WEB tv Ελλάδα

Δέκα κιλά δυναμίτη στον ΣΚΑΪ: «Έμπειροι με τεχνογνωσία για την “τέλεια” βόμβα» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας.   Στην οδό Ανθίου 7 στα Πετράλωνα, βρέθηκε σύμφωνα με τις Αρχές, καμμένο το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από τον τηλεοπτικό σταθμό, μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μηχανισμό που κατασκευάστηκε από άτομο με μεγάλη εμπειρία, καθώς ο κατασκευαστής πέτυχε την «τέλεια έκρηξη», καθώς δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα από τον μηχανισμό. Όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, δύο άτομα πλησίασαν με αυτοκίνητο λίγο μετά τη μία και μισή στο σημείο όπου είχαν προαποφασίσει να τοποθετήσουν τον μηχανισμό. Ο ένας εξ αυτών τοποθέτησε τη βόμβα κοντά στο πεζοδρόμιο, αλλά σε σημείο με «οπτική επαφή» με το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν προς το παρόν πως πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία συνηθίζει να δρα με παρόμοιο τρόπο και είναι η μόνη που σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής που είναι σε θέση σήμερα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα. Τελευταία φορά που είχε χτυπήσει η «ΟΛΑ» ήταν πέρυσι στο Εφετείο.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, ο τρόπος που τοποθετήθηκε η βόμβα, που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο, δείχνει ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο τόσο σε ό,τι αφορά στο σημείο, όσο και ως προς το αποτέλεσμα που ήθελαν να έχει το ωστικό κύμα. Με το μπετό στη μια μεριά της βόμβας ήταν βέβαιο ότι το ωστικό κύμα θα κατευθυνθεί προς το κτίριο του ΣΚΑΙ, δεν θα έχει, δηλαδή απώλειες, παρά την σχετικά μεγάλη απόσταση.

Οι δράστες, κάλεσαν από εμφανή αριθμό και προειδοποίησαν μέσω ιστοσελίδας και τηλεοπτικού καναλιού για την τοποθέτηση της βόμβας. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο, το οποίο δέθηκε στο κιγκλίδωμα του δρόμου και σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, είχαν τοποθετηθεί πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης στο σακίδιο.

Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, που ερεύνησαν τα βίντεο από τα κυκλώματα κλειστών τηλεοράσεων από το κανάλι κι από τις γύρω επιχειρήσεις και οικίες, οι δράστες έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητο.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες  ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα