Κόσμος

Δείτε τον άνθρωπο που έζησε χωρίς σαμπουάν και αφρόλουτρα επί ένα χρόνο!

deite_ton_anthropo_poy_ezise_horis_sampoyan_kai_afroloytra_epi_ena_hrono.jpg

Οικολόγος και ακτιβιστής, ο 26χρονος Αμερικανός Rob Greenfield έκανε πριν ένα χρόνο το γύρο των ΗΠΑ πάνω σε ένα ποδήλατο, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον.

Το ταξίδι του κράτησε 100 μέρες και στο διάστημα αυτό έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να μην κάνει μπάνιο, προκειμένου να μην σπαταλά το νερό που τόσο χρειάζεται ο πλανήτης…

Ο ίδιος εξομολογείται ότι, όταν πέρασε το διάστημα των 100 ημερών μακριά από ένα ζεστό μπάνιο, αποφάσισε να συνεχίσει την αποχή από τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν για ακόμα έξι μήνες.

Το εξάμηνο έγινε τελικά χρόνος και ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος που κρατήθηκε μακριά από τις γνωστές αστικές συνήθειες υγιεινής, αλλά και ενθουσιασμένος που οι φίλοι του δεν τον απέφευγαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα «παρατεταμένης απλυσιάς».

Όμως, ο Rob καθησυχάζει όσους νομίζουν ότι έμεινε εντελώς μακριά από το νερό επί έναν ολόκληρο χρόνο, λέγοντας ότι, όπου έβλεπε λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες ή βρύσες που έσταζαν σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα έναν πυροσβεστικό κρουνό, δεν έχανε την ευκαιρία για ένα σύντομο «μπάνιο», χωρίς όμως τα συμβατικά σαπούνια.

Ο Αμερικανός οικολόγος έχει βγάλει μια για πάντα από τη ζωή του αρώματα, σαπούνια και οδοντόκρεμες και χρησιμοποιεί μόνο οικολογικά καθαριστικά, τα οποία δεν περιέχουν χημικά ενώ δηλώνει ότι εξοικονομεί και ενέργεια, αφού δεν χρησιμοποιεί ούτε πετσέτες για να σκουπίσει το σώμα του,οι οποίες θα χρειάζονται και πλύσιμο κάποια στιγμή, αλλά ούτε και πιστολάκι για να στεγνώνει τα μαλλιά του.

Αντί γι’ αυτές τις «διευκολύνσεις», ο ίδιος στεγνώνει με φυσικό τρόπο, μένοντας στον αέρα και στον ήλιο και απολαμβάνοντας τη φύση!

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα