σειρά Heroes) και η τραγουδίστρια Mandy Moore.

12. Speechless

Μητέρα (Minnie Driver) με σύζυγο και τρία παιδιά εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι με ειδικές ανάγκες κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αντεπεξέλθει στις αδικίες της κοινωνίας και στα δικά της –μερικά φανταστικά- προβλήματα αλλά και για να μπορέσει ο γιός της να ξαναμιλήσει. Κλασικό οικογενειακό δράμα.

13. Designated Survivor

Πολύ της μόδας οι σειρές με Προέδρους της Αμερικής που αποκτούν τη θέση του Πλανητάρχη με μεθόδους άλλες εκτός από τις κανονικές (βλέπε House Of Cards και Veep). Σε αυτή τη σειρά, ο παλιός μας γνώριμος Kiefer Sutherland που εργάζεται εδώ και χρόνια στο υπαλληλικό προσωπικό του Λευκού Οίκου, γίνεται ξαφνικά Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από μία καταστροφική επίθεση στην οποία σκοτώνεται ο Πρόεδρος και όλο το επιτελείο πάνω από τον Κίφερ με αποτέλεσμα στη διαδοχή να είναι η δική του σειρά να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Αναμένεται καυστική σάτιρα κλπ.

14. Lethal Weapon

Γίνεται «Φονικό Όπλο» χωρίς Mel Gibson και Danny Glover; Θα το δούμε. Στην τηλεοπτική εκδοχή τους αντίστοιχους ρόλους των Riggs και Murtaugh παίρνουν αντίστοιχα ο Clayne Crawford με τη σκανταλιάρικη φάτσα και ο πολύ καλός κωμικός Damon Wayans, Sr.. Πρώην ΟΥΚάς του αμερικάνικου ναυτικού χάνει τη γυναίκα του και το παιδί του και γίνεται ντετέκτιβ στο Λος Άντζελες και συνεταιράκι με άλλο, ντετέκτιβ. Ακολουθούν πολλές εκρήξεις, κυνηγητό, πιστολίδι και αστείες ατάκες.

15. Notorious

Σειρά του ABC βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή του πολύ γνωστού (στην Αμερική) συνηγόρου υπεράσπισης Mark Geragos (τον υποδύεται ο Daniel Sunjata) και της παραγωγού ειδήσεων σε καλωδιακό κανάλι Wendy Walker (την υποδύεται η Piper Perabo). Η σειρά λέγεται ότι θίγει με τολμηρό τρόπο τις θολές γραμμές που διαχωρίζουν τη δικαιοσύνη με τον κόσμο των media. 

16. Pitch

Ρitcher του μπέιζμπολ νεαρής ηλικίας αποκτάει ξαφνικά την ευκαιρία να παίξει στη Major League. Το κόλπο είναι ότι πρόκειται για γυναίκα (την υποδύεται η Kylie Bunbury) η οποία πρέπει όχι μόνο να πείσει τους συμπαίκτες της να τη σεβαστούν όχι μόνο για τις ικανότητές της αλλά και για το φύλο της. Ενώ τα media και τα φλας οργιάζουν.

17. Easy

Το Netflix ξαναχτυπά με «μονοκάμερη», χαμηλού μπάτζετ ωα άποψη, κωμική σειρά του Joe Swanberg, γνωστού από το mummblecore ‘Drinking Buddies. Μοντέρνο στιλ, θέματα όπως αγάπη, σεξ, τεχνολογία και κουλτούρα θα θίγονται και θα ανατρέπονται μέσα από μία σειρά πολλών χαρακτήρων τους οποίους υποδύονται ηθοποιοί όπως οι Orlando Bloom, Malin Åckerman, Marc Maron, Jake Johnson, Aya Cash, Dave Franco κ.α. Όλα αυτά στο υπέροχο Σικάγο.

18. MacGyver

Το CBS αναβιώνει τη μυθική σειρά που βλέπαμε με μανία όσοι ήμασταν πιτσιρίκια στα ‘80ς. Ο θρυλικός παν-δεξιοτέχνης MacGyver, σε νεαρή ηλικία (τον υποδύεται ο Lucas Till), ιδρύει μία κρυφή οργάνωση στην οποία χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να λύνει προβλήματα με ανορθόδοξους τρόπους και να προλαμβάνει καταστροφές. Δώστου ένα αγγούρι, ένα καλάμι και μία μπάλα του μπάσκετ και μπορεί να προλάβει μία πυρηνική βόμβα πριν εκραγεί. Πρώτος διδάξας ο Richard Dean Anderson.

