Ηλεία

Δέκα λεπτά…τρεις ζωές: Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Λαντζόϊ και Πελόπιο

Ακούστε το άρθρο

Δυο εθελοντές αιμοδοσίες, στο Λαντζόι και στο Πελόπιο, πραγματοποιήθηκαν χθες και το πρωί του Σαββάτου, με τους εθελοντές αιμοδότες να δίνουν δυναμικό παρών παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν.

Χθες το πρωί, κάτοικοι του Λαντζοϊου και της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού, Βιοπαθολόγο Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Αθηνάς Κομπορόζου και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Στο πλευρό τους ήταν ο εφημέριος του χωριού πατ. Παναγιώτης Κλουκίνας, που μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» εξήγησε πως η δημιουργία της Τράπεζας Αίματος στο χωριό, πριν δυο περίπου χρόνια, αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς αρκετοί συνάνθρωποι μας – από το Λαντζόι και τον Άγιο Γεώργιο – χρειάστηκαν βοήθεια και την έλαβαν. Αυτό, λειτούργησε ως κίνητρο για τους αρκετούς, που σε κάθε νέα αιμοδοσία, γίνονταν οι νέοι εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος του Αγίου Δημητρίου Λαντζοϊου.

Στο Πελόπιο

Εξάλλου, το πρωί του Σαββάτου, οι εθελοντές του Πελοπίου και των γύρω χωριών, συγκεντρώθηκαν στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου συμμετείχαν στην 1η εθελοντική αιμοδοσία για το 2017. Οι αιμοδότες υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την κα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Γρηγόρη Αργυρόπουλου και Παρασκευής Μπαρλαμπά. Ωστόσο και εδώ – όπως και στο Λαντζόι – λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κάποιοι δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν, αλλά θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου. Εκεί που μπορεί να απευθύνεται και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης, που θέλει να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για να σώσει μια – τουλάχιστον  – ζωή.

Όλη η επικαιρότητα