Ηλεία

Με δέκα καντίνες οι παραλίες του δήμου Πύργου – Λεβεντοχώρι και «Πλάκες» οι ακριβότερες

Ακούστε το άρθρο

Δέκα καντίνες με ξαπλώστρες και ομπρέλες αναμένεται να εγκατασταθούν τις επόμενες ημέρες στις παραλίες του δήμου Πύργου, όπως προέκυψε από τη χθεσινή δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο πολύκεντρο.

Την υψηλότερη τιμή είχε η παραλία Λεβεντοχωρίου, η οποία παραχωρήθηκε έναντι ανταλλάγματος 36.000 ευρώ για τρία χρόνια (11.933 ετησίως),ενώ δεύτερη ακριβότερη ήταν η παραλία «Πλάκες» στο Κατάκολο με 32.700 ευρώ για τρία χρόνια (10.833 ευρώ ετησίως).

Οι δέκα παραλίες είναι οι εξής:

Άγιος Ηλίας (τρεις θέσεις)

Λεβεντοχώρι

«Πλάκες» Κατακόλου

Καβούρι Σκουροχωρίου («κουνέλια»)

Καβούρι Γρανιτσεΐκων

Σαρακίνα

Αγία Παρασκευή

Σπιάντζα (Θέση 1)

Για τις παραλίες Ανεμοχωρίου, Λετρίνων Αγίου Ιωάννη, Σπιάντζας –Θέσης 2, και Αντλιοστάσιο δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Η αρμόδια υπηρεσία θα αποφασίσει εντός των ημερών αν και πότε θα προχωρήσει σε επαναληπτικό διαγωνισμό.

Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την  ταχεία και απρόσκοπτη εξέλιξη της διαδικασίας, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα έχουν εγκατασταθεί οι καντίνες και οι ξαπλώστρες στις δημοπρατημένες παραλίες.
«Αφού αποσταλούν τα σχετικά έγγραφα στην Κτηματική Υπηρεσία και γίνουν τα συμφωνητικά, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχει προχωρήσει η εγκατάσταση. Πήγε πολύ καλά και γρήγορα η διαδικασία και δεν υπήρχαν ενστάσεις. Σύντομα θα προχωρήσουμε και το θέμα των ναυαγοσωστών, καθώς η σχετική προκήρυξη δεν παρουσίασε ενδιαφέρον και θα αποστείλουμε  πρόσκληση σε εταιρείες για την ανάθεση του έργου», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Σκαρτσιάρης.

Όλη η επικαιρότητα