19. The Exorcist

Σειρά βασισμένη στο κλασικό φιλμ «Ο Εξορκιστής» του 1973. Δύο ιερείς με αντικρουόμενες απόψεις αντιμετωπίζουν μία περίπτωση δαιμονισμού που έχει χτυπήσει μία οικογένεια. Ο ένας (Alfonso Herrera) εκπροσωπεί το προοδευτικό, νέο πρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας ενώ ο άλλος (Ben Daniels) είναι ένας συντηρητικός, προσκολλημένος στην παλιά σχολή. Μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν τρομερό δαίμονα που κινείται από ψυχή σε ψυχή εδώ και αιώνες. Αναμένουμε με αγωνία να δούμε κεφάλια να στριφογυρίζουν.

20. Van Helsing

Η Vanessa “Van” Helsing, κόρη του Αβραάμ Van Helsing, ανασταίνεται σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, πέντε χρόνια στο μέλλον, για να οδηγήσει την αντίσταση ενάντια στα βαμπίρ που μαστίζουν ον τόπο. Ακούγεται χάλια. Ανυπομονούμε.

21. Son Of Zorn

Κωμική σειρά που θα συνδυάζει το live-action και τα κινούμενα σχέδια. Ένας καρτούν πολεμιστής, ο σούπερ ήρωας Zorn (με τη φωνή του γνωστού από το Saturday Night Live, Jason Sudeikis) από ένα μακρινό νησί του Ειρηνικού (όπου όλα και όλοι είναι animation) επιστρέφει στην Καλιφόρνια για να ξαναπάρει πίσω την πρώην γυναίκα του και το γιό του (οι οποίοι είναι live-action). Περιμένετε κυνήγι τεράτων, τεράστια χτυπήματα, πολλά μπανγκ και μπουμ και πλάκες για πιτσιρικάδες 8-11 χρονών.

22. Channel Zero: Candle Cove

Σειρά στην οποία κάθε κύκλος έχει διαφορετική ιστορία. Αυτός, ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 12 επεισόδια στα οποία διάφοροι ενήλικες ταυτίζονται με κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα της παιδικής τους ηλικίας που αποδεικνύεται πολύ πιο αμαρτωλό και επικίνδυνο από όσο εκείνοι το θυμούνται. Ακούγεται ενδιαφέρον και tricky.

23. Aftermath

Ο πλανήτης Γη καταστρέφεται από σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, πανούκλα, τεράστιες θύελλες, πτώσεις μετεωριτών και επιθέσεις από υπερφυσικά τέρατα. Μέσα σε όλα αυτά η οικογένεια Copeland προσπαθεί να επιβιώσει – μπαμπάς ο James Tupper και μαμά η Anne Heche (μπα, πού χάθηκε αυτό το κορίτσι;).

24. Luke Cage

Σειρά-πακέτο του Netflix στην οποία ο ήρωας του τίτλου (τον υποδύεται ο Mike Colter) είναι ένας άτολμος και με πολλά προβλήματα άνθρωπος ο οποίος, μετά από ένα πείραμα στις φυλακές που σαμποτάρεται και όλα πάνε λάθος, αποκτάει υπεράνθρωπη δύναμη και «άθραυστο» δέρμα. Με αυτές τις νέες δυνάμεις, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του στο Χάρλεμ και να αντιμετωπίσει το παρελθόν του με έναν αγώνα που θα γίνει στην καρδιά της πόλης του. Προβλέπεται πολύ ξύλο.

25. Crisis In Six Scenes

Σειρά της Amazon που βγαίνει στον αέρα στο τέλος Σεπτεμβρίου και για την οποία δεν ξέρουμε πολλά πράγματα εκτός από το ότι πρωταγωνιστεί ο Γούντι Άλεν, είναι η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά ever και ότι την βρήκε εξαιρετικά δύσκολη να γίνει, ακόμα πιο δύσκολη και από μία κινηματογραφική ταινία. Μαζί του η μεγάλη κωμική ηθοποιός Elaine May και η Miley Cyrus (ο θεός να βάλει το χέρι του). And that Woody’s character is unlikely to be joiningThe Defenders anytime soon.

26. Westworld

Πολυαναμενόμενη παραγωγή του HBO βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Michael Crichton που περιγράφεται σαν «ένα σκοτεινό ταξίδι στο ξεκίνημα της τεχνητής νοημοσύνης και στο μέλλον της αμαρτίας». Ούτε εμείς καταλάβαμε τίποτα αλλά ακούγεται πολύ ψαρωτικό. Το καστ εξαιρετικό: Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton και Jeffrey Wright. Περιμένετε πολλά ρομπότ και droids.

27. Conviction

H Hayley Atwell υποδύεται την πανέξυπνη αλλά πάντα μπλεγμένη σε φασαρίες κόρη του πρώην προέδρου της χώρας, η οποία αναγκάζεται λόγω εκβιασμού να μπει σε μία ειδική ομάδα όπου δικηγόροι, ντετέκτιβς, ανακριτές και εξειδικευμένοι ερευνητές εξετάζουν υποθέσεις στις οποίες υπάρχει η υποψία ότι κάποιος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί λανθασμένα.

28. Timeless

Περιπετειώδης σειρά δράσης από τους παραγωγούς του The Blacklist όπου ένας μυστηριώδης εγκληματίας κλέβει ένα μυστικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, με σκοπό να καταστρέψει την Αμερική αλλοιώνοντας το παρελθόν. Ευτυχώς βρίσκεται μία αλλοπρόσαλλη ομάδα από έναν επιστήμονα, έναν στρατιώτη και έναν καθηγητή της ιστορίας που αναλαμβάνουν να φέρουν τη χρονομηχανή πίσω στην εποχή της. Τα ταξίδια στο χρόνο πάντα φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον – να δούμε αν θα μας πείσει το καστ της συγκεκριμένης σειράς: οι Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm Barrett και Goran Visnjic.

29. No Tomorrow

Μία πρακτική και δυναμική γυναίκα, διευθύντρια προμηθειών σε μία εταιρία τύπου Amazon, ερωτεύεται έναν άντρα με ανεξάρτητο πνεύμα που ζει τη ζωή του στη μεγαλύτερη δυνατή της ένταση επειδή πιστεύει ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει (το λέει και ο τίτλος: «Χωρίς Αύριο»). Καλού κακού, το ζευγάρι ξεκινάει μία περιπέτεια προσπαθώντας να εκπληρώσει τη λίστα των πραγμάτων που θέλουν να κάνουν πριν το τέλος. Πρωταγωνιστούν η Tori Anderson και ο Joshua Sasse.

30. Frequency

Remake του φιλμ του 2000, όπου μία γυναίκα ντετέκτιβ της αστυνομίας ανακαλύπτει ότι μέσω ενός παλιού ραδιοπομπού μπορεί να επικοινωνεί με τον πατέρα της που έχει πεθάνει το 1996 και ήταν επίσης ντετέκτιβ. Παρά την αποξένωση που είχαν, τώρα αναπτύσσουν μία ισχυρή σχέση αναμεταξύ τους και προσπαθούν μαζί να διαλευκάνουν μία υπόθεση φόνου. Απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούνται όμως σαν αποτέλεσμα του «εφέ της πεταλούδας» – του τύπου ένα πετάρισμα των φτερών της πεταλούδας το 1996 μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι το 2016..

31. Divorce

Το HBO ξαναθυμάται την παλιά, καλή του φίλη από το Sex and the City, την Sarah Jessica Parker και την επαναφέρει με κωμωδία στην οποία υποδύεται την Φράνσις, μία γυναίκα που ξαφνικά αρχίζει να αναθεωρεί τη ζωή και τον γάμο της διαπιστώνοντας ότι αυτό που τόσο εύκολα λένε τα βιβλία ψυχολογίας, «μία νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα», είναι πιο δύσκολο από ότι ακούγεται. Μαζί της πρωταγωνιστούν οι Thomas Haden Church, Molly Shannon και Talia Balsam.

32. Insecure

Πρόκειται για μία κωμική σειρά 8 επεισοδίων που βασίζεται στη διαδικτυακή σειρά The Misadventures Of Awkward Black Girl στην οποία πρωταγωνιστούσε η Issa Rae που υπέγραφε και το σενάριο. Η Issa είναι ένα μαύρο κορίτσι που ζει στο Λος Άντζελες και η ζωή της κινείται ανάμεσα στη δουλειά, τους φίλους, τον έρωτα και τις αναποδιές. Μαζί με την  Issa Rae παίζουν και οι Yvonne Orji, Jay Ellis και Lisa Joyce.

33. American Housewife

Ωωω, σας έλειψε; Sitcom με νοικοκυρές. Η Katy Mixon υποδύεται μία πληθωρική, γεμάτη ζωντάνια και χιούμορ γυναίκα, σύζυγο και μητέρα τριών παιδιών μιας τυπικής οικογένειας σε ένα πλούσιο προάστιο του Κονέκτικατ, η οποία προσπαθεί να συναγωνιστεί τις «τέλειες μαμάδες και νοικοκυρές», πάντα αδύνατες και fit γειτόνισσές της με τα τέλεια παιδιά και σπίτι. Το αστείο είναι ότι εμείς, οι θεατές, ακούμε τις κρυφές της σκέψεις. Για να καταλάβετε, ο αρχικός τίτλος της σειράς ήταν «Η δεύτερη πιο χοντρή νοικοκυρά στο Γουέσπορτ» αλλά θεωρήθηκε πολύ άξεστος από τους παραγωγούς και κόπηκε.

34. Falling Water

Τρεις άγνωστοι αναμεταξύ τους άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ονειρεύονται διαφορετικά μέρη του ίδιου ονείρου. Ο καθένας τους έχει έναν διαφορετικό στόχο: ο ένας ψάχνει τη φίλη του που έχει εξαφανιστεί, η δεύτερη ψάχνει το παιδί της που έχει εξαφανιστεί και ο τρίτος τη θεραπεία για την κατατονική μητέρα του. Το «συλλεκτικό» τους όνειρο, τους δίνει κατευθύνσεις για το πού να ψάξει ο καθένας.

35. Haters Back Off

Η σειρά θα βγει τον Οκτώβριο στο Netflix και έχει για θέμα της την Miranda Sings και την παρανοϊκή της οικογένεια. Η Μιράντα είναι μία ηθοποιός με τρομερή αυτοπεποίθηση και μηδέν ταλέντο που επιμένει να γίνει σταρ. Η σειρά, λέγεται ότι είναι αυτοβιογραφική και θα συμπρωταγωνιστούν  διάφορες άλλες προσωπικότητες που γίνονται viral στο YouTube.

36. Goliath

Σειρά της Amazon με θέμα έναν απαξιωμένο, αποτυχημένο δικηγόρο που κυνηγάει ασθενοφόρα για να μπορέσει να τσιμπήσει κανέναν πελάτη για να μπορέσει να ορθοποδήσει ή τουλάχιστον να πάρει εκδίκηση από το δικηγορικό γραφείο που τον απέλυσε.Καλό, δυνατό καστ με τους Billy Bob Thornton, Maria Bello και William Hurt.

37. Eyewitness

Τα θρίλερ μυστηρίου από τις Βόρειες χώρες φαίνεται ότι έχουν μεγάλη πέραση. Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια και βασίζεται σε ένα νορβηγικό θρίλερ: ένα αποτρόπαιο έγκλημα από την οπτική πλευρά των δύο αθώων, έφηβων αγοριών που ανακαλύπτουν το πτώμα μέσα σε ένα δάσος. Αφού γίνονται μάρτυρες των πυροβολισμών, μετα βίας καταφέρνουν να σώσουν την ίδια τους τη ζωή. Έχοντας και οι ίδιοι το δικό τους μυστικό, αποφασίζουν να αποσιωπήσουν το γεγονός για να μην τους βρει ο δολοφόνος. Θα τους βρει ή δεν θα τους βρει; Η διαμάχη για τα σπόιλερς αναμένεται με ενδιαφέρον.

38. Berlin Station

Θρίλερ κατασκοπίας όπου ένας εγκεφαλικός πράκτορας της CIA, καινούργιος στο σώμα, μετατίθεται στο Βερολίνο σε μυστική αποστολή για να ανακαλύψει μία «διαρροή πληροφοριών». Ο διευθυντής του είναι ένας δύσκολος, ξεροκέφαλος άνθρωπος και γύρω του πέφτουν σαν τις μύγες τα πτώματα ενώ όλοι έχουν περίεργα ψευδώνυμα. Αφού έχει Βερολίνο μέσα θα είναι ωραίο.

39. Graves

Ο Nick Nolte λέγεται ότι παίζει έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του – τον Αμερικάνο πρόεδρο Richard Graves, ο οποίος, 20 χρόνια μετά τη θητεία του, σε μία κρίση συνείδησης αποφασίζει ότι η πολιτική που είχε εξασκήσει έβλαψε σοβαρά τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να γίνει ένα είδος Δον Κιχώτη, σε μια μοναχική πορεία προσπαθώντας να διορθώσει τα λάθη του. Όμως διαλέγει λάθος στιγμή: η πρώην Πρώτη Κυρία, δηλαδή η γυναίκα του, αποφασίζει να κατέβει και η ίδια στην πολιτική. Εάν σας έρχεται στο μυαλό το House Of Cards έχετε δίκιο. Απλώς ο Νόλτε γρυλλίζει λίγο περισσότερο από τον Σπέισι.

40. Chance

Ο Hugh Laurie, ο πιο προβεβλημένος και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους τηλεοπτικούς ηθοποιούς χάρη στην σειρά Ιατρικές Υποθέσεις (House) επιστρέφει και πάλι σε ρόλο γιατρού. Υποδύεται έναν νευροψυχίατρο στο Σαν Φρανσίσκο ο οποίος μπλέκει σε μία μυστηριώδη υπόθεση διπλής ταυτότητας, αστυνομικής διαφθοράς και ψυχικών διαταραχών. Σενάριο που βασίζεται σε βιβλίο του Kem Nunn που θεωρείται σπεσιαλίστας του είδους surf-noir, σαν να λέμε «έγκλημα στην παραλία με μουσικό χαλί τους Ramones».

41. Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Αστυνομική σειρά επιστημονικής φαντασίας (ιδανικός συνδυασμός) που βασίζεται στη σειρά διηγημάτων του Douglas Adams σε σενάριο του Max Landis και πρωταγωνιστή τον Samuel Barnett στο ρόλο του Dirk Gently, ενός ντετέκτιβ που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο.Ο αγαπημένος μας Elijah Wood στο ρόλο του βαριεστημένου, απρόθυμου βοηθού του Todd. Αστυνομικό ντουέτο με πινελιές νουάρ κόμικ και βρετανικό χιούμορ. Προβλέπεται καλό.

42. Man With A Plan

Οικογενειακό sitcom με τον «φιλαράκι» Matt LeBlanc που επιμένει να προσπαθεί. Αυτή τη φορά υποδύεται έναν πατέρα που αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή των τριών μικρών παιδιών του επειδή η γυναίκα του επιστρέφει στη δουλειά της. Και φυσικά ανακαλύπτει πόσο δύσκολο είναι αυτό το έργο… Πιο αναχρονιστικό και βαρετό σενάριο δεν μπορούσαν να σκεφτούν;

43. The Great Indoors

Διάσημος ρεπόρτερ του φυσιολατρικού περιοδικού αδρεναλίνης The Great Outdoors (τον υποδύεται ο Joel McHale) μετά από έναν τραυματισμό του, αναγκάζεται να αλλάξει τον περιπετειώδη, γεμάτο δράση τρόπο ζωής και εργασίας του, για κάτι πολύ πιο «καθιστικό». Αντί να παλεύει με αρκούδες και να ανάβει φωτιά τρίβοντας ξύλα, βρίσκεται να δουλεύει με μία ομάδα digital και social media, περιστοιχισμένος από νεαρούς millennials που τον αντιμετωπίζουν κάτι σαν τελευταίο είδος δεινόσαυρου. Στο καστ βρίσκεται και ο  φλεγματικός Stephen Fry.

44. Pure Genius

Σαΐνι και μεγιστάνας της ψηφιακής εποχής στη Silicon Valley (που τον υποδύεται ο Augustus Prew, γνωστός στους geeks από το Kick-Ass2) στρατολογεί έναν βετεράνο χειρουργό με αμφιλεγόμενο παρελθόν για να ξεκινήσουν μία κλινική νέας αντίληψης, με μία «νέα προσέγγιση» στην ιατρική. Τον χειρουργό υποδύεται ο Dermot Mulroney. Τεχνολογία, ιατρική και πειράματα που «ίσως» πετύχουν. Μπορεί να είναι από συναρπαστικό μέχρι απόλυτο φλοπ.

45. Good Girls Revolt

Σειρά του Amazon που βασίζεται στο ομώνυμο, βραβευμένο βιβλίο του δημοσιογράφου Lynn Povich και διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Τρεις γυναίκες που βρίσκονται μέσα στον κόσμο της ειδησεογραφίας προσπαθώντας παράλληλα να πετύχουν και ισότητα στο χώρο της εργασίας.

46. People Of Earth

Η σειρά κάνει πρεμιέρα ακριβώς επάνω στο Halloween. Ένας δημοσιογράφος που αμφιβάλλει για τα πάντα, ο Ozzie Graham (τυχαίο το Όζι;) κάνει μία έρευνα για μία ομάδα υποστήριξης ανθρώπων που υποτίθεται ότι είχαν στενή επαφή με εξωγήινους. Όσο όμως αρχίζει και εμβαθύνει στις απίστευτες ιστορίες τους, οι αμφιβολίες του αρχίζουν να σβήνουν… Ευκολάκι.

47. Freakish

Μια παρέα μαθητών γυμνασίου σε μία μικρή αμερικάνικη πόλη. Το φαντάζεστε: όλα κυλούν ήσυχα, με πάρτι, παράνομα φιλιά και παράνομα τσιγάρα μέχρι που επιτίθενται στο χωριό μεταλλαγμένοι, δολοφονικοί φρίκουλες, μετά από ένα δυστύχημα στο τοπικό εργοστάσιο χημικών. Αναμένονται πολλά ουρλιαχτά. Το καστ είναι ένα μιξ από ηθοποιούς του Χόλιγουντ και ανθρώπους που έχουν γίνει γνωστοί από το ίντερνετ.

48. Stan Against Evil

Ένας μεσήλικας αστυνομικός σερίφης (τον υποδύεται ο John C. McGinley) που έχει χάσει πρόσφατα, άδικα τη θέση του εξαιτίας μίας παρεξήγησης, ενώνει τις δυνάμεις του  με τον νέο σερίφη εναντίον για να πολεμήσουν τους θυμωμένους δαίμονες που επιτίθενται στο (άντε πάλι) μικρό, αμερικάνικο χωριό τους.

49. The Crown

Σειρά του Netflix που θα βγει τον Νοέμβριο. Λέγεται ότι είναι η πιο ακριβή παραγωγή του Netflix μέχρι σήμερα. Θέμα της, η ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ από το γάμο της, το 1947, μέχρι σήμερα. Την λαοφιλή Ελισάβετ θα υποδυθεί η (αγγλίδα βέβαια) Claire Foy ενώ οι παραγωγοί μιλούν για 60 επεισόδια. Θα χρειαστείς λίγο παραπάνω από ένα σαββατοκύριακο για να τα δεις όλα…

50. Good Behavior

Η κλέφτρα και απατεώνισα Letty Dobesh μόλις έχει αποφυλακιστεί και προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από μπλεξίματα, παρά τον αυτοκαταστροφικό της χαρακτήρα. Κάποια μέρα ακούει κάποιον να προσλαμβάνει έναν εκτελεστή για να σκοτώσει τη γυναίκα κάποιου άλλου – και η Λέτι αποφασίζει να τους χαλάσει τη δουλειά. Τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο όταν ερωτεύεται τον εκτελεστή (ουπς, σπόιλερ). Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η αγαπητή από το ‘Downton Abbey’, Michelle Dockery.

51. Incorporated

Βρισκόμαστε στο μέλλον όπου οι μεγάλες εταιρίες έχουν απεριόριστη δύναμη. Ένας νεαρός ανερχόμενος executive (ο Sean Teale) προσπαθεί να διασπάσει αυτό το ισχυρό κύκλωμα προκειμένου να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει. Για να τα καταφέρει αναγκάζεται να τα βάλει με ολόκληρο το σύστημα και, όπως είναι φυσικά, το παιχνίδι γίνεται θανάσιμο. Η καλύτερη λεπτομέρεια: οι παραγωγοί της σειράς είναι ο Ben Affleck και ο Matt Damon.

52. Shut Eye

Ο μικροαπατεώνας Charlie Haverford (τον υποδύεται ο Jeffrey Donovan) δουλεύει για μία μικρή αλυσίδα από μαγαζάκια με μέντιουμ που διαβάζουν το μέλλον και στήνει δουλειές με συμμορίες που ελέγχουν τις οικοδομές της ευρύτερης περιοχής του Λος Άντζελες. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μίας ύπνωσης, ο θυμωμένος φίλος κάποιας πελάτισσας τον χτυπάει στο κεφάλι και από εκείνη τη στιγμή, ο απατεωνίσκος αλλάζει ριζικά στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

53. Shooter

Σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Stephen Hunter, «Point Of Impact» που είχε γίνει και ταινία το 2007 με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg. Πρωταγωνιστεί ο «babyface» Ryan Phillippe σαν ένας ικανότατος σκοπευτής που ζει σαν εξόριστος και επανέρχεται στη δράση όταν φτάνει στα αυτιά του ένα σενάριο για τη δολοφονία του Προέδρου της χώρας. Άλλος ένας Πρόεδρος που κινδυνεύει…

Πηγή: athensvoice.gr

Όλη η επικαιρότητα